| nosferatu15 a întrebat:

Sunteti de acord cu moto-ul lui Aristotel si anume ca toata educatia depinde de mama? Argumentati-va opinia...

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oarecum. Sunt de acord si cu Nyx, si mai am si eu o parere: mama (sau persoana ce joaca rolul de mama) trebuie sa fie suficient de echilibrata sa stie sa puna limite, dar sa si ofere cand e cazul in drumul de croire al personalitatii copilului. Si de ce tocmai ea? Pai ea te creste si pana la o varsta poate face cam ce vrea cu tine, in limita drepturilor, e conducatoarea ta. Ma refer aici la o mama ok. Si nu vreau sa aud de anturaje si alte alea. Daca mama nu isi scapa din mana copilul, el va sti sa discearna si actioneze.

5 răspunsuri:
| Magnifico a răspuns:

Stie el ce stie...Intradevar educatia depinde mai mult de mama. Tatal mentine familia dar nu este mereu aproape de ea,si lucrand toata ziua nu are cum sa educe copiii,in plus cred ca barbatii au alte griji:banii, ce sa puna pe masa, cum sa faca ca familia sa duca un trai decent.Deci cam asa e.Educatia depinde mai mult de mama.Bafta

| Wehrmacht a răspuns:

Da,dar nu de una care isi abandoneaza/bate/jigneste copilul/se drogheaza/bea excesiv de mult.Parerea mea este ca mama este cea care te creste nu cea care te naste.Deci,depinde de cine te creste, nu neaparat de mama.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Nu, pentru ca exista traume sufletesti de care este direct raspunzator parintele de sex opus ( tatal, in cazul fetelor ) sau parintele de acelasi sex ( tatal, in cazul baietilor ).

| Paulla a răspuns:

Nu. Studiile au arătat că atât influenţa maternă cât şi cea paternă au folosul lor.
Educaţia se presupune că trebuie impusă copilului de ambii părinţi. Dar după cum probabil ştii, educaţia variază şi-n funcţie de alţi factori, ca anturajul, şcoala, religia şi copilul în sine. După cum a spus şi Wooden, unii dintre noi preferă să se educe singuri...

| carminaburana43 a răspuns:

Sunt total de acord.Si in viata mea si in viata sotului mamele noastre au avut un rol covirsitor si mai au si pina in ziua de azi.

Întrebări similare