Doar daca eu sunt acea persoana si in general daca cel cu IQ mai mare este barbatul.
IQ-ul nu e tocmai concludent în privința asta, pentru că ține cont strict de inteligența numerică, nu și de cea emoțională, de exemplu, care e vitală pentru funcționarea unei relații. Nu trebuie să fii într-o competiție cu partenerul tău .
Prietenul meu e mult mai inteligent decât mine, dar nu mă complexează în niciun fel, nu văd un impediment în asta, ba din contră; am învățat și eu multe lucruri de la el
Nu e că nu ar ști, dar nu cred că e posibil. Oricum, cred că e foarte cald acolo jos, aproape plutești în lavă.
Mi-ar place sa fie mai desteapta ca mine. Dar ceea ce conteaza cel mai mult este respectul. Pentru ca degeaba traiesti cu Einstein in casa, daca lasa de dorit caracterul.
Cu siguranta. Daca as putea invata ceva de la o persoana mai inteligenta decat mine, atunci da.
Einstein si alte genii au avut sotii ordinary dpdv mental.
Deci nu prea conteaza asta, sunt alte chestii mult mai importante.
Iar femeilor de obicei le place sa aiba un barbat de la care au ce invata, si asta le confera putere si placere barbatilor cu IQ mai mare.
Desigur, ei ar prefera pe cineva de nivelul lor, dar asta nu inseamna ca totul ar fi perfect intre ei. Nu in asta consta chimia aia adevarata. Poti sa fii un geniu, dar sa fii praf dpdv gandire personala/caracter/personalitate.
Hammurabi my friend. Ce ai inteles tu din raspunsurile astea? Eu am inteles ca majoritatea le-ar place unu/una mai inteligent/a pentru ca au ce invata. Ok, e de inteles. Dar intrebarea intrebatoare este, oare ce are de invatat cineva mai destept de la cineva mai prost, ca sa stea cu asa cineva? Vad ca nimeni de mai sus nu isi pune intrebarea asta si e cam deranjant. Ma face sa imi amintesc comentariul tau > "Dar de faptul că prostul nu prea se prinde că celălalt e mult peste nivelul lui, ce zici?"
Păi cam pe aici e problema. Când partenerul (bărbat) e mult mai inteligent, e o situație mai ușor de acceptat. E capul familiei, se consideră că are mai multe responsabilități decât femeia, deci trebuie să conducă căruța, nu? Când e invers, foarte mulți bărbați nu bagă de seamă, trăiesc o viață întreagă conduși dar nu se prind decât dacă se găsește cineva să insiste să-i deschidă ochii. Pe când femeia se prinde imediat și acceptă că partenerul e mai inteligent, și consideră că e normal să fie așa.
E un gen diferit de inteligență și un gen diferit de abordare.
Pe lângă faptul că un bărbat care realizează că partenera lui e mai inteligentă, deja nu mai e un bărbat lipsit de inteligență. Pentru că înțelege situația și va știi să o folosească optim. Nu?
Depinde de situatie. Stiu un cuplu in care el e bucatar si ea deja are 2 facultati, din care una la medicina. A 2 am uitat ca nu am mai vorbit cu ea de mult. Totusi, ea nu renunta la el ca nu gaseste unu la fel de prost. Nu stau sa despic firul in 4 dar crede-ma ca ala e prost in adevaratul sens al cuvantului. Si din cate mi-a spus ea stie si el ca ea este mult peste nivelul lui. Acum chestia asta il face pe el inteligent? Eu nu as zice. Eu tot prost as zice ca este . CUm am zis. Depinde de situatie. "Pentru că înțelege situația și va știi să o folosească optim. Nu?" Nu. Referitor de cuplu de mai sus de care ti-am spus, raspunsul e clar NU .
Nu îl face inteligent dar în mod sigur îl face supraviețuitor.
Putea fi mai rău.
Mai, sa fiu sincer ai dreptate. Am citit despre un trist care se credea mare "feminist". De ce? Pentru ca isi lasa sotia sa se culce cu altii in timp ce el statea acasa cu copiii. El nu muncea. Ea facea sex de 3 4 ori pe saptamana cu alti tipi. Deci in loc sa faca sex cu el, facea cu altii. El era un beta fraier care statea acasa si nu era in stare sa isi f""" macar sotia. Deci da, se poate mai rau. Mereu.
Cand ma uit la ea, e clar ca are un IQ dublu fata de mine.Se aseaza pe canapea langa si incepe sa imi vorbeasca despre chestii stiintifico-fantastice. Oare m-am insurat cu o Enciclopedie sau le inventeaza ea pe toate?
Depinde in ce scop isi foloseste iq-ul. daca incearca sa ma manipuleze, nu m-as simti confortabil. Daca l-ar folosi ca sa faca relationarea dintre noi mai buna, de ce sa nu ma simt confortabil?