anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt într-o relație cu o fată de mai multe luni. Avem amândoi 29 de ani. Chiar de la
la început, a existat o chimie foarte puternică. Pentru mine a fost cea mai puternică chimie pe care am simtit-o.

După 4 luni, într-o seară a venit și mi-a spus plângând că trebuie să-mi zica ceva grav. În urmă cu 7 ani, a avut o relație de un an cu un bărbat căsătorit cu 17 ani mai în vârstă. Am fost șocat, iar ea a plâns toată seara. Am decis să continui relația
dar nu o mai văd ca înainte.

Câteva detalii: a avut o copilărie nefericită, cu un tată alcoolic, absent, foarte violent cu mama ei, care cheltuia bani pe distractii și amante. Are o stima de sine scazuta, este foarte placuta, se bucura ca un copil cand tu
dă-i afecțiune, crede că nu este suficient de frumoasă și este foarte timidă. Înainte de a deveni amantă la 23 de ani, a mai avut două relații de cate un an in care a fost inselata. Ea spune că a fost traumatizată. Acum este independentă, are un loc de muncă și un statut bun.

Se comportă impecabil cu mine, face eforturi să mă facă fericit și spune că are noroc că și-a găsit sufletul pereche.

Acum 7 ani, bărbatul căsătorit a asaltat-o cu vrajeli si afecțiune, complimente, s-a victimizat că soția lui este rea, că îl înșală, că ei nu fac sex etc. Mi-a aratat poze cu el si dupa parerea mea este un barbat autoritar si bandit, fals, cu bani. Am văzut-o si pe soția lui care are poze vulgare pe Facebook.

Ea spune că regretă și că și-a dorit doar sex și o vorbă bună, fiind supărată pe viață. Dupa aceasta nebunie, S-a dus la biserică și s-a spovedit.

Nu stiu ce sa fac. O iubesc, nu mi-a făcut nimic rău, mă face fericit și îmi oferă o afecțiune infinită. Simt că este o persoană bună.

Ce credeti? Mulțumesc foarte mult!

21 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Sa o ierti, sa treci peste trecut, sa te insori cu ea daca vrei sa ai binecuvantare Creatorului peste relatia voastră.

| Mosotti a răspuns:

Pai daca o iubesti, nu ti-a facut nimc rau si te face fericit, ce mai vrei? Ramai cu ea! Ce mai conteaza in rest? Nu mai conteaza nimic, conteaza cum e cu tine si cum te simti tu cu ea.
Nu conteaza daca acum 7 ani erai cu ea sau nu erai.

De regretat un sex nu este, ca ceva rau nu a avut, ci placere, nu are de ce regreta o placere, deci nu are de ce sa regreta ca si-a dorit doar sex. Sa regrete daca ar fi facut ceva rau, nu ceva bun.

| Valencia5555 a răspuns (pentru Mosotti):

Sa fii amanta unui dubios cu 17 ani mai mare, care avea si copil mic, timp de un an, nu e rau?

| 1onur a răspuns (pentru Valencia5555):

Păi tu spui că nu ția făcut nimic rău corect? Arunci dacă nu ția făcut nimic rău si spui că o iubești, atunci de ce o faci amanta altui bărbat mai mare ca ea?

Tu ca bărbat cum te simți să-ți vorbești femei care o iubești cu Adevărat, s-o faci amanta altuia unde îți este bărbați? dacă o înjosești în halul ăstaCare este problema dacă a avut o relație la alegerea ei cu alt cineva? Tu ești ușă de Biserică? Tu nai greșelile faptele tale? Dacă ea șia deschis inima și sufletul la tine de ce pui întrebarea asta aicia? Si nu-i spui ei să-și știe cu cine are de aface, fiindcă în toată situația asta nu o văd pe ea cu nimic că a greșit și pe tine fiindcă afirmi că "iubești" și pe la spatele ei uite câte faci și o consideri...

