| monkey_4651 a întrebat:

Succesiunea dupa deces
Tatal meu a murit in urma cu 6 luni. Mostenitorii sunt mama, fratele si eu. Mama vrea sa deschida succcesiunea dar problema este ca eu nu-s sunt in tara si nici nu pot veni curand in Romania. Intrebarea este daca mama si fratele meu pot deschide succesiunea fara mine. Vor avea nevoie de vreo imputernicire din partea mea?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
O împuternicire notarială legalizată și sfatul avocatului.
Pa, pa.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In momentul deschiderii succesiunii trebuie sa fii acolo, eu am patit la fel, am facut o imputernicire pe numele fratelui meu pentru a ma putea reprezenta pe tot parcursului procesului (acte, notar, avocat, carte funciara...)dar in momentul deschiderii succesiunii a trebui sa fiu prezenta, dupa deschiderea succesiunii poti pleca inapoi si lasi pe unul dintre ei sa se ocupe de inregistrarea la primarie(registru civil...)

| mioara a răspuns:

Sa vb si cu un avocat da ii trebuie o imputernicire legalizata

| jani a răspuns:

Fara o imputernicire de la tine nu pot face nimic... ori trimiti imputernicire... ori te duci i tara... ori sa amane succesiunea...

| gabimaris a răspuns:

Depinde de optiunea ta in aceasta succesiune! Ori dai, acolo unde esti, o declaratie de renuntare la succesiune, prin asta exprimandu-ti renuntarea la toate drepturile succesorale asupra bunurilor prezente si viitoare care ti s-ar fi cuvenit, ori, daca accepti succesiunea, adica participi la impartirea bunurilor tatalui tau, trebuie sa imputernicesti pe mama sau pe fratele tau sa te reprezinte la succesiune in fata notarului de la noi printr-o procura succesorala pe care o faci acolo unde esti!
Actul pe care il vei face, indiferent care va fi acesta, trebuie sa contina toate datele de identificare a persoanelor de care se face vorbire in el, trebuie sa il trimiti in tara unde, pentru a face parte din dosarul de succesiune al tatalui tau trebuie tradus de catre un traducator autorizat a carui semnatura va fi legalizata de un notar public!