| Bantas_Sorin_1976 a întrebat:

Stie cineva cum ceva despre programul family alert? am un pusti si neaparat, dar neaparat trebuie sa vad ce face pe calculator pentru ca are cateva luni de cand nu mai este el. treaba cu indragostitul nu sta in picioare pentru ca nu-l cauta nicio fata, si toata lumea cu care vorbeste sunt "dude"....help! poate printre cei mai tinerei sa gasesc ajutor

Răspuns Câştigător
| horia2012 a răspuns:

Descarca asta si poti urmarii pe ce
site-uri umbla:
http://www.manictime.com/
si il poti parola cu asta:
http://free-exe-password.soft32.com/free-download?rel=center
ca sa nu poata sa-l dezinstaleze.
Nu uita parola.
Uite si programul tau
Family Cyber Alert:
http://www.portalroman.com/download/nume-Family_Cyber_Alert_4_37-2805.html
dar asta nu e gratis.

| Bantas_Sorin_1976 explică (pentru horia2012):

Multumesc Horia pentru info, desi intrebarea era daca stie cineva ceva MAI MULT despre programul family alert. Asta presupune ca eu deja stiu macar putin. Voiam mai multe amanunte despre cum functioneaza. Si da, stiu ca nu e gratuit, asta nu ar fi o problema. dar oricum, pentru ca ai fost la subiect, multumesc foarte mult (Y)

| horia2012 a răspuns (pentru Bantas_Sorin_1976):

Cu placere. Daca stiam mai mult iti spuneam. In cazul meu am
reusit sa-i impun cateva reguli pe care din fericire le-a respectat.

13 răspunsuri:
| iurii75 a răspuns:

Excelent ar fi să-i fii cel mai bun prieten. Sănt conștient că adolescenții tind să se răzvrătească, ba uneori chiar le e rușine cu părinții deoarece cred că astfel arată ca niște puștani. Totuși dacă investești în fiul tău (nu mă refer numai pe plan material, chiar mai important este pe plan afectiv, spiritual, să-i oferi din timpul tău) poți avea rezultate bune. De exemplu o activitate de recreare împreună va-r putea apropia și l-ar îndemna să fie mai deschis. Spionîndul nu cred să obții mare lucru, mai ales dacă află. Succes.

| Zenithf a răspuns (pentru iurii75):

Un sfat foarte bun (cu o singura mica corectura gramaticala, "sunt", nu "sant", de la latinescul "sumum").hee hee
Si eu zic ca, mai ales ca are o anumita varsta (cat, 12-13 ani, sau mai multi?), blocarea anumitor site-uri nu este o solutie, ci dimpotriva ar accentua mai mult problema, pana chiar la un punct de criza.
Vorbiti cu adolescentul despre aceste probleme, puneti accentul pe efectele negative ale unei asemena obisnuinte si incurajati-l sa aiba si sa iasa cu prietenii si sa vorbeasca cu ei si ele.

| iurii75 a răspuns (pentru Zenithf):

Se mai întîmplă. (ă; î - sînt alături pe claviatură) happy

Nici cu i nu ii bine, cu i se scria pe vremea comunistilor, ca sa para ca acest cuvant provenea din slavona. laughing

Bine bre, dar pe tine nimeni nu te mulțumește! big grin Și tu de ce scrii "ii bine".

Pentru ca se scrie cu i cand ii la inceputul unui cuvant: ii, inceput, intelept, imparat, iar daca ii in interiorul cuvantului cu a: cand, cuvant, batran, etc. big grin

Total greșit! Se Scrie "î" și "â" nu "i" și "a" big grin Cine-i vinovat că n-ai limba română la tastieră.big grin Apropo, și mai zici că nu mă urmărești!

| Bantas_Sorin_1976 explică (pentru iurii75):

Imi pare rau ca am dat drumul la atatea polemici. Ar fi bine ca, in general, atunci cand se pune o intrebare sa se raspunda in mod direct. "Da, Nu, Nu stiu", sau sa nu raspundeti ar fi fost cel mai corect, in cazul meu. Pentru linistea tuturor, am facut tot ce trebuie pentru relatia tata-fiu, chiar daca nu am dat din casa, pentru ca nu asta era subiectul. Daca am decis sa recurg la aceasta metoda, in "a spiona" este pentru ca asa am ajuns la concluzia ca este cel mai bine. Dupa ce voi vedea ce este de vazut, voi lua o decizie in conformitate. Acest raspuns il voi da si celeilalte doamne, care a inteles ca am nevoie de consultatii

| TomaTamaraTania a răspuns:

Draga parinte, discuta cu pustiul tau. Nu-l spiona, nu-i viola intimitatea ca mai apoi sa se inchida fata de tine si sa isi faca anticopri de tine. Daca copilul se comporta aiurea si nu raspunde la solicitarile tale rupe-l de ceea ce face. du-l la tara o luna, deslipeste-l de calculator. Da-i sarcini precise ca de exemplu sa faca cumparaturi (ii dai lista, banii). Reguli in casa, nu absurde, gen fara calculator in camera. Nu se iese dupa ora 10 seara. depinde cati ani are.
Discuta zilnic cu copilul tau dar fara a face un interogatoriu fara sa-l iei la rost ci prietenos. Explica copilului tau impresiile tale fata de el. explica-i ca se comprta ciudat. fii prietenos.
Mama mea nu a citit jurnalul lasat de mine pe masa desi il lasasem pentru ea (fara sa-i spun) aveam 13 ani. Ea niciodata nu mi-a controlat hainele sau ghiozdanul sau telefonul. Dar de cate ori intram in casa ma privea in ochi si ma intreba daca ma drogam laughing) habar n-aveam cum arata vreun drog, in fine.era frica ei si imi controla pupilele dar erau mereu ok. Nu a fost niciodata invaziva dar corecta si directa, a comunicat mereu cu mine si regulile in casa ei erau ca trebuia sa am grija de fratii mei, nu se iesea dupa ora 22, nu se mergea niciodata la baieti acasa, oricine putea veni la noi. Si nu puteam sa ma inchid singura cu baieti in camera doar daca eram un grup de fete si baieti, amici. ea cunoastea toti prietenii mei (fete si baieti). mama mea mi-a vorbit mereu.
comunicare, comunicare, sinceritate si iar comunicare.

Bafta!

| Bantas_Sorin_1976 explică (pentru TomaTamaraTania):

Stimata doamna, multumesc pentru pierderea de vreme, a dv si a mea, in a scrie, respectiv a citi raspunsul. Nu aveam nevoie de o consultatie, ci de un raspuns aplicat.

| TomaTamaraTania a răspuns (pentru Bantas_Sorin_1976):

Imi cer scuze, aveti dreptate. Nu e nevoie sa fiti educat in a fi parinte. Va sugerez sa puneti intrebarea la rubrica Tehnologie sau Jocuri PC/online. Poate acele rubrici sunt frecventate de persoane care va pot raspunde concret.