Spune-le direct, pur si simplu, intr-un moment in care sunt calmi si odihniti. E important sa afle pentru a-ti putea oferi confortul psihic si fizic necesar dezvoltarii armonioase a bebelusului.
Oauuu? citi ani ai? esti casatorita? stii cine e tatal? el stie? doriti copilul? sunteti pregatiti sa fiti parinti?/? aveti cu cel creste?/? vaiii ...raspundeti singura la intrebari. nu trage de timp si vb cit se poate de repede cu ei fara sa mai intirzii. Crezi ca daca rasp la intrebari sunt negative. e cazu sa aduci pe lume ujn suflet nevinovat sa l chinuii toata viata?/? ai grija si fii cu picioarele pe pamint. spune le ca sa te ajute ca altfel,,, ve ti suferii cu totii dar mai ales copilul
Da, cred ca trebuie sa prinzi momentul prielnic, in care sa poti spune parintilor, asa o veste si impreuna cu ei sa luati cea mi buna hotarare... Daca esti nepregatita sau sarcina nu vine intr-un moment dorit, vei pune in balanta ce castigi prin ea si ce pierzi de ai face chiuretaj ...Nu stiu cati ani ai, dar trebuie sa iti anunti parintii urgent, caci daca sarcina creste, nu o mai poti ascunde ...Mult succes, sanatate si sa iei hotararea cea mai inteleapta. Cu bine si curaj iti doresc, Lucien.
Cauta un moment...prielnic...te duci la ei si le spui:
mama, tata sunt insarcinata si vreau sa pastrez copilul!
va rog sa fiti alaturi de mine, sa nu ma judecati prea aspru si sa ma sprijiniti!
am gresit, poate este cam devreme sa devin mama, dar asta este VOI FI MAMA!
cu siguranta, mama o sa ramana socata, tatal tau se va gandi ca-l sugruma pe tatal copilului... dar se vor obisnui cu ideea, i le va trece furia!
tu sa-ti pastezi calmul, si sa fii cat mai sigura pe tine!
sfatul meu (nu stiu daca e cel mai bun)este ca imediat dupa ce le-ai dat vestea si i-ai lamurit cat de cat...sa pleci din camera, si sa-i lasi singuri sa reflecteze... tu iesi la o plimbare, sau du-te in camera ta!
iti tin pumnii, si nu dispera...nu-i sfarsitul lumii!
Tu chiar vrei raspuns la intrebare, sau faci doar o statistica?
Toti te intreaba cati ani ai. Crezi ca degeaba? Raspunsul corect nu poate fi dat decat daca avem TOATE datele problemei.
Doamneeee! Prezervative si anticonceptionale pe toate drumurile si voi, parca ati trai in pestera!
Cateodata incep sa ma indoiesc de faptul ca inteligenta e cea care face diferenta intre oameni si animale.
Intai tin sa te intreb: 1.cati ani ai?
2. iti doresti copilul?
... bun in cazul in care doresti sa pastrezi copilul eu te sfatuiesc ( ca actuala mamica... tanara ) sa vorbesti cu ei cat mai deschis...convinge-i ca iti doresti ca bebele tau sa vina pe lume si ca mai presus de toate ca il iubesti......sunt convinsa 70% ca vor accepta situatia asa cum este ea chiar daca o perioada vor fi putin suparati pe tine...iti vor tine morala si asa mai departe... fa-i sa inteleaga ca iti iubesti micutul si ca in primul rand nu vrei sa fi criminala propiului tau copilas! nu? si sunt singura ca atunci cand micutul va veni pe lume parintii tai vor uita de orice suparare si il vor iubii enorm de mult cum de altfel si tu il vei iubii gandeste-te ca iti vei tine in brate propiul tau puiut ...
... iar cat despre "gurile" rele ce vor gasi in asta un subiect de barfa "cum ca esti tanara si deja ai copil " sfatul meu este sa nu le dai atentie...nici macar acelora care se considera prietenii tai si vin cu ideii si reprosuri...gandeste-te: ce poate fi mai frumos decat sa vi acasa de la fac/munca (eventual liceu) si micutul(a) tau sa te intampine cu un gangurit superb...plin de dragoste, sa dea din manute nerabdator(are) sa il(o) iei in brate si sa adoarma ca un ingeras la pieptul tau... iar apoi cand va incepe sa vb. cand va stalci toate cuvintele...doamne cat de scumpi sunt...cand va face primi pasi invatati de la mamica lui ...cand iti va spune prima oara "te iubesc mami"...
gandeste-te la toate astea...iti va putea oferi un "prieten" mai multa dragoste decat iti poate oferi acest micut suflet... puiu tau? eu zic ca NU...nimeni nu-ti poate oferi dragostea si fericirea asta!
acesta a fost sfatu meu! eu iti doresc din inima multa putere sa treci peste toate...multa fericire si sanatate tie si puiutului tau...si nu in ultimul rand...imi doresc ca dumnezeu sa-ti dea puterea sa nu renunti la copilasul tau! :*
ps- aveti grija "voi" si fruntea sus!
sper ca ti-am fost de folos!
