Un psiholog ti-ar fi bun, nu lasa sa se duca ca raman si greu schimbi chestiile astea mai tarziu. ca sfat inceteaza sa te mai lasi afectat de cum de vad parintii, nu ei iti dicteaza ce esti tu ca om in relatiile cu ceilalti.
Da. O sa încerc si asta. Dar câteodată ma gandesc ca sunt degeaba pe lumea asta
Ai doar 13 ani, fii serios. Eu inca ma jucam cu jucariile la 13 ani. Altii sunt mancati de probleme cu familia sau banii in fiecare zi si tot gasesc puterea sa traiasca iar tu vrei sa te sinucizi ca nu primesti atentia pe care o vrei? Eu chiar am un coleg la munca, sotia lui este (sau era) bolnava in spital in alta tara, frate-su este mort, el locuieste singur in Anglia si nu stiu cum naiba el tot nu-i inchis in el si este vesel cu lumea. Cum poate un om cu atatea probleme pe cap sa ramana la fel in timp ce tu la 13 ani te plangi ca nu primesti atentie? Greseala a fost ca ai respins-o pe duduia aia, chiar n-ai avut niciun motiv serios. Ca nu te merita si o faci sa sufere, asta n-ai de unde sa stii pana nu vezi cum evolua relatia. Toti astia depresivi si inchisi in ei au iluzia ca stiu sigur ca sunt niste ratati in ochii altora si ca nu merita nimic dar nu poti avea habar de ce este in mintea altora. "Salvarea" ta n-o sa vina de nicaieri daca doar stai in pat si te plangi. Daca nu prinzi mai mult curaj sa vorbesti si sa fii deschis cu lumea o sa ramai asa si chiar n-o sa te bage nimeni in seama pentru ca in ziua de azi lumea este foarte ignoranta. Poate un psiholog te-ar putea ajuta pe termen scurt, sa te motiveze sa fii mai sociabil, dar pe termen lung trebuie sa te ajuti singur pentru ca daca nici tu nu esti in stare sa te ajuti atunci clar n-o sa te ajute nimeni.
De ce nu iesi pe afara? Du-te pe teren si joaca fotbal, basketball sau baga-te si tu in vorba la scoala.
Izolarea nu e buna... Trebuie sa te destinzi. Sau consuma aceasta energie negativa pe invatat. Cel putin castigi ceva bun
Vorbește cu un psiholog. Mergi la cateva ședințe si va fi totul mai Ok, poate îi convingi si pe ai tai sa meargă cu tine.