La cum evolueaza lucrurile in Egipt il inteleg pe tatal tau.Sa nu crezi ca nu ar vrea sa o vada.E clar ca sufera.Te-ai gandit, sa analizam si asa, la situatia in care nu s-ar mai intoarce inapoi?
Chifteluta, hai sa aplicam aceeasi masura pentru toti. Nu mereu, dar acum la 12 noaptea facem o exceptie. Tu te temi de o pedeapsa de circa 5 ani de puscarie pentru ca ai folosit muzica fara sa ai un titlu legal, muzica care ti s-a sters de pe Youtube. Ai vrea sa citesti in biblioteca publica, dar iti e frica sa nu fi dat in judecata pentru vreo greseala. Vei fi de acord cu mine ca astea sunt urmari extrem de improbabile. Iar acum sa trecem la tatal tau. El evita sa se duca in Egipt, o tara in care armata, politia si justitia ii omoara pe islamistii din Fratia Musulmana (nu ca as fi contra, presedintele Sisi e un om excelent, nu il invat eu cum sa conduca tara), islamistii omoara o gramada de lume, in Egipt sunt dusmanii de familie transmise din neam in neam, se fac crime de onoare. De exemplu, daca a schimbat religia si intra in Egipt se considera sinucidere, nu omor. Sincer sa fiu, daca as primi acum o vacanta gratis in Egipt as refuza. Asa ca daca esti atat de prudent pentru tine, permite-i si tatalui tau putina prudenta.
Oare nu din cauza banilor nu se duce acolo? E departe si e nevoie de destul de multi bani de calatorie si apoi sa ii si ajute cu ceva pe cei de acolo daca sunt atat de saraci nu poate merge cu mana goala.Pe de alta parte nu ma mira nimic la ce fel de famile am si eu. Sora mamei mele si verisorii de gradul intai nu vorbesc de ani de zile cu mine desi ii am pe facebook si pe messenger, le-am urat in fiecare an la multi ani de ziua lor dar ei n-o fac cand e ziua mea desi probabil ca primesc notificare ca si mine.Sunt singurele mele rude apropiate deoarece parintii mei nu mai traiesc.Asa ca cred ca fiecare famile e altfel in unele membrii tin legatura permanent in altele fara motiv se poate rupe legatura, unii sufera ca si mine iar altii isi vad de viata.
Nu, nu este şi îţi înţeleg supărarea. Cred că ar trebui să porţi o discuţie cu el...dar de asemenea mai cred şi că are motivele lui pentr care nu vrea să meargă... poate că există motive pe care tu nu le şti, poate o ceartă de familie. poate o încăpăţânare care a durat mai mult şi după atâţia ani îi este frică sau are emoţii să facă pasul ăsta. Încearcă să îi explici că nu este bine şi roagă-l să se mai gândească. Încearcă să îl abordezi frumos şi calm.