Alllinna - dar baiatul de ce sa-ti permita si fata nu? Regulile morale, bunele maniere spun la prima intalnire. Hai primele. Deja la ei relatia e trecuta de acest stadiu iar intr-un cuplu socotelile se impart. Totul se imparte - daca se doreste un cuplu reusit. Mai ales din ce vad eu, fata deja profita de el si-si face placerile pe banii lui, chiar de stie ca-i de la tara.
@nairdaGH - c-o femeie nu trebuie niciodata sa dai prea mult ca te ia de prost. Stii cum e, ridic-o la cer ca te inseala cu primul inger. Si daca ea nu accepta sa-si plateasca consumatia, atunci inseamna ca nu respecta si nu te iubeste. Mie din ce mi-ai spus, mi se pare absurd. Bunul simt, educatia si bunele maniere sunt la inceput cand relatia e-n stadiul de procesare, de construire. Si chiar si atunci, o fata care se respecta isi va plati consumatia. Am iesit cu fete cu care m-am certat la masa - vroiam sa platesc eu dar nu au acceptat asa ceva si urma sa avem discutii. Le spuneam ca pentru. asta, mai stam la un suc sau ca data viitoare va plati ea si are promisiunea mea c-o voi lasa si scapam rapid. Dar in sufletul meu, eram complet multumit de atitudinea lor si cu cat ne certam mai tare, cu atata admiratia crestea fiindca lupta pentru. respectul si educatia ei.
Prietene, nu fi las si nici naiv. Nu-i da un deget ca mai tarziu iti va lua toata mana. Si-ti va cere rochii, posete, etc. Deschide ochii, pune-ti inima-n dinti si cu riscul de a o pierde, spune ce ai pe suflet. Daca te iubeste, va accepta. Daca nu, las-o sa plece ca femei sunt destule.
Ai perfecta dreptate, nimeni nu e milionar, trebuie sa ai si bun simt in relatiile cu ceilalti.Am si fete si baieti, nu am facut niciodata diferenta intre ei, cand au plecat in oras i-am invatat sa-si plateasca fiecare ce consuma. Sunt si cazuri in care achiti tu consumatia, dar asta nu trebuie sa devina obisnuinta.Nu mai accepta sa isi bata jos de tine, data viitoare poti sa-i spui ca a intervenit o problema si o perioada stai foarte prost cu banii, vezi cum reactioneaza si procedeaza ca atare. Bafta!
Intr-un fel e normal ca baiatul sa plateasca, mai ales daca el face invitatia.
Dar asta nu trebuie sa se transforme intr-o obisnuinta a fetei. Daca procedeaza asa inseamna ca nu are bun simt.
Platesti o data, de doua ori. dar stai putin.ca inca nu suntem casatoriti ca sa te intretin eu.
Ca sa inceteze, ii spui scurt pe doi:ca nu ai nicio obligatie, normal ca platesti tu din cand in cand. dar asta nu trebuie sa se intample de fiecare data.
by daii
Una e sa te scoata un baiat la o suc, la o prajitura si sa plateasca el, alta e sa ai o relatie de ceva timp cu el si sa vrei si aia, si aia, sa vrei sa mergi si acolo, si pe dincolo, pe banii lui.Nu mi se pare corect. Fata trebuie sa se simta. Daca n-are bani macar sa stea in banca ei si sa accepte ce-i ofera baiatul. Mie nu-mi place sa mi se plateasca consumatia.Stiu cum munceste prietenul meu si in ce conditii si nu pot sa imi bat joc de el, sa profit. Oameni suntem, toti avem nevoie de bani. Avaritatea nu are ce cauta intr-o relatie.
Nu e corect din partea ei hai plateste baiatul si azi si maine dar nu de tot te lasa chel glumesc sincer mie una nu mi-ar place sa imi plateasca baiatul totul trebuie sa mai pui si de la tine cam profitoare fata ...mmm stiii cand vrea sa va duketi la fast food zii asa ca nu mai ai banii sa vezi ce reactie ar avea
te pup
Cred ca ai dreptate, ar trebui sa vina chiar de la ea, eu m-as simti nasol sa stiu ca nu platesc niciodata, este ca si cum tu ar trebui sa platesti ca iesi cu ea?! Eu as zice, saptamana viitoare cand mergeti la club, sa-i spui din start ca tu nu ai bani! Sa vedem ce face in astfel de situatie?! Daca zice spontan"am eu, platesc eu, mergem". inseamna ca nu o face intentionat, daca zice sa plateasca si sa-i dai tu banii pe urma sau zice ca nu are, inseamna ca face intentionat, iar asta denota problema de caracter! Dup-aia ramane sa hotaresti tu ce vei face!
