Bună.
Te contrazici în ceea ce scrii.
Acum ești gravidă în 5 luni, acum ai făcut chiuretaj și iar ești însărcinată în 5 luni!
Recunoaște că ai avut o relație de o noapte, nu te-ai protejat și gata!
După ce dai viață bebelușului îl dai în judecată pe tatăl copilului pentru pensie de întreținere și asta dacă este adevărat măcar jumătate din ce spui! 21 de milioane îți ajung fix 2 luni de zile!
Pa, pa.
N-a zis nimic de chiuretaj. Nu cumva ai citit gresit "Acum cateva zile mi-am facut curaj"? ca si eu am facut din intamplare aceeasi confuzie.
Bună.
Urât din partea ta că mă prostești în față.
Așa ai scris inițial, nu o dată am citit postarea ta, ai revenit asupra ei modificând un pic conținutul!
Pa, pa.
Legiuitoareo, cu mine vorbesti?
Bună.
Nu a fost nicio confuzie din cele scrise de ea!
Scuze că te-am confundat pe tine cu ea!
Pa, pa.
Acum nu mai conteaza cum si de ce s-a intamplat..., acum trebuie sa fi tare si sa ai incredere in tine, intereseaza-te la Centre de protectie sociala, intreaba-i ca in situatia ta in care nimeni nu te vrea, ce solutii exista din partea statului (iti spun asta pentru ca nu cunosc exact ce ai putea sa faci, ce spune legea), dar pot sa iti spun ca acum daca tot esti in situatia asta sa incerci sa intrebi in stanga si in dreapta ce ai putea sa faci, nu te lua dupa toti cei care acum "te arata cu degetul", intotdeauna e mai usor sa "ranim" pe cineva, sa ii facem rau, inloc sa o/il ajutam cu un sfat, un gand bun, eu sunt sigur si sper ca aici pe site o sa iti mai raspunda, o sa iti mai de-a cateva sfaturi bune unele persoane care chiar stiu ce trebuie sa faci intr-o astfel de situatie, si in acelasi timp sper ca mama ta si bunicii tai, vor reusi dupa un timp sa isi asculte sufletul si sa arate ca te iubesc, ca tin la tine, si ca acum solutia este sa te ajute, si nicidecum sa te de-a afara din casa, sa fie indiferenti.
Sigur ca da, ai putea sa te descurci si singura dupa o perioada de timp daca ai un loc de munca, sa stai in chirie (acum depinde in ce oras/comuna/sat locuiesti), in functie de asta difera si chiriile, dar un "mic" ajutor din partea rudelor, celor dragi, ii bine venit intotdeauna.
Sper sa iti fie bine, chiar daca la inceput o sa iti fie mai greu, eu sunt sigur totul se va rezolva in bine, si mai sper ca fetele care iti citesc mesajul, vor invata ceva din povestea ta...
Bafta in toate si capul sus!
Off...ce rau imi pare cand citesc astfel de istorii!
Mai inainte de a citi despre tine uite ce am gasit aici:
http://www.TPU.ro/......urias-sau/
Deci are 14 ani si gata nu mai poate e pregatita, dar nu stie ce implicatii poate avea ceea ce vrea ea sa faca!
Eu cred ca totusi bunicul va intelege, trebuie sa inteleaga, trebuie sa fii calma sa-i explici ca iti asumi greseala si ca trebuie sa te ajute ca e singurul care o poate face! Eu zic ca nu va avea el inima sa te indeparteze de ei, Nu poti trece singura prin acest moment al vietii! Multa bafta!
Eu te sfatuiesc in cel mai srios mod sa te angajezi acum cat mai poti lucra pentru a ti se deschide carte de munca, pentru ca altfel nu o sa primesti indemnizatia de la stat de 800 de lei sau cat este. Sunt niste bani totusi...
Gandeste-te la asta!
Trebuei sa ai un an vechime nu noua lege din cate stiu deci e cam greu
Du-te la directia de asistenta sociala in fiecare judet sunt centre maternale.afli maim multe acolo
Apropo, am citit undeva cat asteptam sa intru la un cabinet medical ca daca esti eleva sau studenta primesti 8 milioane pe luna pentru ingrijirea copilului, daca te hotarasti sa il faci. Du-te la medicul tau de familie si intereseaza-te, e imposibil sa nu ai ceva facilitati la varsta ta. Pe langa asta, daca tatal e major, ai dreptul la pensie alimentara, indiferent daca el vrea sau nu acel copil.
