anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tatăl meu a fost azi foarte violent cu mama mea și am sunat la poliție. Am 19 ani și m-am mutat la bunicul meu acum câteva luni pentru că nu mai suportam viața aia. Acum lucrez și curând vreau să mă mut din județ cu iubita mea,vorbim doar online momentan. Fratele meu mai mic a venit azi plângând aici și mi-a spus că tatăl meu o lovea cu picioarele,că i-a rupt și hainele de pe ea. Și bunicul meu insista și am sunat la poliție,e fiica lui. Am asistat la foarte multe lucruri de genul cât timp am crescut și e prima dată când am avut curaj să sun la poliție,acum că nu mai locuiesc acolo. Doar că m-a sunat el după ce a fost poliția acolo și m-a înjurat,că cine m-a învățat pe mine să sun la poliție și alte lucruri,că e relația lor. Mi-a spus ce greșeli a făcut și nu știu dacă e adevărat,dar nu mi se pare deloc o soluție indiferent de ce s-ar fi întâmpat, există divorț. Acum recunosc că îmi e puțin frică, merg cu bicicleta la muncă și drumul spre muncă e fix pe lângă casa unde am locuit și nu am cum să ocolesc...A și amenințat că vine aici.
E greșit ce am făcut? Eu nu aș putea niciodată să lovesc un părinte, când locuiam acasă l-am tras de la spate de vreo 2 ori și mi-a spus că mă ucide dacă mă mai bag. Am uitat să menționez că e și alcoolic, bea de cum se trezește.
Eu nu consum alcool, nu m-am îmbătat niciodată și nu voi fi niciodată ca el, vreau să fiu un părinte mai bun când va fi timpul. Nici nu fumez chiar dacă s-au întâmplat atâtea.

Răspuns Câştigător
| Celestina003 a răspuns:

Într-adevăr, este o situație extrem de complicată și dureroasă. Tata rămâne în continuare tată, dar comportamentele lui abuzive și violente pot crea o distanțare emoțională foarte puternică între voi. Când o persoană pe care o iubești și la care te aștepți să fii protejată îți provoacă durere, atât fizică cât și emoțională, relația se schimbă. În cazul tău, este clar că ai ajuns să te protejezi și să îți protejezi familia, iar asta te face să te distanțezi de el.

Nu este neapărat ca tatăl tău să devină „dusman", dar comportamentul său te pune într-o poziție în care trebuie să îți alegi siguranța și sănătatea emoțională. Este normal să simți un conflict între a-l respecta ca părinte și a-l respinge din cauza acțiunilor sale. De multe ori, persoanele care sunt abuzive au un comportament care face imposibilă o relație sănătoasă și echilibrată.

Este important să îți recunoști sentimentele și să înțelegi că ai dreptul să protejezi ceea ce este mai bun pentru tine și pentru cei pe care îi iubești. Alegerea de a nu tolera abuzul, chiar și de la un părinte, nu te face un „dușman", ci o persoană care își dorește un viitor sănătos și lipsit de violență. De asemenea, faptul că te îngrijești de tine și îți dorești să fii un părinte mai bun în viitor este un semn că ai puterea să faci alegeri diferite, mai bune decât cele ale părinților tăi.

| Garrix2004 a răspuns (pentru Celestina003):

Mulțumesc pentru răspuns! Mă ajută foarte mult. Mi-aș fi dorit totuși să pot avea un prieten bun căruia să-i pot spune ce simt, nu să mă plâng pe site-ul ăsta. Sunt sigur că ești o persoană foarte bună și cei care te înconjoară ar trebui să se simtă norocoși. Chiar îmi doresc să fiu un părinte mai bun, mi-aș dori să fiu ca un prieten pentru copiii mei cândva, momentan n-am văzut relații de genul între părinți și copii în realitate. Mă simt atât de obosit după ziua de azi, chiar îmi e foarte somn.

6 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Ai făcut foarte bine.

| Violleta2022 a răspuns:

Mama ta de ce nu divorteaza sau nu pleaca de acolo?
Este femeie in toata firea si nu inteleg de ce sta sta sa fie batuta constant, odata ce este libera si poate sa plece oricand de acolo.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depune plangere la politie pentru amenintarea primita de la tatal tau, asigura-te ca depune plangere la politie si mama ta, pentru agresiunile la care a fost victima. Tatal tau va primi ordin de restrictie, si va ramane pe cont propriu.
Poarta un spray lacrimogen la tine, ca in cazul in care esti atacat de catre el, sa il poti potoli, cat sa chemi si sa ajunga politia.
Totul se invarte in jurul politiei si a plangerilor consecvente pe care voi trebuie sa le faceti.

| Furnicuta000 a răspuns:

Alcoolul nu e o scuza, sunt atatia alcoolici care nu ridica mana la nimeni niciodata. E o situatie foarte complicata. Desigur ca cea mai buna solutie e sa o iei pe mama ta la tine si sa cereti un ordin de protectie dar nu stii de ce e in stare nebunul daca se vede in situatia asta. Politia face fix un rahat in situatii de genul, vine si da o amenda si pleaca. Daca reusesti sa strangi cumva divezi, filmari sau ceva cand o agreseaza, e posibil sa reusesti sa il bagi la inchisoare, macar stii ca e acolo si nu va mai face nimic

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai facut foarte bine. Viata mamei tale era in pericol si inca mai e.
Te rog tine legatura cu mama ta. Spune-i ca poate obtine un ordin de restrictie pentru tatal tau, cu bratara electronica. Sa ia legatura cu un avocat.
Si tu si bunicul tau puteti obtine ordin de restrictie, daca ati primit amenintari.
Din nefericire, situatiile astea nu sfarsesc bine.
Cati ani are fratele tau?