anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt impreuna cu prietenul meu de 4 ani. Am trecut prin foarte multe impreuna si am reusit sa ne pastram relatia desi parintii mei nu sunt de accord. Am avut mai multe probleme de-a lungul timpului iar acum relatia mea cu parintii s-a inrautatit iremediabil din cauza lui. Am hotarat sa ii aleg pe ei. M-am despartit de prieetenul meu iar el nu a putut concepe ideea de a nu mai fi cu mine. Mi-a cerut sa ne impacam si am refuzat. Atunci m-a lovit si nu am vrut sa chem politia sau mai stiu eu ce pentru ca ar fi aflat parintii mei ca m-am vazut iar cu el. Nu imi este frica de el pentru ca m-a lovit ci pentru ca nu pot scapa de el. Orice as face nu ma va lasa in pace. Tuturor prietenilor mei li se pare usor: "Doar desparte-te de el." dar nu e atat de simplu. De iubit nu il mai pot iubi dar imi e mult prea greu sa ma despart de el. Acum m-am impacat cu el doar pentru ca o prietena ar fi putut avea probleme in acea seara in care m-a lovit din cauza prezentei lui in zona casei ei. E a doua oara cand a dat in mine...Voi...ce credeti ca ar trebui sa fac?

Răspuns Câştigător
| BiuL a răspuns:

Cum poti sa te complaci in situatia asta. Incearca sa fii putin obiectiva si sa privesti situatia din exterior. Imagineaza-ti urmatoarea situatie: o fata si un baiat formeaza un cuplu, ea nu il iubeste, el o abuzeaza fizic si totusi ei stau impreuna! De ce? Eu nu gasesc niciun alt motiv decat prostia fetei! Te rog nu te supara pe mine, dar situatia asta e absurda.
Da-l naibii e un dobitoc, stiu parintii tai ce stiu. Desparte-te de el cat mai repede. Azi te loveste, maine te da cu capul de perete, poimaine te violeaza. Cine loveste odata o va mai face si a 2a oara, garantat, in cazul tau deja asta s-a intamplat.
Te desparti de el, pui piciorul in prag. Ii blochezi apelurile sau cel putin nu ii mai raspunzi, ii dai ignore pe mess, block pe facebook, eviti zonele in care umbla el des, le spui parintilor tai ca v-ati despartit si ca ti-e teama ca nu cumva sa nu reactioneze prost (nu trebuie sa le spui ca l-ai mai intalnit doar ca te gandeai ca poate nu ii convine sa fie parasit), vorbesti cu toti prietenii tai sa il evite si sa il ignore. Daca incearca sa te mai agreseze, ameninta-l cu politia, sau si mai bine suna-i parintii, spune-le ca ti-e teama de el si daca nu te lasa in pace anunti autoritatiile. Si crede-ma nu e asa de greu, depinde doar de tine, probabil cateva zile va fi mai greu, apoi va pricepe ideea si te va lasa in pace, bafta si fii mai hotarata si nu te mai lasa calcalta in picioare. Exista atatia baieti ok pe lumea asta care stiu sa aprecieze fetele si sa le trateze cu respect.

| Eyedonutlikeyou a răspuns (pentru BiuL):

Cam asta intentionez sa fac... Stiu ca sunt extrem de proasta dar ma cunoaste si stie sa ma manipuleze. santaj sentimental. Desi sunt constieta, tot ii merge. straight face Da, poate exista. Dar sunt in friendzonehappy

| BiuL a răspuns (pentru Eyedonutlikeyou):

Important e ca ti-ai dat si tu seama de ceea ce se intampla si atunci iti va fi mai usor sa "il invingi" sa fii mai puternica decat santajul lui emotional.
Bafta si nu uita ca fericirea noastra depinde in primul rand de noi, asa ca fa sa iti fie tie bine.

7 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Draga mea, situația a scăpat de sub control și va fi din ce în ce mai rău, dacă nu vei face ceea ce trebuie. Nu mai aștepta și discută cu părinții! Poate se vor supăra pe moment, dar o să le treacă, nu e capăt de lume. Crezi că le-ar pica mai bine să te știe lovită și umilită la nesfârșit?

"Prietenul tău" a dezvoltat o obsesie pentru tine și vreau să te aibă lângă el cu forță, prin violență și șantaj. Este un om mic. Iar dacă și-a permis să dea într-o femeie, pe care mai și pretinde că o iubește, are urgentă nevoie de un psiholog.
Ceea ce a făcut el e sub orice critică. Nici nu mai poate fi numit "bărbat".

Nu-ți mai pierde timpul cu el și anunță-ți părinții! Ei vor ști cel mai bine cum să procedeze mai departe.

| sabin89 a răspuns:

Deci toti prietenii tai spun: "Doar desparte-te de el". Tu stii ca este o vorba: Daca o suta de oameni spun ca esti...intr-un fel, inseamna ca chiar esti. Acuma, n-or fi ei chiar o suta, prietenii, dar ideea e ca daca ei sunt multi si toti spun asa, poti sa stii ca asa trebuie sa faci. Nu mai sta in doua luntre. Ori, ori. Daca ai decis sa termini cu el, apai termina. Ce asa mare filosofie? Si eu cred ca ar fi trebuit sa anunti politia, chiar cu riscul de a se supara parintii tai. Lor le-ar fi trecut si te-ar fi iertat, mai ales daca le-ai fi explicat cum a fost. Dar, faza e depasita acum. Daca cumva se mai intampla. Suntem oameni liberi si traim intr-o tara libera. Nu te impiedica de orice zevzec. Vezi-ti de drumul tau.

| ombladon a răspuns:

Asteapta sa dea si a 3 a oara in tine si atunci incepe sa plangi...

| neutrino a răspuns:

Ai facut mare prostie ca te-ai impacat cu el. Vorbeste cu parintii tai si faceti o reclamatie la politie. E cea mai sigura rezolvare.

| Irinnaaa a răspuns:

Eu zic ca ar trebui sa-ti anunti parintii si politia. Nu e ok ceea ce face si dragoste cu de-a sila nu se poate. Iar tu, nu esti un obiect ca el sa te poata trata cum vrea. Ai putin curaj si impune-te. Mult succes si ai grija.