| GabrielManole a întrebat:

Tocmai am aflat ca tatal meu are o amanta, reusind sa vad conversatiile lor.de vorbit cu el nu se pune cazul, abia ma uit la el, el nu stie, mama categoric nu. ce e de facut?

Răspuns Câştigător
| pyar a răspuns:

Buna.In primul rand fii tare! Care este realatia dintre parintii tai? Se inteleg bine sau se cearta mereu? Astept raspuns la intrebarile astea pentru ca sunt prea personale,dar te rog sa iti raspunzi tie la ceea ce te-am intrebat.Daca nu se inteleg bine,incearca sa vorbesi cu mama ta si sa ii sugerezi ca poate ar trebui sa se gandeasca mai serios la viata ei,sa o intrebi daca tatal tau o face sau nu fericita si sa ii spui ca tu esti alaturi de ea si ca o sustii. Daca parintii tai se inteleg bine da-i de inteles tatalui tau ca stii de relatia dintre el si acea femeie,chiar daca nu poti nici macar sa il privesti.Da-i de inteles ca stii de ei si ca daca nu inceteaza acea relatie ii vei spune mamei tale totul. Oricum ar fi, nu trebuie sa taci din gura si sa permiti ca mama ta sa fie in continuare inselata! Inca o data, stiu ca iti este greu dar te rog fii tare si nu o lasa pe mama ta sa fie bataia de joc a acelei femei.Sau ai putea sa il urmaresti o data pe tatal tau cand merge si se intalneste cu acea femeie si ori sa ii confrunti pe amandoi acolo, ori sa o abordezi pe acea femeie dupa ce tatal tau pleaca si sa ii ceri sa il lase pe tatal tau in pace pentru ca are familie. Succes!

19 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Si eu cred ca poate fi vorba despre o relatie pasagera si atunci ar insemna sa aduci suferinta mamei tale spunandu-i.Mai asteapta.Nu este prea frumos ca te-ai uitat in conversatiile tatalui tau. Poate ca mama ta chiar stie, dar se comporta cu discretie.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Este bine stiut faptul ca poti sa locuiesti cu un cuplu in casa si nu stii ce se intampla intre ei. Nu vei stii niciodata. Iar atunci cand nu se inteleg pentru o perioada de timp - caci este clar ca o neintelegere cat de mica, poate insesizabila pentru tine, exista - doar ei doi cunosc adevarata cauza. Caci o relatie se consuma si mai ales isi are esenta in partea intima, pe care clar tu nu ai de unde sa o cunosti. Parerea mea este sa nu te amesteci si sa iti vezi in continuare de adolescenta ta, atat timp cat in casa nu va lipseste nimic. In general, cand unul dintre parteneri face un asemenea gest, celalalt simte. Probabil ca si mama ta simte, dar este o femeie inteligenta si are tactul propriu pentru a-l recastiga pe tatal tau. Daca chiar doresti sa iti satisfaci un orgoliu copilaresc si sa-i spui asta, gandeste-te ca ai putea sa o faci sa sufere foarte tare la gandul ca si tu ai aflat de aceasta situatie. Mai mult, mama ta ar percepe altfel aceasta postura, ca fiind una foarte vizibila pentru foarte multi, si ar putea apoi sa ia masuri radicale care in primul rand te-ar afecta pe tine. Sfatul meu este sa nu incerci sa le dai lectii de conduita dumnealor, eu cred ca sunt destul de adulti si stiu ce au de facut si cum sa-si rezolve si singuri problemele. In primul rand ca nu te-ar asculta si ar fi slabe sanse sa schimbi cu ceva situatia. Pe deasupra ti-ai atrage si o oarecare retinere din partea tatalui tau care, chiar daca a avut o iesire, pe tine te iubeste cel mai mult. Si chiar te sfatuiesc sa ai o atitudine respectuoasa fata de el. O dezvaluire nechibzuita ar putea da totul peste cap, uneori chiar iremediabil. Iti doresc multa intelepciune.

| bobby_7474 a răspuns:

