| irinas16 a întrebat:

Sunt minoră și am probleme cu respectarea intimității în familie. A început acum câțiva ani, când tatăl meu îmi umbla în birou, ghiozdan, buzunare fără acordul meu(a citit și din jurnal, mă obliga uneori să îi deschid telefonul, deși nu am fost niciodată un copil problemă), acum îmi aranjează lucruri prin cameră cum vrea și bineînțeles că asta m-a distanțat mult de el. De tot atâta timp i-am explicat în toate modurile omenești în care poți explica cuiva, dar face exact aceleași lucruri chiar dacă nu la fel de des.
Oare exagerez eu și ce face el e perfect ok? Și dacă nu exagerez, credeți că se mai poate face ceva?

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Andreeush a răspuns:

Nu prea e ok că nu îți respectă intimitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e ok sa-ti citeasca jurnalul si telefonul.
Sa se uite in geantă e normal.

Trebuie sa înțelegi de ce face lucrurile astea: e foarte usor sa te piardă, prin anturaje, vicii si prostii.
Iti verifica telefonul sa nu vorbesti cu oameni dubiosi si periculosi, iti verifica geanta poate pentru țigări sau altele, iti citește jurnalul sa afle daca ai probleme. Cu jurnalul si telefonul nu sunt de acord, dar vreau doar sa-ti arat ca o face din iubire si grijă, nu din alt motiv.

Ai putea sa incerci sa-i arăți ca ai încredere in el si ca, daca se intampla ceva, ii vei spune. E firesc ca parinte sa fii asa ingrijorat, la cate se intampla acum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi se pare normal este mai "posesiv-protectiv". Poti incerca sa il schimbi dar slabe sanse., unii oameni au mentalitatea aia de neclintit.
Insa daca Tu ai putina minte poti ascunde usor datele tale de pe telefon ce nu vrei sa fie acesate, tinand cont ca are mentalitatea aia mai traditionala e putin probabil sa fie as in tehnologie.

| GabiNoS a răspuns:

Ii e frica sa nu te piarda dupa episodul de la Caracal si altele de genul.