| ingerashkuaripi a întrebat:

Sunt fata, am 17 ani si locuiesc împreuna cu părinții mei,un prieten,părinții, si sora lui.Problema este ca suntem prea multi in casa,e zgomot,ne deranjam reciproc, iar de fiecare data părinții mei au nemulțumiri referitoare la mine si totul se datorează prietenului meu.Cu toate ca eu învăț bine,am respect fata de ei,etc., pe ei ii deranjează faptul ca de 4 ani de cand ne-am mutat toti împreuna este gălăgie in casa,este mizerie,multi musafiri,toti vorbesc,cânta mereu muzica,si ca eu,prietenul meu,si familia lui nu facem nimic,si mama calcă, spală etc.pentru 7 oameni plus 1 pisica.Ieri ne-am enervat asa de tare încât am ratat o vacanța de un Weekend.Aceste scandaluri mi se par inutile si ca nu ar trebui sa existe intr-o casa normala.Credeam ca de 4 ani se vor rezolva, dar discuțiile tot persista.Ce sa fac?

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sa preieie treburile mamei ca sa vezi cum este sa suporti 7 adulti si o pisica, macar pentru 1 luna si dupa aceea sa te intorci si sa ne spui, daca este normal su suportabil ceea ce mama ta indura.

| Holiday a răspuns:

Nu inteleg de ce ai tai au acceptat sa stea toti aia acolo, presupun ca este a parintilor tai casa...Si da, daca e asa, mama ta are dreptate si ar trebui sa-si caute de drum aia de stau la voi.
Asta e, nu poti sta pe capul omului, in casa lui, daca nu esti binevenit si creezi disconfort.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Holiday are dreptate. Daca nu sunt posibilitati de fugit in cele 4 zari rezolvarea se face intr-o sedinta intre voi in care sa stailiti responsabilitati, atributii, program, reguli. SCRIS / SEMNAT de toti. CONSTITUTIE.

| Mistyy a răspuns:

Dar de ce locuiti atatia intr-o casa? nici asta nu e normal, nu numai scandalurile din casa.Mai ales ca nu sunteti rude cu familia prietenului tau. Fiecare cu casa lui. O inteleg pe mama ta.Tie iti comvine ca mama ta e ''sluga'' familiei prietenului tau? scuze de expresie dar din ce spui tu eu asa vad lucrurile. Normal ca apar scandaluri nici nu sunteti rude, de ce sunteti obligati sa stati impreuna ei nu au casa lor? Daca totusi nu vrei sa ii dai afara singura solitie pe care o vad eu e sa puneti niste reguli stricte fiecare face cate ceva in casa aia, unu calca, altul spala, altul se ocupa de pisica etc.Nu se poate sa pice toata munca in spatele mamei tale ca de aia apar nemultumiri.Fixati niste ore de liniste. Reguli! fara reguli se instaleaza haosul! Mi se pare de bun simt sa faci curat si sa intretii casa in care stai.

| ingerashkuaripi explică:

Problema este ca tot mama a fost de acord cand prietenul meu a propus

| Holiday a răspuns (pentru ingerashkuaripi):

Eroarea e umana, perseverarea in eroare e prostie. In cazul de fata, daca a gresit acceptand, e momentul sa corecteze eroarea.

Problema este ca tot mama a fost de acord cand prietenul meu a propus sa stam toti împreuna,dar acum tot ei nu-i convin gălăgia,mizeria,stilul de viata,musafirii,banii cheltuiți, muzica, mersul prea des in vizite la altii, vacantele la grămada in care ne contrazicem, etc.Era si de așteptat la 7 oameni in casa plus pisica.

Faza este ca noi practic avem mai multe afaceri.El are un club si eu il mai ajut,facem si filmari, mai lucrez si la un magazin, mai fac si prezentări auto, el mai aduce masini de afara, si ai mei au încă un apartament in blocul de vizavi unde mi-au propus sa stau nici chiar dupa ce fac 18 ani ca or sa vina bacul, meditațiile, si tot circul aferent, dar dupa ce intru la facultate si nu vor mai raspunde părinții mei de mine, ma pot muta alături ca sa nu ii mai deranjez.Dar pana atunci încă 1 an jumate vom avea aceste discuții, si eu obosesc.

Eu o inteleg pe mama si i-am reproșat asta prietenului meu, dar el tot insista sa o trateze pe mama ca pe o sluga, si eu, el, si mama lui sa nu facem nimic.

| Waittingforyou a răspuns:

Angajati-vă amândoi si faceti-vă dracului casa voastră sau măcar un apartament ori o garsoniera ceva. Gandeste-te ca nici pentru mama ta nu e usor sa calce zi de zi haine. Pune-te în locul ei. Funda?