| CleopatraCleo31 a întrebat:

Sunt însărcinată vreau să fac avort dar iubitul meu nu e de acord el e de alta religie e penticostal și de asta nu e de acord eu sunt,, ortodoxa,, oricum nu prea merg la biserica nu îmi place. Întrebarea e ce pot face dacă el nu e de acord să fac avort?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nefiind casatorita iubitul tau nu trebuie sa-ti dicteze ce sa faci.
Sa te ia in casatorie si apoi ar putea sa te lamureasca in legatura cu avortul.
Si spun asta chiar daca eu, de regula, nu sunt de acord cu avortul, exceptie fac in cazurile medicale.
Si acum sunt atatea metode contraceptive!

| Miruna333 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Nici daca ar fi casatorita nu ar trebui sa ii dicteze ce sa faca, ca doar nu e la stapan.
Sunt atatea metode dar nimic nu este 100% si pot da gres.
Nu esti de acord in privinta ta, ca fiecare face ce doreste, nu este dupa tine

| Ioandelasal a răspuns (pentru Miruna333):

Se pare ca nu mi-ai citit atenta raspunsul, unde ai vazut tu dictare?
Am spus "sa te lamureasca", a te lamuri nu inseamna a dicta!

| Miruna333 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Nefiind casatorita iubitul tau nu trebuie sa-ti dicteze ce sa faci.
Nici daca este casatorita, nu trebuie.

| darrio2007 a răspuns:

Te-a incantat „dragostea" lui si acum pătimesti. Este iubitul nu sotul, deci poti renunta la el, ca sa iti nasti copilul.

| Madaxo97 a răspuns:

Nu ai nevoie de aprobarea nimănui să faci ceva în legatură cu corpul tău, e corpul tău, faci ce vrei. Dar sincer nu te înțeleg de ce ai ajuns în situația să trebuiască să faci avort, când sunt atâtea metode de contracepție în ziua de azi, inclusiv contracepția de urgență pentru cazurile când știți că ați comis-o și și-a dat drumul în tine, fă avort acum dacă asta vrei, dar ai grijă pe viitor să nu faci un obicei din asta, nu este bine să faci avort, și nu mă refer la motive religioase absurde. Protejează-te!

| AliGab a răspuns:

Nu esti nici tu ortodoxa, iar religia nu este o conditie pentru a iubi viata sau nu. In concluzie iubitul tau te iubeste, tu pe el nu. De ce Dumnezeu nu ai fost atenta inainte daca stiai ca nu vrei copii? Alegerea iti apartine, dar sa nu te miri daca vei pierde tot dupa avort (copil, iubit si chiar propria ta integritate sufleteasca)
Daca imi ceri sfatul, iti spun: NU avorta!

| Cipi1212 a răspuns:

Faci copilul și îl dai spre adopție.

| Miruna333 a răspuns:

Este corpul TAU, viata TA, decizia TA. Nu il lasa sa te influenteze. Sa oblige sa il pastrezi, este la fel de grav daca te-ar fi obligat sa avortezi, cand tu voiai sa il pastrezi. Lasa-l pe el la o parte si ia decizia potrivita. Nu poti face un copil fortat. Nu conteaza religia, daca un om te forteaza la ceva, e clar ca nu este persoana potrivita! Acum multi ani am avut un iubit care era super ok, pana la o discutie cand a spus ca el nu este de acord cu avortul si s-ar desparti daca as alege sa fac asta, atunci i-am spus la revedere. Oricum, mai bine lasam la o parte religia ca aici e vorba de realitatea in care traim. Nu te lasa influentata. Daca te-ar iubi si respecta cu adevarat, ar accepta orice decizie ai lua