„Mamă, tată, vreau să vă dau o veste bună! Am reușit să iau primul PATRU! promit că e și ultimul, am vrut doar să văd cum e..."
Le spui asa : Astazi am facut-o! Ei o sa intre in fibrilatie ca ai facut...altceva, intelegi ce, cand vor afla ca e vorba doar de un patru la scoala, nu li se va mai parea atat de grav
E ok draga mea. N-ai de ce să-ți faci griji, minciuna are picioare scurte așa că cel mai bine ar fi să le spui părinților de notă și să le promiți că o vei corecta cât de curând.
Mult curaj!
Le explici frumos ce anume a dus la o nota asa mica. Le spui ca iti pare rau si ca iti vei recupera notele mari. Si daca se poate sa ceri ajutorul in cazul in care nu ai inteles ceva si a dus la nota mica, si ca, pe viitor daca vei intampina greutati le vei cere ajutorul astfel incat sa eviti notele mici. Daca le vei explica asa o sa eviti sa te certe, o sa fie linistiti ca iti recuperezi notele mari si, daca vei avea nevoie de ajutor le vei solicita ajutorul. Succes.
Aaa nu-ti face griji. Cea mai tampita chestie e sa ai numai 9 si 10 la scoala. Varietatea inseamna valoare. Eu am avut toate notele in afara de 2 (nu inteleg cum de nu l-am luat si pe ala, doar am reusit sa iau 1).
Le spui direct cand sunt ceva mai bine sispusi si le spui si tu ca ai invatat dar erai obosita sau ti-a fost rau si ca promiti sa-ti repari media.