| lucamustacioaraneagra a întrebat:

Sunt gay si tatal meu e foarte homofob. Ce sa fac ca sa-i zic si sa nu se supere pe mine?

Răspuns Câştigător
| helpforyou a răspuns:

Nu prea poti sa faci mare lucru. Trbuie sa ii spui bucatica cu bucatica. Daca ii spui direct nu ajungeti decat la suparari.

10 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Oricine poate deveni homosexual, lesbiana, transsexual, zoofil, necrofil etc, numai sa vrea sa fie deschis la idee, toți suntem ființe păcătoase și avem înclinație în diverse grade înspre toate încălcările posibile ale conștiinței, inclusiv pentru lăcomia pentru trupurile altora indiferent de sex. Creatorul a inventat sexul pentru a fi practicat numai în cadrul căsătoriei hetero, oricine face altfel( homosexualitate, adulter, sex premarital, etc) are oricum postludii ratate din cauza mustrarilor de constiinta.
Și eu în adolescenta simțeam ca ar fi trebuit sa fiu băiat și am fost la consiliere creștină și m- au ajutat sa înțeleg ca era din caisa ca mama mea în timpul sarcinii ar fi dorit foarte mult sa fi fost Baia, și asta-i-a transmis în inconștient ideea ca sunt de sex greșit. Pku ca și copil, fără sa fie conștientă mama m- a trata ca și pe băiețelul pe care și l- ar fi dorit, ma tundea foarte scurt, ma numea după diminutivul tatălui meu, ma lauda mai mult pentru calități masculine etc. La consiliere m-au încurajat sa o iert pe mama, sa cred adevărul Creatorului ca sexul cuiva e dat de organele sexuale cu care s- a născut. Am făcut asta, s- au rugat pentru mine, am plâns mult și am experimentat o eliberare profunda și definitiva. Ma bucur ca părinții nu m- au încurajat în aceea direcție, ma gândesc cu groaza, ca dacă o făceau as fi putut rata familia fericita pe care o am, bucuria sufleteasca și fizica fără mustrări de conștiința a iubirii soțului meu, nașterea copiilor, etc.
Unii băieți potsa simtă atracție pentru alți băieți si pentru ca nu au avut o relație de afecțiune profunda, implinitoatre cu tatăl lor, absent sau indisponibil, la vârsta copilăriei, ceea ce pare cazul tău si cauta în continuare dragostea paterna ceea le- a lipsit în relații cu băieți care pot ajunge și sa se sexualizeza.
Dacă vreodată vei vrea sa înțelegi exact de ce simți asa și sa revii în planul Creatorului, ai putea merge și tu la consiliere creștină la Ellel Ministries România,.
I

| Violleta2022 a răspuns:

Ai doua optiuni: ii spui tu acum si ii va lua ceva vreme sa rumege dezamagirea, dar va fi mult mai bine decat sa afle curand de la vecini, prieyeni sau altii de pe strada si sa moara de rusine.

| Mayhem666 a răspuns:

Nu ii zici. Nici eu nu i-am spus tatalui meu de orientarea mea sexuala. Mama si sora mea stiu, si toti prietenii mei de asemenea, dar tata nu stie, si nu planuiesc sa-i spun pentru ca si el e cam homofob.

| AliGab a răspuns:

Tatal tau nu este homofob, ci normal.

| CANDELABRU a răspuns (pentru AliGab):

Daca tu consideri ca a fi homofob si sa urasti lumea doar pentru ca nu sunt la fel ca tine inseamna a fi normal, inseamna ca tu clar nu esti normal la cap.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru AliGab):

Based

| AliGab a răspuns (pentru CANDELABRU):

Nu cred ca tatal lui uraste homose xualii, ci doar nu suporta lucrurile si manifestarile anormale, ceea ce este absolut normal.
Sigur, o sa replici ca normalitatea este relativa...lucru absolut neadevarat.

| helpforyou a răspuns:

Alege un moment potrivit: Incearca sa alegi un moment in care tatal tau este calm si dispus sa comunice.

Fii sincer: Spune-i tatalui tau cum te simti si de ce este important pentru tine sa fii deschis cu privire la orientarea ta sexuala.

Asculta-i reactia: Tatal tau poate avea nevoie de timp pentru a procesa informatia, asa ca asculta-i cu atentie reactia si incearca sa intelegi punctul lui de vedere.

Ofera-i resurse: Daca tatal tau are intrebari sau se simte neajutorat, ofera-i resurse precum organizatii de suport sau carti despre orientarea sexuala.

Aminteste-i ca il iubesti: In cele din urma, aminteste-i tatalui tau ca il iubesti si ca relatia voastra este importanta pentru tine, indiferent de orientarea ta sexuala.

| iulia0514 a răspuns:

Nu prea ai ce îi face din păcate noi românii ca popor suntem foarte încuiați! Tot ce poți face este să îi explici frumos ca trebuie sa te accepte asa cum ești pentru că tot copilul lui rămâi indiferent de orientarea ta sexuală!

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Nu mai fi gay!