Buna.
Si eu am trecut prin asta. Ei tin la tine. Fac asta doar ca sa te impulsioneze sa fii mai buna in tot ceea ce realizezi, sa iti depasesti limitele, sa fii competitiva. E enervant, dar cred ca doar incearca sa extraga ce e mai bun din acea persoana pentru a te modela si pe tine, pentru a-ti arata o cale buna de urmat, un exemplu pozitiv. Alegandu-ti un model te poti ambitiona foarte mult uneori, e chiar uimitor.
Ideea e ca nu au in niciun caz rea intentie. Ei te iubesc, fii sigura!
Salut, asa sunt toti parintii in general. Ei vor de la tine mult mai multe decat copilul lui X sau Y, ei vor sa ai un viitor mult mai bun decat si-au putut ei imagina. Iar cand iti spun ca X sau Y e mai bun ei nu fac decat sa te motiveze, pe tine sa fii mai buna. Oricum nu e frumos nici din partea lor ca recurg mereu la aceste vorbe. Fii puterinca.
Mie nu mi s-a intamplat, dar nu-ti mai face griji din cauza asta.
Parintii tai iti spun asta doar pentru ca vor mai mult de la tine. Desi faci totul perfect, ei vor tot mai mult.
Zi mersi ca nu ai o sora mai mare care are numai note bune si se de pe langa parinti ca sa le castige simpatia
Deci nu, nu esti singura
Daca te compara doar cateodata e ok, dar daca exagereaza nu e bine deloc. Si eu sut comparata uneori cu soramea mai mare, dar nu sunt sacaita la cap toata ziua.
Iti dau o idee: ce tie nu-ti place, altuia nu face. Eu zic sa incepi si tu sa ii compari cu parintii prietenilor tai si apoi sa ii intrebi daca le place. Nu mi se pare ok sa fii comparat toata ziua cu altii ca sa ce? Nu reusesc sa scoata ce e mai bun din tine daca fac asa. Reusesc doar sa te faca sa te simti inutila, cea mai rea de pe pamat si iti umple mintea cu regrete ca nu esti ca altii. Inca un sfat: nu te chinui sa faci mai multe decat iti doresti, fii tu insati! Bafta!