| boyka2002 a întrebat:

Sunt foarte gelos si prietena mea se cam enerveaza din cauza asta. Cum sa fac sa nu mai fiu asa gelos? Nu e normal deloc? Fara jigniri va rog

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la psiholog, gelozia este o boală, nu o poti trata tu singur iar daca continui asa prietena te va părăsii deoarece nimanui nu i place sa fie controlat in fiecare secundă, eu nu cred ca ti ai facut prietenă ca sa o terorizezi cu scene de gelozie, fiecare este liber sa faca ce vrea nu este sotia ta nu este proprietatea ta si daca ar fi nevasta ta nu poti continua o casnicie in care tu ca soț esti gelos, este normal ca prietena ta sa fie supărată o banuiesti din nimic cred ca o urmaresti si cand intră in baie sa vezi cu cine vorbeste pe whatsap, grav foarte grav.

| Freya1 a răspuns:

Fiecare are felul lui de a fi, dar pentru a scăpa de gelozia excesivă poate ar fi ok sa consulți un psiholog.

| Mopmop a răspuns:

Boyka... numele ales pentru cont aici spune ceva. Daca imi permiti un sfat: incearca sa te pui in locul prietenei tale. Ai fi fericit ca ea sa te trateze cum o tratezi tu? Gelozia...e foarte usor sa devina patologica. Cu varsta devine mai periculoasa si pentru tine si pentru viitoarea partenera care va fi. Spun asta pentru ca sincer cred ca daca continui asa o sa iti pierzi prietena actiala si este doar o chestiune de timp. O ultima chestie: incearca ca timpul pe care il aloci cu ganduri gen ce face acum, cui ii scrie pe FB, de ce i-a zambit colegului de munca sau de ce ala in autobuz s-a uitat lung la ea sa il folosesti in alte scopuri gen ce surpriza placuta sa ii fac, ce alt mod de a-u arata ca o iubesc mai pot onventa etc.
Mult noroc iti urez!

| NarcisIfrim a răspuns:

Cred ca, chestia asta e mai dificila decat pare.E ca un fel de drog GELOZIA.Iti macina creierul pana nu mai gandesti clar.
Odata ce a intrat acest venin pe sub pielea ta e foarte greu sa il mai elimini.
Sunt cativa pasi care trebuie sa ii urmezi, si in primul rand sa vrei:
1.Recunoaste si accepta ca suferi ce acesta boala a mintii.Recunoste si impaca-te cu gandul ca esti gelos.
2.Intelege ca grija prea mare poate deveni agasanta, poate duce la respingerea ta chiar de persoana iubita.
3.Trebuie sa intelegi ca gelozia iti poate lua mintile. Daca esti un om realizat profesional si beneficiezi de o educatie buna, vei fi mult mai usor sa te schimbi.
4.Indiferent de situatia in care te afli, indiferent de durerea pe care o simti, vei trece mult mai bine daca ai o viata activa. Ocupati timpul cu activitati, nu cu urmaritul personei iubite.
5. Iubita ta nu este propietatea ta, a nimanui. Daca incerci sa tii pe cineva cu forta langa tine, ti se va intoarce impotriva ta.Cu cat esti dispus sa o pierzi pe iubita a ta, cu atat ea va fi mai dispusa sa stea cu tine si sa nu plece de langa tine.
6.Gelozia este ucigasul de relatii, daca nu o infrunti, cat mai curand, vei pierde relatia ta, cat de curand.

pentru mai multe detalii la narcisdanielifrim323@gmail.com