Bună.
Este stresată, grijile iau acaparat tot spațiul.
Lasă de la tine și încearcă să vorbești calm cu ea și aruncă-i o doză de optimism.
Pa, pa.
Ce e prea mult strica...Se stie ca banii nu aduc fericirea, doar o intretin, nu poti fi fericit de-ai avea toti banii din lume, daca nu ai parte de iubire.Eu sunt invatata cu un trai decent, lipsurile materiale nu m-au transformat intr-o pers fara suflet, am fost mereu intelegatoare si am incercat pe cat posibil sa pot ajuta eu pe cei aflati in nevoie asa cum am putut, asadar problemele de acest gen, le trec mai usor caci sunt obisnuita(acum ca sunt pe cont propriu ma descurc mult mai usor). De asta de mica nu mi-am dorit prea multe de la viata decat sa raman neschimbata sufleteste, indiferent de greutatile prin care am trecut si inca mai trec uneori.Tot ce imi doresc e un trai decent cu multa intelegere si iubire.Incearca sa o intelegi totusi si pe ea si impreuna sa gasiti o solutie pentru problemele voastre.Eu asta as face.
Uite, de aceea nu scot eu bani de la banci ca sa nu am de ce sa ma cert cu sotul. Trebuie sa te intinzi cat ti-e plapuma.
Trebuie sa fie o cauza pentru care tu nu-i mai poti raspunde acum cerintelor financiare. Un barbat trebuie totusi sa fie mai responsabil in aceasta privinta, altfel risca sa-si faca sotia nefericita. Ei trebuie sa i se ofere si parte materiala, macar cat sa se simta totusi femeie, bineinteles in masura limitei bunului simt. Dar ii trebuie si ei un deodorant, un parfum, nu neaparat scump, un ciorap mai fin, o plimbare cateodata prin oras, o floare, o mica atentie din cand in cand. Toate acestea depind de partea financiara si, daca nu le mai are va ajunge sa nu accepte renuntari. Incearca sa discuti calm cu ea, sa o intrebi ce isi doreste, caci poate ai uitat sa o mai faci in ultimul timp si incearca sa iti cauti un job (in cazul in care nu ai), sau un job mai bun pentru familia ta. Daca mai sunt si copii la mijloc, gandeste-te ca ea trebuie, ca mama, sa faca renuntari si mai mari. Nu cred ca ii place sa se sacrifice mereu, si sa se gandeasca zi si noapte ce sa mai gateasca a doua zi, pentru ca toti sa fiti multumiti, mai ales daca se intampla (doar anticipez) ca pe ea sa nu o mai intrebati niciodata niciunul daca este. Lipsa financiara comporta mari riscuri pentru o casnicie, asa ca atentie! Pe ea nu ai de ce sa o condamni, are o reactie pur si simplu fireasca, umana, la situatia prin care treceti. Iti doresc putin mai multa intelepciune, care sa te ajute sa o faci mai doamna. Astfel te va iubi mai mult.