A... ori eu sunt invechita ori nu stiu ce sa spun... daca cititi o carte de bune maniere o sa vedeti ca atunci cand scoti o fata in oras trebuie sa platesti consumatya u ca baiat... si nu insemna ca platesti ca iesi cu ea inseamna ca u o respecti si nu iti bati joc de ea nu meam platit niciodata consumatya cand m-a scos un baiat in oras dar sincer niciodata nu am intrecut masura m-a scos la un suc am baut un suc si gata s-a oferit sa imi mai iau ceva daca am avut pofta meam luat daca nu nu... sunt cu prietenul meu de aproape un an... nu m-a lasat niciodata sa imi platesc ceva ce meam comandat dar niciodata nu zic eu vreau sa imi iei aia sau aia... nu daca zice sa mergem merg daca nu nu. cred ca u te simti folosit dar cred ca ar trebui sa ii spui intr-o zi ca nu ai bani ...asa o sa vezi si daca tine la tine pentru ca daca nu tine la u nu va acepta sa ii spui mai mult de 3 - 4 ori ca nu ai te va lasa dar daca tine la u insemna k nu face ceea ce face intentie... dar daca te lasa insemna ca o face pentru ca sta cu u pentru bani... sunt convinsa ca imi voi lua o gramada de stupid dar asta e parerea mea
Simplu! spune-i! Adica suntem in sec. 21, nu-i drept sa faci numai tu sacrificii, si pe deasupra se poate intampla sa nu-i ai mereu...
Uite la inceputurile mele cu al meu, o data s-a intamplat sa nu aiba intr-o seara bani...asa ca mi-a oferit sa stam acasa, la el si sa vedem un film, desigur eu vroiam sa ies atunci i-am spus ca vreau sa ies, si dupa un timp mi-a recunoscut ca numai are bani de iesit, asa ca i-am spus ca platesc eu...ooo...am montato:s-a certat cu mine, s-a impotrivit .pana i-am dat alegere:ori iesi, ori ies! Si desigur a venit cu mine, a baut cea mai ieftina cafeaua si... s-a obisnuit cu ideeaDesigur el era de foarta moda veche, insa mie mi se pare normal, exceptie ar fi daca nu ai, desigur...
Eu zic sa-i spui intr-o seara ca nu ai bani de nimic, vezi cum reactioneaza... te invita? nu?
...si daca nu, ai probleme, discuta serios cu ea...
Daca de la prima luna traduci relatia prin cati bani cheltui pe seara...las-o balta. daca te deranjeaza atat de mult ii poti spune dar va suna penibil... Spui ca din prima luna intrece masura, atunci rareste intalnirile, spune-i ca nu ai, sau termina relatia si gaseste pe cineva care din prima seara va fi de aceeasi parere cu u.
Si inca ceva, mi-am adus aminte:
Am fost cu ea sa ne imbracam, ea avea la ea 3 milioane, eu 6. Am incercat sa vad ce isi poate cumpara ea cu 3 milioane, a platit ea cat a platit dar la un moment dat, neavand schimbat vanzatoarea, ea mi-a cerut mie 75 lei cu imprumut. Banii nici astazi nu mi i-a dat inapoi, dar nici eu nu i-am cerut! ce sa fac?
Ce sa mai zic ca ea de cand este cu mine nu si-a mai incarcat cartela, iar eu de dragul ei i-am mai dat cate 4 euro lunar, doar ca sa primesc telefoane si din partea ei! Flav, mersi de raspuns, o sa ii spun iar daca accepta inseamna ca nu sunt luat de prost iar daca nu, sa faca cum doreste deoarece ma las pagubas si ii dau papucii! sau mii da Multumesc tuturor de raspunsuri, sunteti de treaba cu totii...
Fetele care au raspuns ca e normal sa platesc eu consumatia prietenei mele probabil fac si ele acelasi lucru. Nu vreau sa fiu rautacios dar aici este vorba despre o fata care nu se multumeste cu ce iau eu. Si-a facut o obisnuinta sa imi ceara sa ii iau saorma de fiecare data cand iesim. Sucul n-ar fi o problema. Eu ii iau saorma iar ea o mananca atunci cand ajunge acasa deoarece ajunge lihnita si trebuie sa pape cv... bine ca nu se depune ... e normal asa ceva?
