| BiancaBya455566 a întrebat:

Tata m-a certat foarte tare aseara pentru ca am întarziat acasa cam 3 ore, am 18 ani şi a zis ca nu mai am voie afara din casa. Sunt majora şi nu e treaba lor ce fac eu, înca stau cu ei pentru ca mai am anul asta liceul de terminat. Macar mama nu m-a certat.Eu mai mult pentru a îmi termina liceul stau cu parinţi dar tata ma enerveaza ca ma cearta.Ce sa fac în situatia asta? Vi se pare normala situaţia?

19 răspunsuri:
| Xena20 a răspuns:

Nu, nu e normal, ești majoră deja, nu mai au dreptul să îți spună ce sa faci

| Violleta2022 a răspuns:

Daca tot esti majora si nu vrei sa-t respecti parintii si regulile casei lor, atunci ia-ti valiza si pleaca cu chirie, sa vezi cum este sa fii pe picioarele tale si cu tupeu.
Cand taica-ti isi rupe oasele sa te craesca, asigurandu-ti casa, masa masa, imbracaminte, incaltaminte, transport si telefon, tu mai si gura mare?
Doamne, eu ti-as fi pus valiza la usa si te-as fi dat afara din casa imediat.

| Cinic a răspuns:

Te duci la munca si te muti cu chirie. Astfel vei fii libera sa faci tot ce vrei.

| BeaTMaN696 a răspuns:

Știu că este frustrant dar cât timp stai în casa părinților nu prea ai de ales. Mai îndură un an daca ști că după liceu te vei putea muta și îți vei scăpa de o grijă. Chit că ai 18 ani tatăl tău are un motiv valid pentru care te-a certat dar totuși este cam aiurea să îți interzică să ieși din casă.

| BiancaBya455566 explică (pentru Violleta2022):

Pentru ca trebuie să îmi termin liceul şi chiar daca nu ma înţeleg cu tata ma înţeleg cu mama ea mă iubeşte nu ca tata mama mereu cand ma vede suparata vine la mine şi sta langa mine pana ma simt mai bine si dupa ce ma cearta tata ea face asta

| Violleta2022 a răspuns (pentru BiancaBya455566):

In cazul asta, taica-tu poate sa-ti impuna reguli ca s ate forteze sa il respecti si sa repsecti regulile impuse de el, in casa lui.
Tu ai de ales: ori executi intocmai ce parintii iti cer in casa lor, ori iti iei valiza cu chirie.

| Orlando_Sorin_Opris_1970 a răspuns:

Cat oi fi tu de majora nu ai ce cauta sa vagabondezi.

| frumoasazaraza a răspuns:

Cat timp stai cu ei, ei sunt responsabili de tine, deci ar trebui sa ii asculti. Nu e treaba lor ce faci cand esti pe banii tai.

Oricum daca plec eu tata va ramane singur pentru ca mama va veni cu mine ea nu e de acord sa plec de lângă ea şi asta e al 2 motiv pentru care nu plec pentru ca mama ma iubeşte mult dar şi eu pe ea

Nu ai minte deloc pentru 18 ani...

Stai linistita, ca maica-ta nu-si va strica casnicia, ramanand singura pe drumuri, pentru un copil fara minte, plin de hachite!

Mama ar face orice pentru mine pentru ca mă iubeşte mult şi oricum pe ea o iubesc dar pe tata nu şi casa în care stau acum nu e a lui tata e cumparata de parinţi mamei mele şi e trecuta doar pe mama casa au cumparat-o bunici mei când mama cu tata s-au casatorit

| DragosDeLaDabuleni a răspuns:

Buna sefa nu o asculta pe violeta!

Ma indoiesc ca o femeie si-ar distruge casnicia din cauza unui copil obraznic si nesimtit.
Te vor pune ei la punct cu pedeapsa sau cu altceva, cand nu se va mai putea sa te potoleasca ca asa ceva este inacceptabil.

| adryang78 a răspuns:

Ești tu majoră, dar se pare că încă nu și matură.
Situația e în felul următor - atât timp cât nu ești independentă financiar și ești în casa părinților tăi, respecți regulile lor. E simplu.
Dacă nu-ți convine, ești liberă să-ți iei catrafusele și să te muți în gazdă sau chirie, să te duci la muncă și să faci ce vrei tu.

| Effy35 a răspuns:

Respectul reciproc și autonomia sunt esențiale într-o relație părinte-adult. Dacă părinții nu vă acceptă sau nu vă susțin independența, este important să comunicați deschis și să stabiliți limite clare. Dacă aceste eforturi nu îmbunătățesc situația, mutarea pe cont propriu poate fi o soluție sănătoasă pentru redobândirea independenței și construirea unei relații mai echilibrate. Este esențial să aveți grijă de bunăstarea dvs. emoțională și să vă protejați autonomia de controlul excesiv.

| Effy35 a răspuns (pentru Violleta2022):

@BiancaBya455566 Va recomand să ignorați ceea ce spune utilizatorul @Violeta, deoarece promovează un comportament inadecvat și toxic în relația părinte-copil.

P.S. Felicitări mamei dvs pentru comportamentul ei frumos.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Effy35):

Vorbesti in necunsotinta de cauza!
Sunt mama, mi-am crescut copii sa fie normali si verticali, nicium nu tolerez golaneala si lipsa pedepsei, fiindca copilul nu inata nimic, dimpotriva, data viitoare va face mai rau.

| Effy35 a răspuns (pentru BiancaBya455566):

@Violleta2022 Ea nu mai este un copil, dragă doamnă. Ea este un adult în toată firea! Și dacă tu și anumiți părinți v-ați crescut copiii în acest mod toxic și abuziv, care se înțelege prin ton ridicat și supunere, nu înseamnă că toți copiii trebuie să crească așa.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Intelege-l si pe el ca te iubeste si vrea sa fii in siguranta. Cand o sa fii pe banii tai si la casa ta, faci ce vrei. Momentan el raspunde de tine daca patesti ceva.