Nu știu, Liliana, eu, personal, nu văd de ce ar fi atât de importantă diferența de credință. Da, este cu adevărat relevant cât de mari sunt aceste diferențe, însă, dacă nu sunt unele semnificative și vă puteți accepta gândirea diferită, iubindu-vă toată viața, chiar nu văd de ce ar conta atât de mult.
Și eu, la rândul meu, am convingeri diferite față de restul societății în mare parte. Totuși, cele mai de preț pentru mine sunt pacea, iubirea și bunătatea – restul nu sunt atât de relevante, deși sunt mereu în căutarea adevărului și a înțelepciunii.
Chiar dacă cineva se convertește în mod oficial la religia ta, asta nu înseamnă neapărat că va crede, sufletește, cu tărie în tot ceea ce susține acea religie.
Dacă îți dorești cu ardoare ca partenerul tău să îți împărtășească valorile, atunci așteaptă, roagă-te și mulțumește-i lui Dumnezeu cu toată credința că acest partener potrivit va apărea în viața ta.
Totuși, dacă mă întrebi pe mine, câteva diferențe pot fi chiar frumoase, atâta timp cât vă completați reciproc prin ele și există iubire, înțelegere și bunătate.
Tu știi cel mai bine ce îți dorești – sunt trăirile tale.
Nu poti obliga pe nimeni sa se converteasca la o religie in care nu crede, obligandu-l sa mearga la biserica voatra, sa citeasca si sa interpreteze biblia asa cum o faceti voi.
Daca tu-l iubesti atat de mult pe cat afirmi aici, de ce nu renunti tu la credinta ta si te convertesti la ortodoxi?
In viata trebuie sa faci compromisuri daca vrei ca relatia ta sa functioneze, fiindca nimic nu functioenaza fara sa daruiesti.