Nu stiu ce sa zic. Tot ce poti sa faci e sa incerci sa vorbesti cu ei. Cati ani ai? Esti mai mare ca fratele tau? Ai incercat sa iesi in evidenta cu ceva? Cu niste note bune la scoala sau cu un premiu la vreun concurs? In locul tau nu as suporta asa de multe. Ai incercat sa ceri ajutorul cuiva? Dirigintelui (in caz ca esti la scoala) sau unei alte rude? Probabil ei te vor ajuta sa faci ceva in privinta asta. Sper ca te-am ajutat!
Poate ar trebui sa pleci sa te muti singura sa ti gasesti un loc de munca intai dar asta depinde cati ani ai. daca esti minora incearca sa mai vb cu ei daca se poate sau cu fratele tau, asa poate el le va explica parintilor tai, nu poti chiar sa pleci sa dispari..mai ales daca esti mica... oricum imi pare rau prin ce treci...in mare parte te inteleg pentru ca si eu am trecut prin asa ceva
Păi cred că îți pot răspunde...
Eu nu am frați sau surori, dar părinții mei nici pe mine nu ma prea ascultă. Păi eu am încercat să le spun verde în față și au fost mustrați la conștiință. Dar pentru. a ascunde, m-au certat, deci asta a fost.
Încearcă să le faci o zi două pe plac și ce le place lor, apoi le spui verde în față, mai cu încetoșorul. Probabil se vor supăra, dar spune-le ca mai au un copil cu drepturi egale Succes!
Este foarte ciudat ce ti se intampla tie pentru ca de obicei cei faforizati de parinti sunt cei mai mici. Eu as spune sa incerci sa vorbesti cu ei sa le spui si opinia ta pentru ca sa stai sa e macini asa in tine nu e o idee prea stralucita. Te-ai gandit ca ei il favorizeaza pe el doar ca sa-i dea mai multa incredere in el... daca ai spus ca el invata mai prost de cat tine si se comporta mai rau, poate din aceasta cauza se comporta asa...
Vorbeste cu ei si sunele ca te simti ignorata, deoarece nu te baga in seama. ZZile c aai nevoie si tu de afectiune, de iubire ca fratele tau.
Spune.le toate astea.
In cazul in care nu se poate discuta cu ei (stiu cum e), muta.te. O sa fii mult mai ok.
Ideea este sa te poti intretine, sa ai o baza, sa nu depinzi de ei dupa ce te muti.
Sunt doua variante: ori realizeaza ca au gresit, te cheama inapoi si lucrurile se schimba, ori nu o sa le pese si tu o sa fii oaia neagra care face lucrurile de capul ei.
Nu ai de ce sa te simti vinovata, nu esti datoare sa suporti umilinte si sa fii desconsiderata.
Dar, repet, ideea este daca pleci sa te poti descurca pe cont propriu.
Te sfatuiesc sa vorbesti cu fratele tau, o ruda mai apropiata sau cu dirigintele de la scoala. Cineva mai matur.