Ok! Pe alocuri nu înțeleg unele chestii, spui că ei nu-ți aduc nici un suport pozitiv dar că tu ai vrea să-i ajuți. Cum mai exact? Dacă să-i schimbi tu, NU! NICIODATĂ UN OM, MAI ALES UN OM TOXIC, NU SE VA SCHIMBA. Îmi pare rău că pentru prima dată nu o să fiu pozitivă, dar am și zone unde chiar nu vreau să fiu visătoare și să aștept în zadar, așa că îți spun LECȚIA NR 1 învățată de mine.
Ce e prea multă prietenie strică.
Prietenii care nu-ți aduc niciun beneficiu și chiar anturajul ăla, NU AU CE SĂ CAUTE ÎN VIAȚA TA. OAMENII TOXICI TREBUIE EVITAȚI ȘI LĂSA-ȚI ÎN BAFTA LOR. De ei nu o să scapi complet, dar nu îi ține la sânul tău, sperând cine știe ce, nimic nu se va schimba.
Revenind la oamenii toxici, mai posibil văd un nebun cu un potențial mai mare de schimbare sau măcar estompare a nebuniei lor, decât un om toxic schimbându-se. Prin oameni toxici poți înțelege multe, chiar pot fi și lucruri personale, adică dacă pentru tine x nu e un om toxic deși pentru noi este, atunci e ok, tu trăiești cu el și tot tu trebuie să știi ce e toxic în viața ta și ce nu. E problema ta asta să decizi. Dar unde semnul ăla de întrebare apare și intuiția ta iese la înaintare că ooo aici e ceva, mai stai de câteva ori lângă ei și dacă semnul reapare constant, pleacă de acolo.
În viață avem nevoie de oameni benefici nouă, și sper să nu mă înțelegi greșit, cum spuneam și omul ăla toxic pentru tine, poate e un soare pentru altcineva, dar pentru noi și pentru sufletul nostru avem nevoie să ne înconjurăm de oameni care ne sunt benefici nouă, care ne ajută pe noi să creștem. Asta trebuie să ai în primul rând în vedere, lumea e egoistă și își vede interesul, ar trebui să ți-l vezi și tu, dar evident educat, fără să-i jignești pe aceia de care treptat te vei îndepărta. Fiecare pe drumul lui.
Cât de ajutorul celor mai slabi ca tine, da, e perfect să faci asta, dar doar să lași în final ca omul ăla, prietenul ăla al tău cu standarde mai joase ca tine să decidă dacă vrea să primească ajutorul sau nu. Așa cum nu oferim bullying nu oferim nici ajutor cu forța, tu fii lângă ei și ajută-i atunci când simți tu că poți ajuta, ori chiar atunci când cer ei, dar ai grijă și la cerutul ăsta, să nu spui mereu da, pentru că vor ajunge profitori cu tine. În limite normale ajută-i atât cât poți.
Și la capitolul acesta cu ajutorul, ajută-i să crească și pe ei, dar nu intra în relații prea strânse dacă totuși bat în defensivă mereu și simți vreodată că în loc să-i ajuți tu pe ei, te trag ei pe tine la nivelul lor, când ți-am mai spus, tu trebuie să urmărești traseul tău și creșterea ta, în viața ta să concurezi toată viața tu cu tine, mai puțin tu cu ei și să faci în așa fel încât să găsești mereu mentori și oameni care să te ridice când ești jos. Ai grijă și la cei care te ridică cu scopuri ascunse, mai sunt și din ăștia să nu cumva pentru vorba lor înălțătoare sau pentru umărul lor oferit să nu fii nevoit apoi să-i plătești o viață întreagă.
Ai grijă și la oamenii Grinch, analizează-i bine, chiar dacă pe moment ți se par amari, au și ei rolul lor, nu toți, unii o să-ți spună din invidie că nu se poate, deoarece știu că tu poți multe, dar vor fi și unii care nu au aproape nicio empatie sau emoție față de tine, dar știu unde să apese, au unii, ei o psihologie inversă, știind că ai potențial îți vor spune doar că nu ai ca să te determine să-l găsești în tine.
Fii vigilent în tot, poartă-te cu toți educat dar în final încrede-te doar în tine și în Dumnezeu dacă ești spiritual.
Fii prieten cu toți cei care vor să stea lângă tine, dar fără așteptări mari și fără prea acel "prea mult" că ce e prea mult strică și mereu caută să găsești câte un om mentor în viața ta, chiar mai mult decât un prieten la cataramă. Nu oferi nici chiar totul gratuit și nici nu aștepta nimic gratuit. Până la urmă definiția cea mai reală a prieteniei în societatea asta, este de a da și a primi. Tu oferi ceva și ei îți oferă la rândul lor altceva, nu simți acest troc într-un anturaj, schimbă anturajul.
Ce zici tu sunt mai mult arogante.
Vezi sa nu ramai dezamagit de la principii.
Anormal e sa judeci si sa fi superficial!
Prietenii ți faci singur, nu ți dă nimeni obligatoriu.
Așa că ești singurul în măsură să aprecieze dacă e normal sau anormal.
Da, este normal. Altfel nu ar putea face lumea diferența dintre tine și orice prost de pe stradă.
Eu simt nevoia să am amici și sub nivelul meu. Așa mi se pare normal pentru o persoană sociabilă, să comunice cu ușurință cu oricine.
Ce principii? Dacă ai standarde, de ce nu știi să scrii? Ești sigur că nu te influențează?
Diferiți suntem toți, dar ne aseamănă distincte lucruri. Sunt oameni de care ne apropiem pentru a crește împreună, pentru că ne unesc valorile pe care le avem și poate pentru că experiențele noastre au fost simțite la fel. Sunt însă oameni în viața cărora suntem prezenți pentru a îi învăța noi ceva; mai exact, pentru a deprinde din felul nostru de a fi, sau din experiența noastră cu ei, un lucru bun și benefic pentru dânșii. Le fel, sunt oameni care vin în viața noastră pentru a ne învăța pe noi ceva. Atât ultimii cât și penultimii sunt destul de trecatori, și cred că e în regulă să fie așa.
Nu știu cât de corect este ceea ce voi scrie, însă tind să cred că oricât de mult crezi că nu te influențează, pe perioadă îndelungată, poți observa ca ai preluat, involuntar, anumite gesturi dintr-un grup care era sub standardele tale și cu (,) care ți-ai petrecut îndeajuns de mult timp. Cu toate acestea, bunăteatea este o virtute cum o piatră rară și prețioasă; poți fi amabil cu oamenii, dar îi poți trata pe fiecare după valorile tale, ci nu după ale lor; căci dacă te vei ghida totdeauna după valorile personale, nu vei ratăci.