| Dani93cr a întrebat:

Sunt in clasa 12, parintii mei sunt despartiti de cand aveam eu 5 ani, locuiesc cu mama si bunica si pana acum nu am primit nici macar odata alocatia de la tata sau cea de la scoala(banii ii lua ori mama ori bunica). Acum am si eu nevoie de ea macar pentru 2 luni dar nici cea mai mica sansa nu am.Nu stiu cum sa mai procedez, mai am putin si pierd numarul pentru ca nu am mai incarcat de aproape 1 an, haine daca imi cumpara sunt doar de la second hand deci sa nu va imaginati ca imi da luxu.Cum sa procedez? Oricum banii nu ii dau pe tigari, alcool sau alte prostii

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Alocatia si pensia alimentara sunt pentru mancare, haine, rechizite, este normal sa nu ajunga la tine, nu sunt bani de buzunar. Eu la varsta ta munceam ca traducator pentru bani de buzunar, deci exista solutii daca vrei cu adevarat.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai implinit 18 ani poti face singur o cerere la Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala pentru a primi tu alocatia. De asemenea poti solicita tatalui tau sa-ti trimita pensia alimentara pe numele tau.
Pensia alimentara se poate primi pe numele tau si daca n-ai 18 ani, daca tatal tau ti-o trimite.
Daca ai sub 18 ani cererea trebuie semnata si de mama ta.

| mgtow a răspuns:

Ce oameni nesimtiti macar putea sa te plateasca saptamanal sa iti strangi bani. Alocatia nu o ridici tu? Nu le mai da bani sau dale o mica parte iar restul pentru tine la ascuns cu ei sa nu ti gaseasca in caz ca iti iei alocatia in mana

| mihai69 a răspuns:

Părinții sunt despărțiți, sau divorțați? În al doilea caz, tatăl ar putea fi dat în judecată și pus la plată (dacă NU era prevăzută în actele de divorț o pensie alimentară), sau dacă era, pus să plătească suma de când a divorțat până în prezent. Dar asta ar dura, dacă ai nevoie de bani repede... nu am un răspuns util. sad

| sofisis a răspuns:

O poti ruga pe mama ta sa iti dea bani de buzunar saptamanal de exemplu. Ca poate vrei si tu un suc, un corn ceva...
Daca nici asa nu merge, nu prea ai ce sa faci din pacate. Poate doar cum a zis Brigaela, sa incerci sa faci anumite activitati remunerate.Gen sa imparti fluturasi de exemplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa iti dai seama de ce s-au despartit, si de ce nu-ti trimite tatal tau bani.adica pensia alimentara.parerea mea? mata s-a casatirit si te-a facut pe tine ca sa-l poata mulge de bani pe taicatu cu masa impreuna.cunosc,cateva cazuri de genul asta.masa a foost mai importanta decat familia, adica sotul ei si tu ca sa cresti impreuna cu mama si tatal impreuna.cineva foarte apropiata mie a fist sfatuita la fel, dar a ales familia, multumesc Domnului.a o MAMA si un TATA batrani deacuma.mama ta a ales-o pe masa si pensia ta alimentara, iar daca nu e e buna si alocatia. pune piciorul in prag si spune-i o vorba de la mosul chitobag; in casatoria dintre un barbat si o muiere, daca unul aduce in casa cu carul iar celalalt imprastie pe nimicuri, cat varful acului, nu se alege nimic din acea casnicie.si sa tii si tu minte; ca mana prea darnica, nu e buna.cea care e prea stransa, nici ea nu e buna. DREAPTA MASURA IN TOATE DESPRE CARE NE INVATA BUNUL DUMNEZEU:AIA E BUNA>

| Roliii a răspuns:

Insista,cauta solutii, baga-i fitilu ca de tine nu-i pasa numa de el, nu mai gandi atat de negativ.

| Sharky_Fistis_1993 a răspuns:

Un raspuns in acest caz este foarte greu de tat pe un site. ee ok ca ceri sfaturi dar cred ca ar trebui sa o rezolvi in familie. Inceraca sa vb cu tatal tau. Nu stiu ce sa zic la fel cu a spus si mihai69... depinde si ce scria in actele de divort, dar in acest caz in care tie iti trebuiesc bani repede, nu vad o solutie decat aceea de a vorbi cu tatal daca ai posibilitatea si sa vezi ce poti rezolva.

| ChristinneK a răspuns:

Crede-ma te inteleg, am trai si eu in felul asta, nu ca acum mie mai bine dar sunt fericita, tatal meu si mama sunt impreuna dar tata nu contribuie asa mult in familie, eu luam alocatia in mana dar banii aia ii simteam in mana mea doar pana intram in casa pentru ca ii dadeam mamei mele, purtam o pereche de pantaloni destul de mult timp pentru ca aveam grija de ei si nu aveam intentia sa-i iau banii de la mama, nu te condamn deoarece suntem fete si fetele sunt in nevoi continue, dar niciodata nu am intentinat sa iau banii de alocatie deoarece aveam ce manca si o casa si asta ma facea fericita. Hainele mele au fost si primite de la alte persoane si de la second hand dar nu m-am plans mamei cu toate ca, in scoala generala unele fete din clasa erau imbracate superb. Sunt tot clasa a 12 a si anul asta termin si crede-ma ca am supravietuit si nu traiesc in lux iar daca tara asta ar fi impartita in 2 pe o parte oamenii saraci iar pe alta oamenii bogati, eu as face parte din cea a oamenilor saraci. Acum ca mai am putin si termin scoala, vreau sa-mi fac un viitor si sa incep sa-mi castig banii singura deoarece clasa a 12 a este costisitoare, e nevoie de poze de sfarsit de an, de carti care ne pregatesc pentru bacalaureat si alte lucruri dar crede-ma alocatia aia e nimic pe langa, daca ai incerca, ai putea castiga angajandu-te chiar si dupa scoala. Nu ai o alta solutie si nu vreau sa te dezamagesc, si chiar de nu ai da banii pe tigari si alte prostii eu una nici nu as incerca sa-i cer banii mamei din cate am auzit nu ai o situatie financiara chiar buna, si consider ca trebuie sa apreciezi ca mama ta te-a crescut si ti-a pus mancarea pe masa. Inainte cand eram doar o copila, cand nu-mi intelegeam mama, dadeam vina pe ea pentru lipsurile mele, dar acum ca am crescut incep sa realizez ca modul in care am trait ma face acum sa gandesc mult mai matur, sa inteleg totul si crede-ma ca regret momentele in care plangeam in fata mamei mele cand imi doream ceva, deoarece mama nu suporta sa ma vada plangand si nu sunt singura la parinti mai am o sora mai mare, imagineaza-ti 2 fete in nevoi continue cum ti-am mai spus si o mama care isi dorea sa le impace pe amandoua si de cele mai multe ori ne facea noua poftele iar ea se lasa in urma, primea o ciocolata dar nici sa se atinga de ea, cu toate ca cine nu ar vrea sa guste o bucata de ciocolata, nu, ea mi-o lasa mie si surorii mele. O mama se sacrifica si daca te-a intretinut pana acum, chiar si cu haine de la second hand eu cred ca mai supravietuiesti pana termini scoala si tu singurica iti vei face banii tai.Stiu ce e putin mai mult de citit iar daca nu te-am ajutat, sper macar sa iei decizia corecta si sa-ti intelegi mama, sunt sigura ca ea te-a inteles cand a fost nevoie.