| TheBadOne a întrebat:

Totul a inceput de 1 Dec., mama a mers la cumparaturi, iar peste 10 min. a venit tata de la serviciu, s-a culcat, si s-a trezit peste 3 ore, mama nu venise, a sunat-o, iar mama i-a raspuns ca e tot la magazin, dupa catva timp a venit, si au inceput sa se certe, tata, zicea ca ii curva si ca a fost la barbati, iar mama de fapt fusese la doamna Lenuta ( o hoasca divortata), atunci tata a batut-o si a scos-o afara ( tata era beat ), dupa cateva ore mama m-a sunat sa ii duc geanta, ca sa poata merge urmatoarea zi la servici, dar tata nu m-a lasat sa i-o duc, a zis sa vina sa si-o ia singura... si tot asa a continuat, mama ma punea sa ii duc haine(s-o mutata la D-m Lenuta )... iar eu plang incontinuu de o saptamana, mama mi-a zis ca deja a bagat divortul, dar ea nici nu mai vrea sa auda de tata + s-o apucat iar de fumat, nu stiu cum s-o conving sa vorbeasca cu tata(in legatura cu apartamentul si cu mine), ea nu vrea, iar eu era sa lesin de cateva ori, noroc ca m-am linistit, oricum cred ca sa alegi este cea mai stupida chestie de pe pamant, cum as putea sa aleg inre mama si tata? Aveti solutii, cum sa-i fac sa se impace? Va rog mult de tot, puteti sa imi recomandati orice. Scuze de cat am scris, Carcin Fericit! ( macar voi sa aveti asa ceva sad )

25 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Crinu ţi-a dat, în opinia mea, cel mai bun răspuns posibil pentru această întrebare.
Într-adevăr, în mod cert n-a început totul pe 1 decembrie ci poate că pe 1 decembrie a răbufnit o bubă în care amândoi au investit ură, neîncredere, sictir, batjocură şi alte elemente care nu prea au ce căuta într-o căsnicie mai ales în care este implicat şi un copil minor.

| Zenithf a răspuns:

Problema nu-i simpla, unul bea si este agresiv, celalalt fumeaza si barfeste. Daca crezi in Dumnezeu cu adevarat si te rogi cu staruinta Lui, atunci El va lucra la inima parintilor tai si ii va aduce pe un drum mai bun, unde va exista si posibilitatea impacarii. Chiar daca nu se va intampla asta, macar vei ajunge mai aproape de El si El te va mangaia.
Domnul fie cu tine.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Desigur ca nu a inceput totul acum. Aceasta reactie urata a tatalui tau are antecedente care au determinat-o pe mama ta sa se inhibe, in mod sigur din teama, si sa ceara sfaturi in alta parte. Ca nu a gasit persoana tocmai potrivita trebuie inteleasa, deoarece o femeie cand este atat de nefericita devine si foarte vulnerabila. Nu esti tu cea care trebuie sa aleaga pe unul dintre ei, ci ei doi impreuna ar trebui sa te aleaga pe tine. Daca nu este posibil si daca tatal tau nu se poarta cu tine brutal, asa cum se poarta si cu mama ta, ar trebui sa alegi varianta in care ai un acoperis deasupra capului. Asta este, dragostea mai trece, nu ramane mereu la aceeasi intensitate din nefericire. Poti sa incerci sa-i dai curaj mamei tale cand o contactezi si sa-i explici, chiar daca nu este neaparat adevarat, ca tata ar dori o discutie cu ea si ca a facut acel gest oribil pentru ca era baut. Si mai este ceva: acea doamna Lenuta nu o va gazdui o vesnicie acolo. Poti sa-i explici si asta. Iar tatalui tau sa-i spui ca tu ii iubesti pe amandoi si ca ai nevoie si de mama, mai ales la varsta ta si sa-l rogi sa faca un compromis pentru tine si sa-i promita ca daca ea accepta o discutie nu o mai loveste. Este o situatie in care in mod diplomat poti totusi actiona. Daca reusesti sa faci asta, sunt convinsa ca si intre ei se vor tempera lucrurile. Femeile de genul acelei doamne Lenuta au avut esecuri in viata tocmai datorita atitudinii fata de barbati si poate tatal tau se teme ca nu cumva sa aiba o influenta nefasta si asupra casniciei lor. Ceea ce insa nu justifica in niciun mod violenta. O casnicie nu este o colivie ci respect reciproc, chiar si al libertatii partenerului, caci libertatea leaga si mai tare. Poti sa le spui la fiecare si asta. Iti doresc sa reusesti si un Craciun cu adevarat fericit!

| mgtow a răspuns:

Asta e probleme de parinti si noi nu trebuie sa ne bagam in viata lor, si ai mei sunt pe punct sa bage divort si o vor face. Nu suna bine dar asta e cruda realitate trebuie sa suportam suferinta.

| thealchemist a răspuns:

De ce sa se impace? ca s-o omoare pe mama ta data viitoare?

| Enigmă a răspuns:

Cu siguranta alege-o pe mama. Chiar daca e greu sa te desparti de tatal tau, esti fata, si ai nevoie de o prezenta feminina care sa te inteleaga, sa te ajute si sa iti fie alaturi mereu.