Păi credcă poți, oricum e un gest de maximă umanitate să dai viață, și să aduci un om pe lume, el sărăcuțul ce vină are?! vrea o mami care să-l aducă pe lume, să-i poarte de grijă și să-l iubească mult de tot, ce a fost a fost, e tinerește și omenește să greșești, îți ispășești păcatul prin nașterea pruncului, și greutățile ce le ai cu creșterea lui... nu te descuraja deloc, Mare e Dumnezeu!
Eu cred ca singura solutie e sa te rogi la dumnezeu sa te ajute...ca atfel nu vad nici o solutie.nu ai unde sa stai.banii nu iti ajung pentru nimic nu poti munci dupa ce nasti deci.
Nu pot sa-mi imaginez cum de numa dupa 5 luni ti-ai dat seama ca esti insarcinata? Nu ti-a intarziat menstruatia de nu ai observat? In legatura cu mama ta, nu a procedat corect. Cu 21 de milioane nu o sa faci mare lucru. Tot ce poti sa faci este sa te rogi la Dumnezeu caci numai cu El si cu voia Lui ai sa treci si peste asta.
Domnu Allrc24 aceasta fata are nevoie de ajutor tu nu o faci decat sa se supere mai tare.
Eu iti spun sa incerci sa mai lucri undeva vreo 2 3 luni cat se poate mai vb cu mama ta si incearca sa iti faci un prieten si vorbeste si cu el ca daca e de acord sa intretineti un copil.
Daca nu ori il dai spre adoptie sau avortezi.
Pai bunicata te da afara doar pentru ca ii e frica de bunicatu? adica, cum vine asta, daca nu aveai copil, supravietuiai tu, dar asaaa...zic ca bunicii tale si mai ales mamei tale ar trebui sa le pese mai mult, macar cere-i si tu bani mamei tale, pana reusestti sa te descurci, si intreab-o de ce nu-i mai pasa, adica, chiar daca ai 18 ani tot esti a ei.
Stai linistita mama ta nu vorbea serios era doar socata iar bunicul tau nu te va da afara din casa. Dar se va supara un pic dar nu-ti face griji. Ar trebui sa vorbesti cu familia ta si sa le spui ce ai de gand sa faci cu copilul sa il pastrezi sau nu. Oricum e mult prea tarziu sa faci avort.Si ar trebui sa ii spui cat mai repede bunicului tau si asa se va gandi ca ai incercat sa ascunzi asta de el. Si oricum ai doar 18 ani acum este varsta la care trebuie sa faci greseli pentru a invata din ele. A si in legatura cu prietenul tau daca vrei sa pastrezi copilul cred ca ar trebui sa ii dovedesti ca este al lui si chiar daca nu il vei pastra tot ar trebui sa ii arati nesimtitului ca este copilul lui. Si sper sa fi bine si tu si copilul (sper sa fie baiat)
Mda.daca iti arde de tavaleala fara prezervativ. fetelor va plac asa de mult tipul asta de baieti smecheri si cool, de gasca, care ragaie la coltul blocului. cica sunt o "provocare".cel mai penibil argument.la cei cu capul pe umeri nu va uitati. dupa ce astia v inseala, va lovesc, va lasa gravide si va parasesc veniti pe TPU sa va smiorcaiti.
Crede-ma nu iti dai seama ce intentii are.mai ales daca mai si tii al el si ti se pare cool si te dai mare in fata prietenelor la barfa ce baiat smecheras ai.profita de tine in cum vrea el. majoritatea vor doar sex.rar gasesti cate un baiat cu capul pe umeri.cei care nu sunt cocaalri si golani si retrasi care nu ies o data din casa... s-a umplut lumea de ei...
