Imi place ca esti realista... Da, viata, luata asa cum este, este pesimista. Dar... Si exista aici un mare "dar". Dar exista o singurea exceptie. Cindva si eu imi puneam asemenea intrebari ca si tine. Nu gaseam sensul vietii. Totusi ma bucuram de ea. Dar in adincul inimii mele era acel gol, pe care cred ca toti oamenii il au, si care trebuie umplut cu ceva mai presus decit este cea ce cunoastem noi in viata. Priveste in jur - dorim sa iubim si sa fim iubiti. Dar de ce? La urma urmei, mereu suntem si vom fi singuri, chiar si cel mai apropiat om, nu va reusi niciodata sa ne inteleaga si sa ne iubeasca pe deplin. De ce e asa? Este asa pentru ca ne lipseste ceva. Este vorba de o legatura, o legatura bazata pe dragoste, pe dragoste adevarata, de fapt este vorba despre o relatie. Si cind vorbesc despre o relatie, e evident ca trebuie sa fie cu cineva. Eu, ajungind sa am acea relatie cu acel Cineva, am reusit sa trec prin multe in viata, am gasit sensul vietii, multe intrebari si-au primit raspunsul, si am trecut si printr-o perioada neagra, urita, bolnav fiind de o boala grava, tot cu ajutorul Lui. Despre cine e vorba? Poate ai sa rizi. Dar nu conteaza. Pentru ca e ceva real. Este vorba de Dumnezeu. Atentie! Nu am spus nimic despre religie. Am vorbit despre o relatie. Deci, lasa tot ce sti despre religie la o parte. Concentreaza-te la persoana, la ceea ce este Dumnezeu ca persoana, cauta sa il cunosti, sa intri intr-o relatie bazata pe dragoste cu El, si astfel vei gasi sensul vietii si El va da sens fiecarui lucru din viata ta. Adevarul e ca pentru aceasta am fost creati - si nu pentru altceva. Si, cu siguranta Biblia te va ajuta sa Il cunosti pe Dumnezeu. Daca o vei citi cautindu-L sincer, vei descoperi cit de real este ceea ce am spus eu aici.
Dacă ar fi să ne luăm după ce spui tu klary atunci când am ajunge la o vârstă la care să spunem că începem să gândim, ne-am sinucide cu toţii. Aşa e nu are un scop, viaţa asta e aşa cum e, cu bunele cu relele ei dar ţi-e dată ca s-o trăieşti să te bucuri de clipele frumoase şi să treci peste greutăţi, să iubeşti şi să fi iubit. Gândeşti într-un mod pesimist şi dacă e să iei lucrurile la rece, da, aşa e cum spui tu, dar lasă-mă să te întreb ceva, dacă tu spui că viaţa e aşa, de ce mai eşti tu acum aici şi nu la câţiva metri sub pământ? Pentru ce trăieşti tu? Gândeşte-te că oricât de urât ar fi, trebuie să trăieşti şi să încerci pe cât posibil să fi fericită! Zâmbeşte, pentru că numai o viaţă trăieşti! Baftă!
Eu vad aceasta viata ca un drum de perfectionare si de pregatire a propriei tale persoane. Unicul sens in viata este Dumnezeu... prin lucrurile ce le faci ar trebui sa te aproprii tot mai mult de Dumnezeu... vei avea mai incolo o familie, copiii, sot vor fi si bucurii si tristeti, dar pentru toate va trebui sa ii multumesti lui Dumnezeu pentru ca intristarile sunt niste incercari pentru a te modela, pentru a te face mai puternica. La sfarsit dupa fapte vei merge in chinul vesnic Iad sau Rai. Tu alegi Viata ti-o poti face mai fericita depinde cat de mult ceri asta si de cat iti doresti :*
Daca cuprinzi intreaga viata cu logica probabil ajungi la concluzia ca viata este o "desertaciune si goana dupa vant", dar logica nu poate cuprinde trairile care te vor marca, sentimentele si bucuriile. Pe moment probabil iti lipseste ceva(o ocupatie, dragoste etc) care te pot face fericita si iti pot da satisfactie, motiv pentru care viata nu prea are sens. Daca doar pentru o singura persoana fericirea ei depinde intr-o oarecare masura de tine, iar tu vei fi constienta de asta, viata va capata un sens. Satisfactia poate veni din multe parti, iar odata cu satisfactia vine si rostul in viata.