Gabriel,regret pentru ce ti se itimpla,vreau sa-ti spun ceva,unii barbati cauta mereu ceva nou,pentru ca intervine plictiseala la iei f repede, insa lucrul acesta nu este de tolerat, pentru ca poata sa duca la ceva rau pentru fam ta-despartirea-care nu o doresc copii.trebuie sa intervii la tatal tau,sa stai de vorba cu el ca de la barbat-la barbat,sa-i spui ca stii de relatia lui extraconjugala,ca mama ta inca nu a aflat,sa-l intrebi ce doreste sa faca,divort?, aventura? si sa-i amintesti ca tu nu-ti doresti asa ceva, si nici ca mama ta sa sufere si sa fie a 5 aroata la caruta,putin poti sa-l sperii ca vei anunta-o pe mama daca nu inceteaza,si apoi poti sa intervii cu aceleasi argumente si amantei,de ce nu? ai dreptul sa-ti salvezi tata,sa ramina pentru voi,dar asta numai daca tata iti va spune ca e doar ceva pasager,pentru ca daca intentiile lui sint serioase cu ea,atunci mama ta merite sa afle pentru ca dragoste cu sila nu se poate,iar mama ta are si ea dreptul la viata, sinceritate si respect, capul sus si lupta pentru tatal tau

| effect a răspuns:

Tu trebuie sa vorbesti cu mama ta, sa nu o minti mai ales daca ea crede ca totul e bine.Incearca sa vorbesti cu ea,sa i explici dar sa vezi si in ce mod ii spui ca nu se certe super tare din cauza ta. Vorbeste si cu tatal tau poate e mai bine si asa,incearca sa i explici ca tu stii situatia si nu e frumos ce face,ca are o familie si trebuie sa fie alaturi de ea,incearca sa l intrebi ce l a determinat sa faca asta, poate are si el motivele lui, oricum nu e frumos.multa bafta si fii tare >big grin

| pyar a răspuns:

Gabriel,chiar imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva.Imi inchipui ca iti este greu si stiu cat de greu ti-a fost cand ai vazut ca tatal tau ii spune 'te iubesc' unei alte femei si nu mamei tale.Ar trebui sa incerci sa vorbesti cu acea femeie si sa ii spui ca nu o face doar pe mama ta sa sufere ci si pe tine.Cati ani ai tu? Tatal tau ar trebui sa se gandeasca si la tine, nu doar la el. Daca trece printr-o perioada mai proasta nu are nici un drept sa aiba o amanta, daca simtea nevoia sa fie cu alta femeie era mai corect atat pentru tine cat si pentru mama ta sa ii spuna mamei tale ca vrea sa se desparta de ea pentru ca el isi doreste o alta femeie.Fii tare.

| pyar a răspuns:

Multi inainte Gabriel! In cazul asta esti adolescent in toata regula.Incearca sa dai de amanta tatalui tau si explica-i ca tu esti un copil care are nevoie de o familie,familie pe care tu ai avut-o pana sa apara ea si sa ii suceasca mintile tatalui tau. Daca dupa aceea tatal tau va veni si va incerca sa vorbeasca cu tine asculta ce are de zis si dupa spune-i si tu ca nu esti de acord cu situatia asta.El trebuie sa aleaga: ori mama ta ori acea femeie! Tine minte,orice ar alege tatal tau, tu oricum esti cel mai important pentru el, la fel si pentru mama ta.

| pyar a răspuns:

In cazul in care ea nu stie ca are o familie normal ca nu are nicio vina, dar are dreptul de a stii.Pentru ca asta ar insemna ca tatal tau isi bate joc si de ea,nu numai de mama ta. Daca ea nu stie ca tatal tau inca este cu mama ta este posibil ca atunci cand va afla sa se desparta de tatal tau daca este o femeie cu capul pe umeri. Oricum ar fi,parerea mea este ca ar trebui sa vorbesti cu aceasta femeie si sa afli daca ea stie care este de fapt situatia, daca nu stie fii sigur ca nu ii va conveni sa afle ca este inselata de tatal tau ( inselata in sensul ca o minte, cum ar veni isi inseala amanta cu sotia si sotia cu amanta) si va pune punct acestei relatii.
Si poate ca i-a spus ca este casatorit si ca are un copil dar poate nu ii place sa vorbeasca cu ea despre tine, poate daca vorbeste cu amanta despre copil isi aminteste ca isi inseala sotia si se simte vinovat.

