Cât timp ne înțelegem bine, ne respectăm și ne iubim, pentru mine nu contează nici un test de IQ, nici studiile. Consider mai important să fii ambițios și muncitor în viață. Eu mereu am de învățat ceva de la prietenul meu legat de domeniul lui de activitate, iar el mereu învață ceva de la mine din domeniul meu de activitate. Ceea ce face fiecare nu prea are nici o legătură cu celălalt și tocmai asta e cel mai interesant și frumos. Dar contează să creezi o astfel de legătură și să fi dispus să înveți tot timpul ceva, să avansezi.
IQ nu reprezinta un etalon care sa reprezinte inteligenta unui om,desi nu pun valoare pe chesti care sunt puse sub semnul intrebari de catre comunitatea stiintifica,in fapt se stie ca creierul uman este plastic si poti avea zile cand sa ai IQ mare si zile cand sa ai IQ mic,importanta este intelegerea,iubirea, dragostea, sinceritatea si desigur sa fie pasionata de stiinta, ca nu as sta cu o fanatica religioasa, imi amintesc de darwin ce scria el cand vorbea cu Emma Wedgwood sotia lui care era religioasa, desi se iubeau si se intelegeau pe tema religiei aveau gandiri diferite
A putin timp dupa ce am iesit cu actuala prietena am facut la doctor o prostie dinasta, "iq test". Ea a iesit cu 4 mai mult laughing. Daca era 40 nu cred ca mai era vreo conexiune intre noi.
atractia fizica exista si daca avea IQ zero, atractia fizica nu are legatura cu inteligenta,baieti tocilari olimpici la mate nu sunt populari,nu atrag fetele prin ecuati matematice,iubirea care este ceva incredibil nu are legatura cu IQ,in fapt ieri am citit o carte despre maslow care era un geniu dar era timid,fricos, nu il baga fetele in seama, abia la bagat verisoara lui cand a prins curaj, desi asta nu cred ca mai exista vreo conexiune nu noi decidem ce conexiuni se stabilesc in creier, noi suntem masinari biologice atat conduse de codurii genetice
Sa fie sanatos inseamna ca am niste plusuri in altceva si ne potrivim din alte puncte.
Ne ajutam unul pe altul care cu ce are.
Mi-ar place sa fie mai desteapta ca mine. Dar ceea ce conteaza cel mai mult este respectul. Pentru ca degeaba traiesti cu Einstein in casa, daca lasa de dorit caracterul.
Poate va vrea să urci tu la nivelul lui...
Misiune imposibila )
Prostul nu devine inteligent peste noaptea. Dar avantajul omului inteligent e ca poate face pe prostul ori de cate ori vrea. Deci, vezi. TU nu ai dreptate
Corect.
Dar de faptul că prostul nu prea se prinde că celălalt e mult peste nivelul lui, ce zici?
Vrei sa stii ceva? Cred ca majoritatea care au raspuns aici intra in categoria aia. Ca vad ca multi se murdaresc la gura cu "nu conteaza" asta si nu imi dau seama daca e falsitate sau pura prostie. Imi este prea rau sa gandesc prea mult acum. Revin saptamana viitoare cand o sa ma simt mai bine. Vad eu atunci
Poate pentru unii chiar nu contează. Ca să fi cu cineva care e mai inteligent decât tine poate fi chiar confortabil. În cazul în care acel cineva te acceptă pe tine așa mai puțin inteligent decât el.
Poate. In IT e ca la Medicina(probabil si avocatura ). Multi aroganti, multi inganfati. Pretentii mari de la oricine. Acum daca dai cu matura pe strada nu cred ca are cineva vreo pretentie de la tine.
Nu e că nu ar ști, dar nu cred că e posibil. Oricum, cred că e foarte cald acolo jos, aproape plutești în lavă.
Vrei sa fii sotia mea?
După ce faci 12 ani, jur.
Am 43 :* te astept la cununia civila
Atata timp cat ne intelegem bine why not? Si oricum, personal imi place sa am in jurul meu oameni mai destepti decat mine, ca sa pot invata si eu lucruri noi
Doar daca eu sunt acea persoana si in general daca cel cu IQ mai mare este barbatul.
IQ-ul nu e tocmai concludent în privința asta, pentru că ține cont strict de inteligența numerică, nu și de cea emoțională, de exemplu, care e vitală pentru funcționarea unei relații. Nu trebuie să fii într-o competiție cu partenerul tău .
Prietenul meu e mult mai inteligent decât mine, dar nu mă complexează în niciun fel, nu văd un impediment în asta, ba din contră; am învățat și eu multe lucruri de la el
Depinde in ce scop isi foloseste iq-ul. daca incearca sa ma manipuleze, nu m-as simti confortabil. Daca l-ar folosi ca sa faca relationarea dintre noi mai buna, de ce sa nu ma simt confortabil?
Am aceeasi parere pe care o are Endoryus.
"Cu mult peste " nu prea are sens sa stea cu mine, se simte neinteleasa, nu?
