Taranul roman avea o vorba: "S-a aruncat in neam". In traducere inseamna ca o gena a unui stramos a recidivat, s-a reactivat.
Nu intelegi de unde? Probabil ai ceva stramosi care au avut asa ochii.
Dar de fapt albastru nu este nici o culoare,este lipsa oricarui pigment,iar lumina care trece prin ochi, cristalin sau cum se mai numeste da aceasta culoare, exact cum se intampla si cu cerul care il vedem albastru.
Deci ai mostenit o gena care nu stiu ce face, nu mai da comanda sa se produca melanina, pigmentu care coloreaza pielea, irisu etc.
Dar nu-i nimic ciudat.Ciudat ar fi fost sa ai o grupa de sange diferita de a parintilor sau imposibila cin incrucisarea celor 2, atunci ar trebuie sa ti se para ciudat in cazu asta esti ok, stai linistit.
Biologia de clasa a9a- ochii albastrii sunt gene recesive, daca ambii parteneri poarta gena recesiva sansele pentru copil sa aiba ochii albastrii sunt de 25%, dar din moment ce e asa uluitor pentru tine banuiesc ca nu ai aceste notiuni.
Cazuri de genul exista dar foarte rar. In schimb invers dpdv genetic, nu se poate ca doi oameni cu ochi albastri sa aibă un copil cu ochi caprui
Am o vecina de varsta mea care are ochii verzi, tacsu albastrii sa masa caprui
Maică-sa are niște explicații de dat.
Biologia de clasa a 9-a.
Nu mai stiu sigur exact, dar este vorba despre combinatiile de cromozomi.
De la bunici, de la strabunici...
Nu e obligatoriu sa semene leit cu unul dintre parinti.
Salutare! In cazul meu e la fel. Parintii mei au amandoi ochii caprui dar eu am ochii albastri. In schimb, ambii mei bunici de se masculin au avut ochii albastri. Deci, cel mai probabil, tine de informatia genetica care s-a transmis mai departe