anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt in depresie, nu stiu ce sa fac.Nu am pofta de mancare, ba chiar unele persoana mi-au spus ca m-am schimbat si ca am slabit. Sunt in depresie cam de 1 luna si asta se datoreaza unei dragoste neimpartasite, de fapt eu nu mi-am dorit asa ceva. Problema e ca aceea fata era si prietena(amica) iar de cand i-am spus ca sunt indragostit de ea, a inceput sa ma ignore total desi incepuse sa faca chestia asta si inainte mai exact ea incepuse sa ma ignore cu mai mult timp in urma, dar cand a aflat ca sunt indragostit de ea, atunci a inceput sa s comporte de parca nu as exista. Din cate vad nici macar nu-i pasa, habar nu are ca indiferenta ei doare si inca foarte tare.Stiu ca nu prea sa ma faca sa sufar dar din pacate ea asta face. Asta e motivul de nu mai suntem prieteni ca m-am indragostit de ea si ca i se pare ciudata chestia asta. Ma doare foarte tare sufletul simt ca ma prabusesc I-am spus ca ma ranit dar nu s-a schimbat nimic.Eu nu mi-am dorit dragostea ei chiar deloc, doar amici atat iar din cauza ca m-am indragostit de ea nu mai vrea sa fim amici. Ce ar trebui sa fac si ce parere aveti despre acea persoana? dupa felul cum sa comportat cu mine.Si cum sa ies din depresie? sad

Răspuns Câştigător
| Exilee a răspuns:

UUUU ce sfaturi. Mai mai mai!

SI gandirea pozitiva unde-ti este? Unde-ti este optimismul? Da! Doar nu credeai ca dragostea este ca la majoritatea, adica sarutari, bombonele, trandafiri ( stai o clipa, trandafirii sunt un simbol al iubirii daca am judeca dupa frumusetea care iese la suprafata DIN SPINI). Asa este si dragostea comparata daca doresti dumneata, cu un trandafir. Trandafirul prezinta niste spini la inceput, asa si dragostea! Dragostea reprezinta lacrimi, suferinta, iar in Sfanta Scriptura Apostolul Pavel spune asa de frumos ca "Dragostea nu va muri niciodata". Dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se poarta necuviincios"

Este vorba de varsta adolescentei.
Pentru inceput ti-as sugera sa sa ramai doar in relatie de amicitie cu acea prietena. Nu trebuie sa te afecteze. NU trebuie sa-ti pierzi increderea in tine!

In cazul in care pezinta un comportament mai arogant, este indiferenta atunci da! Las-o sa se izoleze si sa-si dea seama si de propriile ei greseli pentru a si le indrepta.

Revenind! Stiu ca vei putea sa iesi! NU esti in depresie toatala ca sa zic asa, ci presupun ca ai fost o fire timida, dar care dinpricina unui esesc incearca sa se izoleze in sine!

Ar trebui sa lupti pentru 2 planuri:
1. COncentreaza-te pe invatatura! PE o asimilare de cunostinte DIN PLACERE! Axeaza-te si hotaraste-te pe ce domeniu vrei sa te axezi, imbraca-te cu AMBITIE si la munca!
Realizeaza-ti si un program!

2.Renunta in a te mai face vinovat. Gandeste-te ca pana la urma dragostea nu reprezinta decat suferinta.

" A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta, putini stiu sa iubeasca". Da! Asta spunea acest filozof al disperarii- Emil Cioran!

Inca un aspect si ar fi bine sa fim putin atenti la el! NU trebuie ca dupa aceasta experienta nereusita sa-ti schimbi intr-o oarecare masura conceptia despre lume! Nu trebuie sa ajungi la principiul " o sa-l ajut daca ma ajuta el" sau sa intri in aceasta categorie a oamenilor care se considera inferiori/superiori fata de altii si care probabil prezinta urme de invidie/mandrie.

AI nevoie de o schimbare! LA varsta la care te afli, trebuie sa constientizezi ca esentialmente nu trebuie sa uiti ca esti om!

FIi deschis pentru orice, chiar daca ai fost dezamagit. Nu inceta sa-i iubesti pe altii! ( in limitele demnitatii tale )

ANtidepresivele nu ti le-as recomanda. Mai mult ele iti vor agrava sanatatea si mai ales psihicul (esti tanar!) Sunt mii de cai in viata, dar alege calea cea dreapta big grin

APuca-te de invatat, zambeste, priveste viata cu optimism, ignora parerile gresite ale altora despre viata sau conceptul deosebit de jalnic " daca esti bun esti luat de prost". Nu nici vorba. Numai un ipocrit ar afirma asa ceva! De ce spun ipocrit? Pentru ca si el la randul sau constientizeaza ca nu este in stare sa-si foloseasca calitatile, dar in preajma unei persoane cu un statut social ridicat brusc isi schimba mentalitatea.

Dar nu iti insusi nici comportamentul al unor membrii dintr-un anturaj ( apropo, nu cauta sa pari ceea ce nu vrei ca de exemplu niste golani si cu anturajele lor. Daca privesti mai ascendent, unde cultura prezinta radacini bogate, unde exista cultura nu exista nicidecum astfel de obiceiuri, idei preconcepute...)
Primul pas l-ai facut! Deci vrei sa iesi din depresie! Esti in stare sa-i faci si pe urmatorii?
Sa nu uitam ca exista si un Dumnezeu a carui iubire este nemarginita. El te-ar putea ajuta!

| Markusfrtt a răspuns (pentru Exilee):

Problema e ca ea nu vrea sa mai fim amici.Deci?