Cred ca depinde mult de diferenta. Dar de obicei discrepantele nu sunt mari, nu o sa vezi unul care a facut doctoratul ca e sotul uneia care nu a reusit sa ia bac.ul fiindca nu stia cat fac 2+5x=37. In majoritatea cazurilor sotii/iubitii sunt din anturaj sau din prietenii de facultate, munca etc. Probabil m.ar deranja in prima faza ca partenerul sa fie mai destept, dar cred ca m.ar motiva si ambitiona sa fac mai multe ca sa ajung la acelasi nivel.
Nu cred ca si-ar mai pierde una timp cu mine daca ar fi mult mai inteligenta ca mine. Are logica, nu crezi?
Fostu avea IQ mai mic ca mine da asta nu a insemnat ca nu il duce capul.
Poate sa compenseze prin altceva sau sa va ajutati unul pe altul.Cu rabdarea treci si marea.
La putin timp dupa ce am iesit cu actuala prietena am facut la doctor o prostie dinasta, "iq test". Ea a iesit cu 4 mai mult . Daca era 40 nu cred ca mai era vreo conexiune intre noi. Deja 40 face diferena intre prost (iq 60 ) si obisnuit (iq 100 ). Ce sa mai zic peste 100, deja e diferenta intre obisnuit si geniu.
Eu aveam 100 si un pic el mai putin.
Nu a fost diferenta atat de mare dar era.Am putut vorbi cu el orce, se uita si citea chesti interesante si inteligente deci se documenta muncea la fel ca noi toti etc nu stiu exac cum funtioneaza toate astea dar nah eu cat timp esti om normal si poti sa porti o discutie si esti dispus sa inveti ce nu sti nu am o problema de aceia nu rad de cei care nu dau pe afara de inteligenta si nici nu ma simt complexata de cei foarte inteligenti fiecare cu cat il duce
Hammurabi my friend. Ce ai inteles tu din raspunsurile astea? Eu am inteles ca majoritatea le-ar place unu/una mai inteligent/a pentru ca au ce invata. Ok, e de inteles. Dar intrebarea intrebatoare este, oare ce are de invatat cineva mai destept de la cineva mai prost, ca sa stea cu asa cineva? Vad ca nimeni de mai sus nu isi pune intrebarea asta si e cam deranjant. Ma face sa imi amintesc comentariul tau > "Dar de faptul că prostul nu prea se prinde că celălalt e mult peste nivelul lui, ce zici?"
Păi cam pe aici e problema. Când partenerul (bărbat) e mult mai inteligent, e o situație mai ușor de acceptat. E capul familiei, se consideră că are mai multe responsabilități decât femeia, deci trebuie să conducă căruța, nu? Când e invers, foarte mulți bărbați nu bagă de seamă, trăiesc o viață întreagă conduși dar nu se prind decât dacă se găsește cineva să insiste să-i deschidă ochii. Pe când femeia se prinde imediat și acceptă că partenerul e mai inteligent, și consideră că e normal să fie așa.
E un gen diferit de inteligență și un gen diferit de abordare.
Pe lângă faptul că un bărbat care realizează că partenera lui e mai inteligentă, deja nu mai e un bărbat lipsit de inteligență. Pentru că înțelege situația și va știi să o folosească optim. Nu?
Depinde de situatie. Stiu un cuplu in care el e bucatar si ea deja are 2 facultati, din care una la medicina. A 2 am uitat ca nu am mai vorbit cu ea de mult. Totusi, ea nu renunta la el ca nu gaseste unu la fel de prost. Nu stau sa despic firul in 4 dar crede-ma ca ala e prost in adevaratul sens al cuvantului. Si din cate mi-a spus ea stie si el ca ea este mult peste nivelul lui. Acum chestia asta il face pe el inteligent? Eu nu as zice. Eu tot prost as zice ca este . CUm am zis. Depinde de situatie. "Pentru că înțelege situația și va știi să o folosească optim. Nu?" Nu. Referitor de cuplu de mai sus de care ti-am spus, raspunsul e clar NU .
Nu îl face inteligent dar în mod sigur îl face supraviețuitor.
Putea fi mai rău.
Mai, sa fiu sincer ai dreptate. Am citit despre un trist care se credea mare "feminist". De ce? Pentru ca isi lasa sotia sa se culce cu altii in timp ce el statea acasa cu copiii. El nu muncea. Ea facea sex de 3 4 ori pe saptamana cu alti tipi. Deci in loc sa faca sex cu el, facea cu altii. El era un beta fraier care statea acasa si nu era in stare sa isi f""" macar sotia. Deci da, se poate mai rau. Mereu.
De parca un cuplu nu are alteva de facut decat teste iq si comparatii de genul
Nu obişnuiesc să vorbesc cu partenerul prea mult.Nu ştiu ce IQ are.A fost unu' care intr-adevar mă bătea la fazan până ma inroşeam la față, dar nu mă deranja.
De ce nu mai sunt cu el? A zis că s-a săturat de fazan şi că se gândeşte la spânzurătoare.I-am urat baftă.
Diferenta de inteligenta se vede in casa, in convetuire, nu in testele facute cine stie cum.
Cand ma uit la ea, e clar ca are un IQ dublu fata de mine.Se aseaza pe canapea langa si incepe sa imi vorbeasca despre chestii stiintifico-fantastice. Oare m-am insurat cu o Enciclopedie sau le inventeaza ea pe toate?
Cu siguranta. Daca as putea invata ceva de la o persoana mai inteligenta decat mine, atunci da.