| Mosotti a răspuns (pentru Valencia5555):

De ce sa fie rau? S-a simtit si ea bine ca si el, nu a fost ceva rau pentru nici unul. Ca doar n-a stat cu el ca nu i-a placut. Nu conteaza varsta, i-a placut de el, altfel nu se lasa amanta lui.
Ala era un om cu 17 ani mai mare ca orice om, doar ca i-a placut ei, arata f bine si de aia, nu e nimic de mirat.
Un an s-a simtit bine sexual cu el, e ceva normal, nu trebuie sa dureze o vesnicie, n-are nici o treaba ca avea copil mic sau nu, avem nevoie de placere sexuala oricum am fi.

Ce treaba are asta cu relatia voastra? Nu are nici una.

Ok, inteleg. Treaba e ca omul arata cam nasol in opinia mea, si recunosc ca nu sunt in masura sa judec aspectul nimanui, doar ca era potent financiar. Aici am un mare semn de intrebare.

Atunci inseamna ca a stat cu el pentru bani, depinde cum il vede ea, ca daca arata asa mai a smecher, golanel, exact asta place femeilor! Inseamna ca l-a si placut totodata, nu stim. O fi fost amanta lui cat o fi vrut ala, dupa aia i-a zis pa ei probabil.

Cu tine nu sta pentru bani pentru ca tu nu ii dai bani ca sa zici ca asta ar fi motivul, ca asta e semnul tau de intrebare cred.
Sau care e semnul tau de intrebare? De ce legi relatia ta de ce a avut cu ala?

Ca ai tu o logica.

Semnul meu de intrebare e cum a putut sa renunte la moralitate si la respectul de sine pentru a fi cu ala. Ea era o papusica la o facultate respectabila atunci cand s-a intamplat. Si nu inteleg cum a putut sa stea cu ala, care e putin smecheras, doar ca arata nasol si cam gras in acelasi timp, care face bani din diverse "combinatii" mai pe romaneste. Nu se pupa deloc legatura asta. Daca iei o poza cu ala si o poza cu ea, e un contrast gretos efectiv.
Mi-e teama ca nu doar sexul a fost motivul, poate a fost intretinuta din moment ce ta-so nu o sustinea, maica-sa femeie simpla, poate spera la divort. nu stiu. Cum sa te pretezi la asa ceva?
Cel mai rau ma supara la ea naivitatea, lipsa de moralitate si de stima de sine de la acel moment.

| Valencia5555 a răspuns (pentru Valencia5555):

Sa nu uitam bomboana de pe coliva. ca era si insurat!
Cand am auzit ma asteptam sa fie cine stie ce barbat fatal si cu vreo functie ceva. din moment ce te bagi orbeste in asa ceva.

Trezeste-te la realitate, viata nu e roza doar pe moralitate! Ce treaba are facultatea cu asta? Cate femei nu stau cu din ala cu bani? Nu stii? Si studente, si doctorite si ce or fi, daca au un interes stau, e in natura femeilor asta.

Si iubita ta e tot om ca toti, daca o fi avut nevoie de bani, aia e, nu era mare lucru sa stea 5 minute la sex si gata, avantajele au depasit dezavantajele.
Nu era nici o naivitate, a stiut ce a facut.

Si daca tatal nu o sustinea? Avea nevoie de bani fata, ce era sa faca, s-a descurcat. Ca n-a murit sincer din asta.
Multe stau si cu din aia cu 30 ani mai in varsta pentru bani, nu trebuie sa te mire.
F bine ca s-a descurcat! Cand nu ai bani, nu mai tine de foame si de chirie moralitatea, stima de sine, stai tu linistit.