Waw...Cati ani ai? Cine este tatal copilului? Si revin cu raspunsul, dupa ce aflu raspunsurile!
Buna.In cazul in care esti sigura ca vrei sa pastrezi sarcina trebuie sa le spui parintilor tu decat sa afle din alta parte, sarcina o sa devina vizibila si vor vedea. Cel mai bine e sa le spui acum, sa imcerci sa le explici ce s-a intamplat si ce te-a determinat. Adevarul spus la timp e o opera de arta. Bafta multa
Am o vecina care a rams insarcinata la 14 ani si le-a spus parintilor pe la 6 luni si acum baiteul are 4 ani si inca o surioara de 2 luni iar mamica are acum 18 ani ...deci se poate... copii sunt crescuti de parintii ei si sunt foarte iubiti
Incerca sa vorbesti deschis cu ei, te pot ajuta
am o prietena sa-i spunem asa, care a fost in situatia ta, a trecut 10 ani de atunci, nu a vorbit cu parintii i-a fost teama, a facut un gest necugetat, acum are o familie si SINCER ITI SPUN REGRETA CA NU I-A CERUT SFATUL PARINTILOR EI.
Tot am dat ocoale intrebarii si pana la urma m-am hotarat sa. ti rapund.esti sigura ca sunt numai 7 saptamani? si daca vrei sa pastrezi copilul si daca nu vrei, trebuie sa mergi cat mai urgent la ginecolog. daca il vrei trebuie sa faci niste analize si ecografii pentru a vedea daca totul este in regula. daca nu-l vrei este grav, dar trecand cu durere peste asta trebuie sa-ti spun ca nu poti avorta daca ai mai mult de 12 saptamani, si zic 12 cu indulgenta.maine vorbesti cu parintii, chiar maine.nu mai astepta deloc, mai mult de atat nu se poate intampla.si cand ma gandesc ca in fiecare zi ne zbatem sa va explicam si voi nu aveti capacitatea de a intelege ca viata voastra cat si a copilului este mult mai importanta decat o placere care dureaza cateva secunde.asta trebuie sa. ti fie invatatura de minte.
Si eu am trecut prin asa ceva...am ramas la 18 ani, le-am povestit parintilor, mi-am cerut iertare si i-am strans in brate si ei au inceput sa planga cu mine si asa a venit pe lume o fetita minunata care e rasfatata de toata familia.si e a mea o iubesc din toata inima! Felicitari viitoare mamaicuta! Sa ai grija de bebe! pupici la amandoi.::*:*:*:*:
Si eu sunt acum in situatia ta sunt insarcinata in 4 saptamani si i-am zspus doar mamei care nu este de acord ca zice ca sunt mica am 16 ani dar eu vreau sa il tin pentru ca nu vreau sa imi omor copilul ea a fost mereu langa mine si sper sa reusesc sa o conving sa fie langa mine nu vreau sa aleg intre copilul meu si ei sper sa pot reusi
Aliss ma numesc ce sa iti spun sunt la fel ca tine sunt insarcinata in 4 saptamani am 16 ani tatal copilului il vrea la fel ca mine, in schimb i-am spus mamei care nu a fost incantata de idee spune cu ce in intretin ca ce fac vreau totusi sa o conving a fost mereu langa mine si ma ajutat poate reusesc sa o conving sper ca si tu sa poti sa o convingi si daca ar fi sa aleg intre parinti si copil mias alege bebele pentru ca este cel mai scump sa ai un copil nu conteaza varsta crezi ca daca ai un copil la 16 ani numai ai dreptul la viata? ai sa stii nu foarte mult cum ar fi daca nu ar fi copilul dar ai avea ca nu moare nimeni daca faci un copil succes
Off Doamnee, mi-e si frica sa ma gadesc! Deci du-te mai repede la ei si spune-le pana nu e prea tarziu! Cand sunt amn2, cand sunt bine-dispusi! L-e spui ca ai facut o greseala si acum ai nevoie de ajutor! L-e povestesti tot cu calm! Iti ceri scuze si ve-ti rezolva! Se va supara dar mama e mama si ii v-a trece! Dar fa-o cat mai repede. sa nu fie prea tarziu! Si aici ma refer la un avort, doar daca vrei!
Succes:*.! Ai grija de tine de acum incolo!
Doamne fereste dar de ce o judecati atata? Scumpa mea eu sunt insarcinata in 16 saptamani si am doar 17 ani. Am aflat acum o saptamana, am vrut sa fac avort.In timp ce mergeam spre spital m-am rugat foarte mult la Dumnezeu sa imi dea un semn si daca asa a fost sa fie sa ma refuze toti doctorii.si asa s-a intamplat am fost cam la 4 doctori si totii mau refuzat...am hotarat impreuna cu prietenul meu sa il pastram, noi suntem foarte fericiti, inca nu le-am zis parintilor pentru ca va urma o perioada mai urata si pentru un moment vrem sa ne bucuram de momentele astea.Si mie imi este foarte frica de clipa cand le voi spune dar sa speram ca o sa fie bine. astept vesti de la tine te pup si nu ii baga in seama pe cei care zic vai prezervative.se pot intampla si accidente asa ca capul sus