| pyar a răspuns:

O suni, ii vorbesti frumos (ca sa nu creada ca nu esti educat) si ii spui ca esti fiul celui cu care ea umbla si ca vrei sa te intalnesti cu ea ca sa stati de vorba. Daca accepta, o rogi sa nu ii spuna tatalui tau nimic.Cand va intalniti o rogi sa iti spuna cum s-a intalnit cu tatal tau si daca stie ca el este casatorit. Daca zice ca da,stia, o intrebi daca nu ii este rusine sa umble cu un barbat insurat, daca tot se iubesc atat macar sa ii spuna mamei tale adevarul.

| pyar a răspuns:

Buna Gabriel, ce ai mai facut? S-a rezolva situatia? Sper ca tu esti ok.

| Unique_8782 a răspuns:

Pai nu prea e nimci de facut.
In principal nu trebuie sa-i spui mamei tale DEOCAMDATA nimic, deoarece tatal tau poate trece printr`o perioada mai nu stiu cum sau nu se intelege bine cu mama ta si mai tarziu o sa-i vina mintea la cap.

Oricum spune-i sau arata`i ca sti despre el si poate o sa-si dea seama ca greseste!

| Lylly a răspuns:

Cel mai bine este sa vorbesti cu mama ta, are dreptul sa stie...
Punete in situatia ei...Propriul copil sa ii ascunda asta nu este ceva foarte usor.Mie imi pare rau pentru tine si sper ca totul sa se rezolve in familia ta...

| WordCup a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu tatal tau si intre 4 ochi. Spune-i ca sti ca are o amanta si ca va trebuii sa ia o decizie importanta. ori cu tine si mama ta. ori cu amanta. Sper ca ti-am fost de ajutor Funda?big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Odata ce refuzi sa vorbesti cu el inseamna ca te retragi din fata adevarului in care crezi.Nu-l umilesti pe el.te umilesti pe tine caci o victorie nu va fi cistigata pe deplin decit cu o confruntare fata in fata.Asa ca aparati adevarul tau indiferent de pierderi."Daca nici nu se pune problema"atunci la ce dreacu ai observat? Sa-ti faci rau singura?

| buburuza_4437 a răspuns:

Poate ca a gasit in acea femeie o prietena, o persoana care sa il inteleaga.poate cu parintii tai nu se mai inteleg cum se intelegeau la inceput. poate are fiecare nevoie de spatiu. sfatul meu este sa incerci sa vb ca el si sa il lasi sa iti explice.nu il judeca inainte sa iti spuna adevarult.

| GabrielManole explică:

Tatal meu i-a spus te iubesc de cateva ori si isi trimit versuri de dragoste unul altuia, deci nu stiu cat de trecatoare e faza.cu mama se intelege bine insa acum o trateaza ca pe o femeie,nu ca pe nevasta-sa,adica doar vorbeste cu ea,nimic altceva, dragalasenie, una alta.

| GabrielManole explică:

@pyar: am 14 ani, merg pe 15.Va multumesc pentru incurajari!

| GabrielManole explică:

@pyar: Multumesc Mult! si totusi, daca femeia respectiva chiar nu stie ca tatal meu are o familie? adica...sunt multe cazuri.si din ce am vazut ca au vorbit,i-a zis de multe chestii, insa despre fi-su sau altceva nu, deci e posibil ca ea sa nu aiba nici o vina.

| GabrielManole explică:

Vinovat...nu stiu cat de vinovat se simte din moment ce ii trimite mesaje cand eu sunt in masina cu el.si de ea as putea sa dau, il prind plecat sau ceva si gasesc numarul in telefon, dar problema e: cum o abordez?

| GabrielManole explică:

Consider ca trebuie sa lupt pentru mama mea, sa nu mai fie nevoita sa nu stie nimic.