Si daca a fost intretinuta ce? Asta e, bine ca s-a descurcat. Zici tu asa ca "cum sa ne pretam la asta?", dar nu stii ce ai face in anume situatii.
Ce a fost a fost, ce mai conteaza?

| relian a răspuns:

Ce cred eu? Ca treaba nu-i buna deloc, deja dupa cateva luni, a inceput sa arate cum este.
Are dreptate sanatoasa sigur nu-i, adica are ceva probleme psihice zic eu.
Tu vad te iei de ala de acu 7 ani de parca ti-a facut tie ala ceva, sau ei fortat, ca ar fi obligato la ceva, cand de fapt ea singura o ales sa fie amanta.
Vine acum dupa 7 ani si plingea, pfff tu pricepi ce se intampla in relatia ta?
Fata ori este nemultumita de tine si incearca sa iti zica ca o sasi traga amant iar laughing ori are ceva probleme la mansarda, ori ai tu ceva de care ea a aflat.
Ce treaba are relatia voastra cu ce a facut ea acu 7 ani, tu vezi rostul ca ea sa vina acu sa plinga toata seara, pentru ce anume sa plinga?

Plingea daca te insela, sa te impresioneze, dar asa cum sa plaga sau de ce, odata ce ea era singura si libera sa faca ce voia?

Comportamentul ei nu este unu sanatos sau normal, ori stie ea ceva despre tine, ca ai fi unu de ala care cauta femei pure, virgine laughing

Dar nici tu nu esti mai sanatos ca ea laughing mai ales la faza, cand spui, " Am decis sa continu relatia" ai spus-o de parca nu stiu ce iti facuse si tu marinimos din cale afara ai iertato.

Ma agarici, fata putea sa fi luat la rind toti barbatii in tara, era fix treaba ei, tu acum daca esti cu ea si este in regula, nu ai cum sa gindesti in halu asta.
Vai am decis sa continui relatia laughing deja te inselase, te omorise, cam in felul asta o spui.

Cum zic, ambii va cam potriviti, ambii plingareti, ambii cu ginduri prapastioase, asa ca dai inainte, de o iesi ceva bine, nu la fel, asta e viata.
Auzi si tu, sa te trezesti ca vina una ce stai cu ea si sa inceapa sa plinga toata noaptea ca a fost amanta nu stiu cui, acu 7 ani pffff dar atunci de ce na plins, nu ai intrebato?
Sau plinge acum cu intirziere laughing atunci se simtea bine in ciocanu aluia, ii placea.

Ba astea, ce sa mai zic, is niste fete ce fac de toate, apoi se cred sfinte, se duc la biserica sa se marturiseasca laughing
Nu zic ca acu nu-i fata la locul ei, dar din ce tu povestesti are o gindire cam slabuta, e cam saraca cu duhu saraca, dar poate ca nici tu nu esti prea departe de ea, de aia am zis ca va potriviti, va completati.
Asa ca nu vad o problema in realtia ta, nu stiu de ce ai venit cu povestea asta pe aici.
Tu de fapt ai venit aici in prostia ta, sa vezi ce parere au alti barbati, daca altii ar accepta o femeie care a mai avut relatii inaintea ta?
Pai asa zii ma mucea, in cazul asta te sfatui sa iti cauti una virgina si atunci o sa fii fericit.
Eu cred ca tu esti mult mai slab ca ea, esti tantalau dea binelea.
Auzi la tine ce te ratoiesti la cineva care iti da un raspun "sa fii amanta unui dubios" dar tu cum esti, te crezi mare inteligent si mare vedeta, sau cine?

A fost intr-o relatie cu cineva, care e problema ta? Ce idioti mai is unia, au cate o femeie dar nu stiu ce sa faca cu ea laughing exact asa esti tu, un tantalu, care se uita cea facut femeia cand era fata mare.
ma si mira ca nu ai dus-o so verifici daca e virgina, ba esti copac?

Ce oameni mai is pe lumea asta, sincer tu nu meriti ma sa ai femeie, acu pe bune, nu meriti, ca nu gindesti, esti genul ala de barbat indoctrinat, cu vederi ochelari de cal, vai de capu tau.

