anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt ingrijorata in privinta fiului meu. Are 17 ani si incep sa cred ca are tendinte homosexuale...Nu a avut niciodata o prietena (sau cel putin nu mi-a spus mie), e mai retras, citeste toata ziua si singurul lui hobby e fotografia. Iar prietenii lui sunt ciudati... As vrea sa-l ajut cumva, dar nu stiu cum, e o problema foarte delicata...Va rog, ajutati-ma!

Răspuns Câştigător
| tibi_balota a răspuns:

In primul rand, trebuie sa te lamuresti daca e sau nu homosexual... Intra-i in calculator, vezi pe ce site-uri intra, citeste-i mesajele din telefon, urmareste-l... Apoi, daca chiar crezi ca a luat-o pe calea asta, discuta cu el, explica-i de ce e gresit, du-l la biserica, incurajeaza-l sa faca sport si sa iasa in oras cu alti copii (despre care stii ca sunt in ordine), poate cunoaste vreo fata...

11 răspunsuri:
assiris
| assiris a răspuns:

Singura solutie este sa fiti prieteni, sa aveti un dialog. Intrati in sufletul lui, faceti-va pasionata de ceea ce face (lectura, fotografie si restul va face el.

| LuS[z] a răspuns:

POATE CA NU-I CHIAR ASA. POATE CA DOAR E MAI RETRAS SI MAI SENSIBIL.IN CEL MAI BUN CAZ AR TREBUI SA-L URMARESTI INTR-O ZI CA SA TE ASIGURI.

| stardeea a răspuns:

Si daca e gay e tot fiul tau, accepta-l asa cum e, si nu il condamna, nu o lua ca o problema homosexualitatea nu e o problema si un lucru normal de cand e lumea si pamantul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

VORBESTE CU EL! CE INTELEGI PRIN CIUDATI? MIE TOTI ADOLESCENTI IMI PAR CIUDATI DAR ASTA NU INSEAMNA NIMIC. E CEL MAI SIMPLU SA VORBITI. SAR PUTEA SA TE SOCHEZE CAT DE NORMAL ESTE. BAFTA SI MULT CURAJ

Vorbeste cu el! Ce intelegi prin ciudati? Mie toti adolescentii imi par ciudati, dar asta nu inseamna nimic. E cel mai simplu sa vorbiti. S-ar putea sa te socheze cat de normal este.
Bafta si mult curaj!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Doar ca nu are o prietena la 17 ani, nu cred ca e iesit din comun. Poate e o fire mai melancolica, mai timid sau poate inca nu s-a maturizat indeajuns.Si faptul ca citeste mi se pare ok avand in vedere ca nu multi tineri de varsta lui mai au aceste obiceiuri. Oricum trebuie sa comunici cu el si asa vei obtine raspunsuri la intrebarile tale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poate e doar introvertit.Sau poate e intr-adevar mai ciudat...Sau inadaptat.Sau complexat. Vorbeste cu el! Incearca sa pari interesata de ceea ce face, hobby, nu de ceea ce nu face( adica nu umbla dupa fete).
In orice caz nu-i spune ca e ciudat sa nu se uita dupa fete... daca tu ca parinte il vezi asa, gandeste-te cum il vad fetele de varsta lui, si cum percepe el atitudinea celor din jur.Curaj,poate nu enimic grav.Si-apoi indiferent cum s-ar dovedi a fi, inceteaza oare sa mai fie copilul tau?!
Fii langa el, iubeste-l si sprijina-l NECONDITIONAT si poate asa vei reusi sa-i castigi increderea. Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar de ce crezi ca e gay? E adolescent, e normal sa fie mai retras. Si foarte bine ca citeste si face poze, e un intelectual si un mic artist! Iar preferinta lui sexuala nu depinde de tine sau de cum il cresti, ci de cum e el. Propun sa te relaxezi si sa lasi la o parte ideile preconcepute si ingrijorarea fata de ce vor crede vecinii si rudele, si gandeste-te la cum sa il ajuti sa fie fericit, nu la cum o sa va arate lumea cu degetul...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Homosexualitatea nu mai este o problema atat de mare. Fiecare persoana este diferita si incearca sa accepti asta ca fiind parte din specificul uman. Atata timp cat nu iti da foc la casa sau face alte prostii, fiul tau are dreptul sa faca sex cu cine doreste sau cu cine simte.

| veronica_nicolae a răspuns:

Dumnezeule, cum sa-i incalci intimitatea asa? Te va uri pe viata, homo sau heterosexual! Discuta cu el, dar doar ca sa te lamuresti si sa-i oferi un sprijin, oricare ar fi preferintele lui! E fiul tau si daca tocmai tu, mama lui, nu il iubesti, respecti si sprijini asa cum e el, cine sa o mai faca? In plus, homosexualitatea nu e o boala, care sa necesite vindecare! Fiecare om are dreptul de a iubi pe cine vrea el si cum vrea el! Si gandeste-te, daca se simte respins de tine, daca nu-i esti prietena, te va exclude din viata lui de tot...

| preda_elena a răspuns:

Tinerii de varsta lui de obicei se izoleaza de adulti. Nu e neaparat ceva grav. Poti sa incerci sa ai o discutie cu el, dar nu-l forta daca nu vrea sa-ti raspunda. Timpul iti va spune totul.

| Catinca_Radu a răspuns:

Intelege-l si iubeste-l asa cum e, ca doar e fiul tau! Gandeste-te ca, daca chiar e gay, e ca si cand ar fi stangaci si tu ai incerca sa-l obligi sa scrie cu dreapta, impotriva naturii lui. Si de ce ai face asta? Doar ca sa fie in randul majoritatii?