Totusi incearca sa vb cu mama ta.nici un parinte nu isi lasa copilul la greu.dar si eu ams enerva daca as fi in locul mamei tale.are dreptate.a investit bani in tine si vine unu si isi bate joc de tine si te lasa gravida. incearca sa vb cu ea.nu are inima de piatra.e mama ta totusi.
Pfff...situatie e destul de nasoala,nu cred ca o sa poti tine copilul de una singura chiar daca te-ai muta,vorbeste din timp si cu bunicu,e om trebuei sa inteleaga,oricum o sa te certe ca na,daca nu e alta solutie fa avort, dar NU UITA, avortul este ultima solutie!
NU-ti mai zic sa ai grija sa foloseasca prezervativ ca e de prisos. MAcar gandeste-te ca un copil e o binecuvantare. INcearca sa vorbesti cu rude poate te pot ajuta ele pentru o perioada. Eventual sa te primeasca cu copilu pana iti cauti un loc de munca cat de cat stabil. IN ceea ce privesc acele 21 de min e bine ca le ai dar nu sunt doarte multe. Renunta la vicii (fuman, alcool, cafea), in primul rand pentru ala mic. Daca situatie e chiar asa cum ai prezentat-o tu, in urmatoarea perioada, chiar daca zici ca stai cu pietenii o sa te simti tot singura, si o sa cauti un confident caruia sa i te descarci macar. E un lucru foarte bun daca ai deja pe cineva care sa te sustina moral macar ca ai nevoie. Dar ai grija care este acea persoana sa nu te raneasca cand ti-e lumea mai draga. Grijile si neajunsurile te pot indemna sa faci si compromisuri. Ai grija sa faci ceea ce e mai bine pentru ala min si pentru tine. Ai grija pe cine alegi ca tatic sa fie pun pentru aman2. Chiar daca gasesti in el un sprijin trebuie sa te respecte si sa tina la tine. Deocamdata incearca sa-ti asiguri un loc de munca dupa ce vei naste. DAca o sa ai si poibilitatea continuarii stiilor o sa fie parfum...
Bafta
PS : pana la urma v-a intelege si bunicul, sunt convins ca v-a intelege, stii ca bunicii isi iubesc mai mult nepotii decat pe copii, la el o sa fie la inceput o chestie de orgoliu si de concepte.
Laura...esti intr-o situatie f dificila
parerea mea? avort scrie pe tine, daca vrei sa iti fie bine
si pe viitor poarta si u un prezervativ in buzunar
tavaleala va fi mai relaxanta
Incearca sa renunti la anul acesta de scoala si gaseste-ti ceva de munca,speranta moare ultima,mama ta va intelege si sunt sigura ca bunica ta te va ajuta, o poti ruga sa-ti faca de mancare, astfel vei scapa de o grija. Copilul te va ajuta satreci peste toate.Ai grija de tine.
Acum ca ai ajuns in aceasta situatie nu poti decat sa te rogi la Dumnezeu,sa speri ca se va remedia, nu cred ca te poti gandi la avort, cel mai bine e sa iti pastrezi copilul:chiar daca ai tai par asa de distanti cand au auzit prima data, o sa li se-nmoaie inima si o sa iti fie alaturi> daca nu o sa se intample ramai cu credinta in Dumnezeu si vei trece prin tot cu bine si peste multi ani ii vei povesti copilului tau prin ce peripetii ai trecut, si o sa-i spui de asemena sa nu faca aceeasi greseala.Sunt sigur ca o sa ai calea luminata de Dumnezeu atata timp cat nu vei cadea prada deznadejdii. Daca mama ta sau bunicii n-or sa fie interesati de tine(ceea ce mi-e cam greu sa cred) atunci vei gasi un loc in care sa ti lasi capilul pana te remediezi si material si te stabilesti pentru ca apoi sa-l iei si sa-l cresti in spiritul crestinesc adevarat. Sper din toata inima ca prin vorbele acestea sa fii constienta de copilul pe care il porti in pantece si sa nu renunti la el orice ar fi, pentru ca cineva undeva sus are grija de toti si de toate sa fie randuite asa cum trebuie. Sunt alaturi de tine si iti urez sanatate si numai bine, ca vei trece prin toate.
