Da,ai dreptate! tocmai acum am citit de o fetita de 12 ani care era la fel de revoltata ca nu o lasau parintii sa mearga cu prietenii la concert! isi dadea asa de multa importanta incat nu ziceai ca are 12 ani ci 18...parerea mea este sa ii educi sa nu le dai totul pe degeaba, sa stie ca o sa ii dai lucrul respectiv daca si el da ceva in scimb, un comportament bun, sa invete, etc.Si ca el sa te vada ca cel mai bun prieten..sa iti spuna totul si cea mai mare incredere sa o aiba in tine ca parinte, sa nu ii fie nici frica sa iti povesteasca totul dar nici tupeu, obraznicie, sa si-o ia in cap
Hehe..asta e un subiect extrem de discutabil! copii n-or mai fi copii, tehnologia ne impinge sa stam in fotolii si sa schimbam canalele televizoarelor 3D cu o simpla miscare a mainii in aer, ninge in Sahara, si masinile sunt pe curent sau energie salara/eoliana! iti dai seama k vremurile alea bune nu le mai aduci in viata copiilor tai! nu vor sta ei sa se uite la desenele copilariei noastre sau la filmele de atunci! si degeaba il educi u, cand o iesit pe usa afara o uitat tot! asa k..vai si amar de generatiile ce vor urma.
Daca vei gasi o rezolvare pentru viitorii tai copii, te rog sa ma anunti si pe mine.
La 8 ani fara papusi? bine, recunosc, nici mie nu mi-au placut papusile dar pana la 13-14 ani tot ma jucam cu jucariile . e clar ca copii nostri(scuzati cacofonia) vor sta la coltul strazii si se vor droga. fara suparare, dar e adevarat ce zic. intr-o zi am vazut o fata cu cativa baieti toti cam de vreo 11 ani fumau la coltul blocului. daca de pe acum se incepe asa, nici nu mai vreau sa ma mai gandesc la copii. stiu, nu-i bine ce spun acum, dar mai bine nu mai fac copii decat sa stau sa-i culeg noaptea de pe strazi.
Eu ma gandeam sa imi cresc copii fara calculator si fara televizor intr-un oras mai micut sau chiar la sat.
Corect, eu am un verisor de 4 ani si nu stiu daca o sa ma crezi dar injura mai bine ca tasu` si ca masa` si amandoi au 30-31 de ani si pnm ma injura si ma facea in toate felurile, eu il plesneam la care el imi zicea : date`n kilu` meu
! Intr-adevar, generatiile urmatoare o sa nasca adulti de la 5-6 ani. Mare pacat...
Uitor chiar... Este bine sa ii dai libertate unui copil, dar trebuie totusi sa fie supraveghiat. Printii care ofera prea multa libertate sunt defat nepasatori, nu buni. Mi-ar placea ca parintii mei sa ma controleze fara sa imi dau seama. Mi-ar placea sa stie tot ce fac, dar sa nu imi dea de inteles ca stiu totul. Ar trebui sa imi lase ipresia ca sunt libera si ca pot face tot ce vreau, de fapt find mereu cu ochii pe mine . Astfel nici un copil nu s-ar simti sufcat. Dar parintii, din punctul meu de vedere, cad prea repede in ispita interogatoriului. In cazul fetitelor de 8 ani, parintii nu au procedat corect. Libertatea este difera de varsata. Pentru niste pustoaice ca ele, ar fi insemnat sa le lase pana seara in fata bocului sa se joace cu papuselele in pamant. ( sper sa fi dat un raspuns bun, daca asta consideri pune te rog raspunsul castigator
)
Eu am 11 ani.Si sunt in clasa a V-a(sunt la liceu, asa e la noi)si se ascundeau dupa scoala niste copii de cativa ani si fumau.
Eu si acum ma joc cu papusi.Si ghici ce i-am cerut lu Mosul:
O papusica .Eu sunt si voi ramane cu inima de copil.
Va doresc o zi buna! :*