Pai... urmatoarea data spune-i ca ti-ai uitat banii...si mai adu in discutie chestii de gen "Nu mai am fonduri prea mari saptamana asta"...
Daca te iubeste adevarat o sa inteleaga... Daca nu nue e buna de tine...
Iesi cu ea si uita portofelul...sa vedem ce se intampla...sau mai moale, ar fi sa-i spui la coada la bilete la film: stii, eu nu am decat 20 ron in seara asta la mine, am avut niste cheltuieli neprevazute saptamana asta si nu am vrut sa-ti spun, sa te necajesc si pe tine... imi doresc f mult sa ies cu tine, ma straduiesc sa te fac sa te simti bine de fiecare data si nu cred ca ar fi asta o problema...
Eu cred ca deja ai ajuns prea departe.cum sa plateasca fata consumatia? esti prietenul ei, trebuie sa ii platesti consumatia...nici prin cap nu mi-a trecut k un tip sa -si lase prietena sa.si palteasca consumatia. dar tu daca nu esti in stare sa platesti atunci las-o ...inseamna k nu e de tine si tu de ea.sau vb cu ea si spune-i direct ca nu prea mai ai bani si nu poti sa o mai scoti prin oras...atunci ea se va simti si... poate te va scoate ea in oras pe banii ei
Incearca sa-i sugerezi cu o gluma. Spune ca vrea la saorma? Raspunzi simplu: "Sigur, tot faci tu cinste azi!" sau "Daca dau pe datorie, de ce nu?"
Incerci, vezi ce fel reactioneaza si dezvolti subiectul daca e necesar. Ai putea avea surpriza sa se prinda si singura.
Succes!
Bai si eu ma cert cu prieteni cu care yes in oras chestia ye ca eu vreau sa platesk dar nu am cum pentru ca daca platesc data viituare nu mai vorbesc cu mine. sa stii ca ai dreptate...
Cel mai probabil nu este demna de generozitatea ta. O persoana cu bun simt si responsabilitate nu intrece niciodata masura. Nu stiu pe ce criterii ti-ai ales prietena, dar "chestiile" acestea care te deranjeaza ar putea cantari destul de mult mai tarziu. Iti sugerez sa nu te "arunci cu capul inainte". Oamenii pot ascunde atat de multe minciuni, pot fi atat de inselatori.
Asta este o problema...nu vreau sa ma laud dar intr'un an si 2 luni de cand sunt cu prietenul meu o singura data a platit el.Nu imi place sa imi plateasca altcineva ceea ce beau sau mananc. Oricum, incearca sa vb cu ea...sa ii spui ca nu iti permiti sa ii platesti chiar tot.Adica tu ai fost amabil si dragut, dar ea se pare ca profita putin. Daca chiar ii pasa de tine va intelege fara probleme!
asta da problema
Normal ar fi ca ea sa fi realizat deja care-i situatia si, macar din cand in cand sa mai bage si ea mana dupa portofel. Da' poate ca n-are spirit de observatie si te exaspereaza
Eu zic un lucru:la primele intalniri, e ok sa plateasca baiatul, un suc, o prajiturica, ceva. Dar dupa cateva luni, ar putea si fata sa faca un efort daca tine neaparat sa iesiti des sa mancati in oras, ca ma gandesc ca amandoi sunteti minori si doar parintii va sponsorizeaza.Si mai vrea si shaorme! Care-s undeva la 10-12 lei...
Ce ai putea sa faci? E dificila situatia. Daca-s spui verde fatis, s-ar putea oftica si te-ar lasa cu ochii in soare.Inventeaza si tu pretexte, sa mai raresti vizitele la fast food.Ai treaba, esti obosit si preferi sa mancati un sandwich, acasa la tine sau la ea, etc. Zi-i ca ai vrea sa fii singur cu ea, ca asa te-ai simti tu mai bine, fara zeci de perechi de ochi care sa va supravegheze intr-un local public. Poate inghite gogoasa
Succes
Nu mai iesiti in locuri unde esti nevoit sa cheltui bani...iesiti si voi prin parc mai bine sau stati si pe-acasa de vorba. Mi se pare ft urat sa ai pretentia sa-si plateasca ea consumatia...atunci dc mai sunteti impreuna? daca n-ai bani suficienti spune-i care e situatia ta financiara si spune-i ca preferi sa platesti o data tu, o data ea consumatia, dar daca iti permiti nu inteleg dc ai pretentia sa plateasca si ea...