Ar tebui ca bunicul tău să te inţeleaga pentru că totuşi eşti nepoata lui eşti ca un copil pentru el ar trebui să te susţină să aibă grijă de copilu pe care o să il ai nu să te dea afara, ar fi un gest urât, şi trebuie să îi explici bunicului tău că îţi este greu mai ales daca te-ar da afară. cu banii strânşi da ai putea să stai intr-o chirie cu copilul pe care o să il ai da nu poţi sta la nesfârşi acolo. până nu se naşte copilu ar trebui să îi găseşti şi un tată că fără tată copilului îi este foarte greu. Sper că te-am ajutat tptuşi din câte am ştiut. SUCCES!
Nu iti pierde speranta si ai incredere ca vei trece peste situatia asta aparent imposibila. ORICE AI FACE SA NU ITI TREACA PRIN CAP AVORTUL! La situatiile care te depasesc cel mai bine este sa te pui la rugaciune pentru ca altfel dupa puterile tale nu prea ai cum sa treci peste. Daca poti, sa-mi dai si numele tau intreg ( de botez ) te rog.
Nu iti ajung banii nici sa nasti asa ca consulta un medic poate ca in Romania cu banii astia scapi de sarcina intelegi tu ce vreau sa zic cu toate ca va fi cam dureros insa neavand un loc de munca stabil nu prea vad alta alternativa
Vorbeste cu ai tai.sigur te vor intelege. Greseala sau nu, un copil este o binecuvantare.mergi inainte asa a fost sa fie. take care.
In legatura cu banii, sunt foarte foarte putini pentru intretinearea unui copil.mai ales ca si tu esti inca foarte tanara si ai multe nevoi. Sigur bunicul va intelege, pastreaza'ti sperantele dupa nastere. iar mama ta. oriunde ar fi ar trebui sa te sustina pentru ca ea e singura ce se poate pune in locul tau.:*
Nasoala rau situatia asta a ta, si chiar m a intristat daca chiar e adevarata si n ai chef de glume
In primul rand, nu mai poti da copilul afara deja ai inaintat mult cu sarcina.
in al doilea rand cu 21 de milioane nu prea ai ce face singura cu un copil si chirie si mancare offf, si cheltuiala la nastere, foarte urata treaba
Poate maicata a zis asa doar la nervi cu toate ca ar fi trebuit sa te sprijine nu sa ti ia si ultima speranta
incearca toate variantele pe care le ai, vb cu bunicul tau, cu tatal tau daca mai stii ceva de el si cel mai bine cu mama ta spune i ca n ai ce sa faci unde sa te duci doar nu te o lasa sa mori pe strazi ar face un pacat foarte mare
Este greu si trist prin ce treci dar trebuia sa te si gandesti cum o faci... stii la ce ma refer. ai 3 variante 1) il dai afara 2)iti gasesti ceva mai bun de lucru 3) incerci sa il convingi p prietenul tau, totusi trebuia la 18 ani sa creezi o relatie si sa stii cine e perfect si la minim 23 ani sa faci copil!
Trebuia sa te iti pui intrebarile astea si multe altele inainte sa iti dai jos chiloteii.Imi cer scuze ca vb asa dar sincer nu am cum sa vb altfel cand vad ca pe unele nu va duce capul. Zice bine Allrc24, dupa astia cu capul pe umeri nu va uitati, aaa am uitattt nu's destul de coool pentru voi ii credeti pe toti pampalai si inapti, eh asta e.
Sfaturi:
1) Cautati de munca cat mai repede, ca sa strangi bani pentru o nastere ( nu e chiar asa de ieftina parca de la 40 in sus)
2) Adu pe lume sarmanu copil ca nu merita sa sufere din cauza tampeniilor tale.
3) dupa parerea mea ar fi bine sa vb cu bunicul tau oarecum sa te mai pasuiasca.(Desi sunt convins ca nu o sa iti faca nimic. Orice "dur" are un coltisor de suflet)
4) daca vrei sa stai cu chirie... nu stiu sigur daca ai cum sa lasi undeva copilul pe la vreo casa de copii (asta pana strangi bani ca sa ii asiguri macar un adapost).
SAaauuuu incearca sa gasesti unu care sa te accepte cu tot cu copil. 2 la pret de 1