Acu dupa ce mai am scris cate ceva, tare imi e ca fata o fi aflat ce fel de om esti, stie ca esti de ala foarte rigid si impotriva a cea facut femeia cand era singura, si de aia a venit sa plinga si sa iti spuna ce a facut inainte.
I so fi facut frica, dar sincer eu daca tu ai fi asa genul asta, in locul ei tias fi dat liber, cu tine linistita sigur nu va fi.
Stai sa mai auzi cine stie despre ea, sa vezi ce ca trenu o sa faci laughing tu esti genul care se spinzura daca femeia ta a facut cine stie ce chestii.
Eu zic sa te lasi de femei sa stai singur, ca cine stie, poate te vad atirnind de vreun copac pe undeva laughing

| ioana748 a răspuns:

Acum 7 anilaughing,pe bune? Fata pare ok in drumul ei. A cazut, s- a ridicat.
Cu tine nu prea este inspirata dar cine stie, in naivitatea ei poate se prinde cu nu meriti atentia si dragostea ei.
Poate daca mergea la un terapeut o invata sa nu vorbească prea mult despre trecut, doar asa evaziv, ca nu i va folosi la nimic.
Mai are de invatat si lectia aceasta, ca sinceritatea nu este necesara.
O va invata.
Tu, daca ai prejudecati si cauti sa dezgropi morti, fara suparare spune-i ca nu poti trece peste chestiuni din alta viata si lasa fata sa isi gaseasca un iubit ancorat in prezent.
Mentalitate de involuat total

| Valencia5555 a răspuns (pentru ioana748):

Fiecare reactioneaza si simte in felul lui. Am cerut un mic ajutor aici. Nu ma ajuta jignirile. Mersi!

| ioana748 a răspuns (pentru Valencia5555):

Asa este,ai dreptate,fiecare are limitele lui.
Daca ai anumite criterii in ceea ce privește femeile, frumos ar fi sa afli de la inceput,sa pui intrebari si sa nu incepi relatia.
Daca simti ca iubita ta trebuie sa fie virgina,foarte bine, cauta o asemenea fata si te culci cu ea dupa casatorie.
Oricum discutiile voastre cu amintiri din trecutul indepartat sunt puerile si fara sens.
Pierdeti timp prețios,in loc sa va concentrati pe momentul prezent si sa lucrati la relatia care este acum.
Stiu eu niste povesti cu doamne care s au casatorit virgine si au inselat sotul elegant.
Adica,deja vorbim SF uri, nu despre viata reala.
Cred ca ai fost intalnit o fata draguta si sincera si nu stii sa apreciezi acest lucru.
Probabil esti si putin misogin,putin paranoia. Sa cladesti o relatie frumoasa,nu ai cum sa fii disponibil acum cu mentalitate la care trebuie sa lucrezi spre binele tau.
Spui ca ai cunoscut-o intr-o varianta evoluata a ei,in care isi doreste sa urmeze cai corecte,ca merge inainte,nu inapoi.
A gresit ca te-a confundat cu psihologul ei, dar na,din orice experiență se invata.
Daca simti ca fata nu este pentru tine, mergi inainte si sa speram ca va intalni pe cineva care va stii sa o aprecieze.
Asa ca prieten sa-i spui sa nu mai povestească despre morti in urmatoarea relatia.
Nici nu se intreaba,nici nu se povestește.
Mai curand discutiile pot fi despre principii si perspective in relatie si cate ceva vag despre ce nu a mers in fostele relatii, de exemplu, fidelitate, comunicare, incompatibilitati diverse, dar fara vreo nota care ar marca relatia prezenta.
Incearca sa te raportezi la viata ta, la ceea ce iti este tie confortabil pentru sufletul tau, caci nimeni nu este in locul tau, doar tu esti in coordonatele tale.

| 1onur a răspuns:

Este sinceră cu tine și asumată. ce a făcut în trecut ei este alegerea ei atâta tot. Nu înțeleg dacă spui că o iubești cu Adevărat, de ce pui întrebarea asta? ea știe despre tine că o vorbești pe la spate? cu atâta lume? pentru ce ai mai pus întrebarea? dacă afirmi că o iubești cu Adevărat?