Te inteleg perfect, insa pe mine cel mai tare ma deranjeaza faptul ca sunt o multime de oameni idioti care dupa parerea mea ar trebui sa nu traiasca, dar in fine, nu eu hotarasc asta. Mie de exemplu nu imi mai vine sa ies din casa deloc singura pentu ca toti se holbeaza la mine(mai ales oamenii strazii care mi se par foarte periculosi), se baga in vorba cu mine. Nu ma mai simt in siguranta niciune, numai crime si drame. Revenind la intrebarile tale, eu cred ca viata asta este pentru a cunoaste, a observa, a invata, a participa la diferite momente/activitati cu care sa pleci linistit pe lumea cealalta daca exista una. Pentru mine viata a devenit o provocare, uneori prea mare pentru mine, dar pana acum le-am zambit cu forta.
Consider ca viata merita traita chiar daca ai mai mult zile rele decat bune, esti bolnav, suparat etc.Incearca sa te gandesti la lucurile care iti fac placere atunci cand faci ceva care nu iti place.Multa sanatate.
Pai in primul rand... daca nu iti convine familie ...ai norocul de a`ti alege prietenii de care sa iti placa. Iar viata, pai viata e o succesiune de evenimente carora trebuie sa le facem fata cu demnitate.Viata ne-a fost data fara sa o cerem si ni se ia fara sa fim intrebati.Totul are un rost in viata, si totul are un scop.
Cred ca esti cam dezamagita de viata probabil ti s-a intamplat ceva foarte urat! intr-adevar viata nu e roz dar eu cred ca avem nevoie sa ne nastem sa facem o scoala sa avem o familie o meserie copii.stii face parte din piramida aia de invatam la psihologie.am uitat cum se chema piramida:ddar toti astia de i-am enumerat mai dev erau factorii care contribuie la fericire! adica vrei sa spui ca nai nicio satisfactie cand iei o nota mare si toata lumea te lauda si parintii se mandresc cu tine? sau crezi ca nu ai nicio satisfactie atunci cand gasesti o persoana care sa te iubeasca neconditionat si sa vrea sa intemeieze o familie cu tine? sau crezi ca atunci cand dai nastere unui copil nu te simti cea mai fericita femeie? sunt unele lucruri pe care nu vrem sa le vedem! ar trebui sa multumim pentru viata noastra nu sa ne plangem de ce anume e raw te-ai gandit vreodata cum ar fi sa nu vezi lumina zile? uite asta e un motiv pentru care trebuie sa fii fericita/1fericita ca te-ai nascult ca in fiecare dimineaza vezi cum rasare soarele si seara vezi amurgul! fericita ca exista o familie care te sprijina si te iubeste chiar daca uneori te mai critik pentru ca vrea sa te corecteze sa te indrepte! fericita atunci cand intalnesti jumatatea fericita atunci cand ai primul copil cand iti zice prima data mama sau te iubesc mami! fericita cand il vezi ca e constiincios la scoala ca incet incet incearca sa se ridice pe propriile picioare si tot asa! eu cred ca ne nastem ca sa iubim sa traversam bucurii si greutati sa invatam sa fim tari!
He he he
pai fiecare vietate de pe terra trebuie doar sa faca urmasi nu?
trebuie sa faci urmasi sa mearga specia mai departe. restuuuul e doar de confort:p
Pai de fapt nu stiu daca viata are vreun rost. Ti-ar place sa stii ca ar avea un rost hotarat de nu stiu cine? Daca nu iti convine rostul sau persoana care ti l-a hotarat? Viata nu are rost predefinit. Acesta e la indemana propriei persoane. E adevarat ca nu te-a intrebat nimeni daca vrei sau nu sa te nasti, ce nume sa iti puna, ce religie sa ai, etc. Dar partea buna este ca poti sa faci ce vrei tu cu alte lucruri. Ce conteaza unde ne ducem toti? Important e ca ne ducem si nu se stie daca ne mai intoarcem. Asa ca hai sa gasim ceva bun de facut atata tim cat stam prin preajma: facem o scoala, ne intemeiem o familie, facem copii, etc. De retinut este ca NU trebuie sa facem toate acestea. Le facem pentru ca vrem si pentru ca putem. Si daca putem si vrem, e bine, nu?