13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adevarat este ca esti un nebun maniac care tia cazut cu tronc aia (fata aia), cu ce dracu te prabusesti!? ia un pic de curaj numai fi asa de prost capu sus viata e curva cu doua fete, habar nai cei ziua de maine si ce poate oferi ea dapai un om? care azi si maine nu mai e, cati anisorii ai?

| Alexandru0007 a răspuns:

Poti sa iti schimbi look-ul, te vei simti mai bine

| SpeșălGirl a răspuns:

Las-o balta.Nu cred ca este foarte speciala daca nu mai sunteti prieteni doar pentru ca o placi tu pe ea.Mai sunt atatea fete, iesi in oras, uita-te la un film, cheama-ti prietenii.Viata trebuie traita la maxim in fiecare zi.Gandeste-te cu cate fete vei mai fi impreuna, asta e nu te-a placut, s-a terminat.Totul se petrece cu un scop.Nu este pentru tine, vei gasi fata potrivita mai tarziu, cine stie? Dragostea loveste cand te astepti mai tarziu.Scrie pe o foaie toate defectele ei si toate lucrurile urate pe care ti le-a facut.O persoana care te-a facut sa suferi nu merita nimic din partea ta.Nu te mai gandi la ea.

| AmaliaApetri a răspuns:

Nu poti face pe cineva sa te placa. Dragoste cu de-a sila nu se poate, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te demoralizezi si sa faci depresii. O sa-ti treaca si o sa-ti zici ce fraier ai fost ca ti-ai pierdut timpul fiind asa. Timpul e cel mai pretios lucru, viata ta e masurata in timp, nu acorda darul asta oricui.
Trebuia sa-l acorzi daca ai fi iesit cu ea, daca ar fi fost ceva, dar nu e...ei si ce?! Viata e ca viata. Timpul tau nu merita pierdut in timp ce suferi.
Roata e rotunda, tot ce vine mai si pleaca si dupa ploaie rasare soarele.
Ghideaza-te de astea 3 vorbe pe care eu le am combinat.
Capul sus, doare...dar trece. Mai devreme sau mai tarziu trece.
Depresia e in mintea ta, exista, dar nu ce ai tu. Tu suferi de dragoste neimpartasita, stiu cum e, toti trecem prin asta.E normal, asta nu inseamna ca toti trecem prin depresie.
Fii tare si infrunta viata si doar asa iti va bine.happy

| AlexClAuDiU a răspuns:

Du-te la psihologwinking big grin BAFTA

| Boru_Daria_Maria_1984 a răspuns:

Ei bine, nici ea nu se simte bine in legatura cu asta.Eu am trecut prin ce treci tu si prin ce trece ea.Pentru inceput iti voi spune cum se simte ea ca sa o intelegi mai bine:Se simte prost ca te face sa suferi dar in acelasi timp ii este rusine sa mai intre in vorba cu tine dupa toate cele intamplate.Se poate chir sa regrete ca te-a refuzat(se poate)

Cum sa iesi din depresie: Gandeste-te putin.Tu esti de vina ca te-ai indragostit? NU! In primul rand ar trebui sa te gandesti ca ea nu te merita. Dupa ceva timp o sa vazi ca o sa incepeti sa vorbiti din nou, si o spun din propria experienta. Sper din duflet ca te-am ajutat.Stiu cat de greu este sa treci prin asta.

| Markusfrtt a răspuns (pentru Boru_Daria_Maria_1984):

Nu cred ca nu se simte bine din cauza asta din contra e mereu vesela tongue

| Boru_Daria_Maria_1984 a răspuns (pentru Markusfrtt):

Ei,asta e latura pe care o vezi tu.Doar pentru ca zambeste si ca rade cu prietenii ei nu inseamna ca atunci cand te vede nu ii distragi atentia, desi pare ca nu ii pasa.credema ca nu are cum sa se simta in regula mai ales ca erati prieteni buni.Se poate sa o faca, adica sa para indiferenta ca sa dea bine pe langa prieteni, ca si cum e "foare tare" sa nu iti pese.

| nimikutza a răspuns:

Fete sunt pe lumea asta cu miliardele nu trebuie sa intrii in depresie din cauza uneia chiar daca nu te mai baga in seama.Incearca sa faci si tu la fel adica sa te comporti cu ea de parca nici nu ai cunoaste-o sa incerci sa iti cauti alta

| TreabaMeaa a răspuns:

Hei! Si prietena mea a avut aceeasi problema ca si a ta, iti spun ce i.am zis si ei. Viata e mult mai pretioasa, nu trebuie sa stai dupa acea persoana...mai sunt fete... nu te mai gandi ca ea nu vrea sa fie cu tine pentru ca o sa.ti faca rau, dar tu incearca sa.i arati ca nu vrei sa sticati prietenia voastra pentru ca tu te.ai indragostit. Gaseste.ti o alta fata, ea sigur te va ajuta sa treci peste big grin

| Nicam a răspuns:

Nu mai incerca sa iesi din depresie, cu cat te zbati mai tare cu atat te afunzi mai tare. Uita-te la asta o sa-ti prinda bine http://youtu.be/qZ_FXjnz-0w

| GeGe2202 a răspuns:

Frate,da-o incolo! Asculta aici! Iati un look mai trendy si cand o vezi nu ii da importanta, prefate ca esti indiferent ca ea vorbeste cu tine sau nu, deci simplu ignoro si poate o sa se uite la tine cat de cat, si in acelasi timp vorbeste cu ma imulte fete! Funda?