N-are nicio treabă cea făcut ea în trecutul ei și alegerile ei personale dacă acum este cu tine și tu spui ca o iubești cu Adevărat arunci? Ce rău îți face fata asta? Nu-ți face nimic îți recunoaște Adevărul iar tu cum ai aflat ceva despre ea cum știi ceva de la ea despre ea te duci și o vorbești pe la spate nu faci deloc bine cum te comporți cu ea pe la față frumos și după pe la spatele ei o vorbești că avea relație cu bărbați însurați sau ci alți băieții, dacă ia șia deschis inima la tine sufletul la tine tu de ce? O vorbești? Cea făcut ea în trecutul ei este treaba ei nu-i treaba ta s-o vorbești de rău.

Ce consideri eu cu Adevărat este că nu ești bărbat Adevărat. fiindcă când iubești cu Adevărat o femeie o fată nu o vorbești la lume pe la spatele ei ori ce ar fi făcut ea in trecutul ei a fost doar alegerea ei. Iar ea a considera că poate să-și deschide inima la tine sufletul ei la tine iar tu la primul oportun și ocazie cum ai știut ceva legat de ea ai și vândut-o, vorbito, umilito.

Pune-i ei întrebarea care te deranjează nu lumi întregi nu trăiești cu lumea cu ea trăiești.

| Valencia5555 a răspuns (pentru 1onur):

Nu am spus nimanui. tocmai, deoarece ma streseaza subiectul, am postat aici anonim pentru a ma descarca cumva.

| Turbo223 a răspuns:

Ce sa credem? Suntem oameni si nu putem indeplini sau bifa toate caracteristicile unui tipar ideal la perfectie.Ce vreau sa spun, toata lumea trece prin necazuri si toata lumea si a gestionat sentimentele negative intr-un mod considerat mai putin adecvat, nu o sa gasesti printesa pura, virgina si perfecta.Intamplarea de care vorbesti a avut loc acum foarte mult timp, deci avea doar 22 de ani.Si a avut si un istoric abuziv, unde a fost afectata.E normal sa fi ramas cu niste traume, suparari din urma trecutului ala

| PaulaPaulayt1 a răspuns:

Poate are borderline, stima de sine scăzută, relații instabile, traume și un mediu familial instabil nu te supăra pe mine. Poate trebuie sa meargă la un psiholog.

| SheRah a răspuns:

Daca nu poti sa treci peste, las-o in pace. Nu ar avea nevoie si din partea ta de judecata si posibila trauma.

| Dumitrache_Simona_Daniela_1994 a răspuns:

Cred ca cel mai important este cum a fost cu tine de la începutul relației. Toți am făcut greșeli în trecut. Dacă ți-a spus trecutul ei înseamnă ca are încredere în tine. În general în momentul în care ne deschidem sufletul în fața persoanelor la care ținem, acestea își schimbă părerea despre noi mai ales atunci când nu aud ceea ce își doresc. Nu mai bine nu îți spunea nimic? Dacă poți trece peste trecutul ei, foarte bine, mergeți înainte și clădiți ceva frumos. Dacă nu, sănătate, căi separate. Baftă!

| Valencia5555 a răspuns:

Multumesc tuturor! Apreciez sfaturile si implicarea.
Pentru cei cu exprimarea mai dura, in locul meu nu stiu daca v-ar fi chiar atat de simplu. Daca persoana de langa voi ar avea amant/amanta, nu stiu cata toleranta ati mai avea pentru astfel de persoane.
Din exterior e simplu.