Si eu sunt mai pesimist din fire. Cateodata ma enerveaza ca sunt asa. Alteori sunt optimist. Si asta ma enerveaza uneori, insa de cele mai multe ori ma bucura.
La cum gandesti nu pari prea fericita. Probabil realizezi faptul ca aceia care urla ca prostia nu e buna, gresesc. Evident ca gresesc: prostia e buna. Fara ea n-am fi fericiti.
Asa ca... iti sugerez sa te mai prostesti si tu din cand in cand. Da-le in colo de greutati ca trec. Sau tu treci de ele. Oricum nu conteaza, pentru ca e relativa chestia.
Si mai e inca ceva: totul e o chestie de stare. In alte conditii sigur nu ai mai fi gandit la fel. Viata este roza sau albastra functie de ochelari. Ei sunt de vina!
Nu ca-s eu optimista lumii dar nu vad partea rea din asta.Stiu imi trebuie ochelarii de vedereCine a zis ca te "chinui"?Scoala te pregateste pentru viata. Dincolo de carti, dai de oameni, de caractere, de suferinta, de fericire.Primele succese, primele caderi, primele ridicari. Apoi iubesti.Si ca consecinta te casatoresti.Normal,faci copii. Faci din ei oameni.Asta trebuie sa ai in vedere.Niciodata sa nu renunti in a face din ei ce trebuie. E o datorie morala. Te duci in pamant, din fericire.De acolo de unde nu trebuia sa pleci niciodata dar printr-o nefasta intamplare, traiesti.Acolo e alta lume.Probabil mai rea, posibil mai buna."Asteapta-ma ca am sa vin curand!"; cuvintele astea scrise pe o cruce au avut un impact colosal asupra mea
In ptimul rand tu nu traiesti degeaba, tu nu traiesti ca sa fi trista si ca sa spui ca viata nu are nici-un rost.Probabil ca ai momente de tristete si in care unele lucruri te supara, dar sa stii ca viata e minunata indiferent de ce se intampla.Gandeste-te ca omul nu isi da seama ca atunci cand se trezeste dimineata ar fi un miracol pentru ca a doua zi s-ar putea sa nu se mai trezeasca. E prea frumoasa viata ca sa zici asemenea lucruri. E adevarat nici mie nu imi place cateodata si mi se intampla lucruri ingrozitoare si ce? M-am nascut cu un scop, cu toti ne-am nascut cu un scop.Mai departe dupa viata te duci intr-o alta lume in care esti spirit este ca si cum ai trece la nivelul urmator la un joc, dar acum nu stiu ce sa-ti spun pentru ca nu am de unde sa stiu. Sper ca te-am ajutat
Citeste Ecleziastul, este cartea ta :)
Si Imparatul Solomon isi punea intrebarile astea acolo, si tot el da raspunsul. Si eu il cred. Si daca mi-ar zice altcineva ca asta este o minciuna eu tot as crede. Si daca mi s-ar pune dovezi stintifice in fata ca ceea ce scrie acolo e minciuna eu tot as crede.
Si asculta ce zice cantarea asta: http://www.youtube.com/watch?v=jRhYJwK_C1I
Sa ai pace! :)
Am o curiozitate; de ce gandesti asa? viata asta merita traita si cu bune si cu rele. Alti si-ar dori sa mai traiasca macar o zi si noi care avem aceasta SANSA NU STIM SA PROFITAM DE EA. Cred ca un psiholog te-ar putea ajuta sa intelegi, ce rost are VIATA ASTA. O zi buna