| nyknyk a întrebat:

Sunt divortata de trei ani si copii minori sunt incredintati mie prin sentinta definitiva si irevocabila.as vrea sa plec din tara la munca in strainatate si as vrea sa las copii cu tatal lor pana la intoarcerea mea in tara, cum trebuie sa procedez, unde trebuie sa merg? ce acte trebuie sa fac?

5 răspunsuri:
| cuvant a răspuns:

Discuta cu el sa fie de acord cu acest lucru. Apoi e bine sa ai o harti la mana semnata de amandoi deoarece s-ar putea sa te trezesti cu drepturile parentale taiate, acest lucru daca stii ca el ar dori tutela copiilor. Cel mai usor e sa cauti un asistent social sau consilier juridic la o fundatie. Ei stiu aceste lucruri. Daca nu reusesti incerc sa te ajut cu ceva contacte de ale mele.

| nyknyk explică (pentru cuvant):

Am discutat cu copii si cel mare nu e de acord sa ramana cu tatal sau. vrea sa ii las cu o sora dee a mea ca o sa fie mai bine cu sora mea decat cu tatal lor.copii au vazut multe ce am facut eu pentru ei si ce a facut tatal lor. cel mare are 17 ani, 15 ani si 12 ani au copii.trebuie sa tin cont si de parerea lor nu? eu asa cred de cuvinta

| cuvant a răspuns (pentru nyknyk):

Da. Este adevarat.Am intrebat o persoana care se ocupa cu violenta domestica si e consilier juridic si mi-a spus ca daca esti sigura ca tatal copiilor nu ar fi in stare sa atace lucrul acesta si sa te decada din drepturile copiilor poti pleca fara nici o problema. Daca ar fi o posibilitate sa faca lucrul acesta cel mai bine e sa mergi la notar impreuna cu sora ta si sa faceti o hartie ca ii incredintezi pentru cateva timp ei cu anumite responsabilitati iar la randul tau le trimiti cele necesare. ASta ar fi cel bun lucru ca nu te astepti la surprize.

Acum vezi cum e cel mai bine. Daca mai ai intrebari ma poti contacta happy

| raluk27 a răspuns:

Nu ai nevoie de nici un act. Ii lasi pur si simplu. Vezi sa nu te iei dupa toti prostii care iti spun sa faci procura. Asta e cea mai mare "perla".

Răspuns utilizator avertizat