Imi pare rau pentru tine.
Iti tin pumnii. Oricum, tu vei face alegerea corecta sunt convinsa.
big hug
Pa, pa!

| ioana1704 a răspuns:

Nu cred ca se vor mai impaca. Nu se mai iubesc, din contra au ajuns la ura, la " platit polite ". Tu va trebui sa te hotaresti cu care ramai, unde ai mai multa liniste, caldura si siguranta!

| Zumbalaarebeca a răspuns:

Daca a bagat divort inseamna ca nu e prima cearta intre ei si parinti mei sunt despartiti dar eu stau cu mama mea deoarece il iubesc pe tatal meu si il vizitez dar langa mama e altfel, eu zic sa nu te consumi nu e vina ta ca intre ei lucrurile nu mai merg sau poate nu se mai iubesc o sa treaca ani si vei intelege mai bine si vei vedea ca uneori lucrurile si sentimentele se schimba nu ai de ce sa suferi chiar daca alegi sa stai ori cu mama ori cu tatal tau asta nu inseamna ca nu o sa ii mai poti vizita sau chiar petrece cateva zile la unul dintre ei, sunt multi copi care au crescut fara sa isi cunoasca unul dintre parinti sau care au patit la fel ca si tine parinti s-au despartit cand ei au fost mai mari, tu gandeste-te bine cu cine vrei sa ramai dar daca tatal tau are probleme cu alcoolul mai bine ramai cu mama ta deoarece s-ar putea sa se razbune si pe tine sa te loveasca in momentele cand bea. te-am pupat pa, pa

| Simona a răspuns:

Imi pare rau pentru tine, dar sfatul meu este sa ii lasi pe parintii tai sa isi rezolve singuri problemele. Tu nu ai de ce sa suferi...esti un copil si mai bine iti vezi de scoala si lucrurile ce le ai tu de facut.
Iar in legatura cu alesul...este greu si sunt sigura ca pe amandoi ii iubesti mult.
Eu iti sugerez sa stai cu cine crezi ca iti poate oferi un viitor si tot ce ai nevoie
Inca o data...imi pare rau si sper sa se rezolve cu bine toate problemele
pa pa

| LoveIsTheAnswer a răspuns:

sad Off imi pare rau pentru tine, stii, mama s-a despartit de tatal meu cand nu implinisem nici macar un an, de atunci am ramas cu mama, pe tatal meu nu l-am vazut in viata mea, nici macar nu stiu cum arata, l-am vazut doar intr-o poza, dar era de acum 15 ani cand s-au casatorit, asa ca chiar daca trece pe langa mine, eu nu pot sa il recunosc.Sa dea Domnul ca macar tu sa ai parte de ambii parinti daca eu nu am avut, si sa incerce sa se inpace, singura solutie ar fi ca tatal tau sa se lase de bautura, caci aceasta a distrus multe familii, roaga-l ca daca te iubeste cu adevarat va renunta pentru tine, fiica lui, la bautura, si roaga-ifrumos si spunee ca cel mai frumos cadou de Craciun pe care ar putea sa ti-l faca ar fi ca ei doi sa se impace, spune-le ca nu ai putea trai fara unul din ei, ca ii iubesti pe amandoi la fel de mult si ca nu vrei sa ii pierzi, asta este tot ce poti sa faci tu.In rest, tatal tau si cu mama ta trebuie sa poarte o discutie calma,, in care sa isi spuna unul altuia ce ii deranjeaza la ei, si in primul rand trebuie sa aiba incredere unul in celalalt, spune-i mamei tale sa ii explice adevarul, ca a fost la o vecina de a ta, spune-le ca daca te iubesc, nu se vor desparti.
Imi pare rau pentru tine si nu te descuraja, capul sus, totul o sa fie bine! happy

| Strawberry89 a răspuns:

Si parintii mei au divortat acum 2 ani si nu eram trista pentru ca ma gandeam ca el o ranea pe mami si mami nu era de vina cu nimic, daca a vurt sa ramana cu bautura, a ramas, dar asta nu inseamna ca nu-l iubesc, il iubesc, cand eram mica si auzeam ca se cearta plangeam si ziceam ca e vina mamei mele, dar era de fapt a tatalui meu care era beat toata ziua, eu zic sa te impaci cu ideea, daca divorteaza tu trebuie sa vb cu niste pers. la judecatorie si te intreaba cu cine te intelegi mai bine...si iti zic eu, e mai bine sa ramai cu mami tau, tatal tau nu se va schimba daca are problema cu alcoolul, asa cum a fost la mine, eu am 14 ani si ma bucur ca am ramas cu mami, mama mea acum e plecata in strainatate si stau cu bunicii si sora mea si tin leg. cu tati, vb la telefon mereu, iar pe mami o vad la web si vb la microfon ziua intreaga, ca si cum ar fi langa noi, am scris cam mult dar sper ca te-am ajutat, nu mai plange ca uite acum vine Craciunu' si sa vezi ce frumos o sa fie, o sa stai cu mama ta, o s-o poti ajuta sa faca prajituri, hai ca o sa fie bine, gandeste-te ca asa mami tau nu va mai suferi, pe langa asta vezi ca suferi si tu...pa,te pup, ai grija ce faci :*

| evafanaruto a răspuns:

Daca as fi in locul tau as pleca de acasa si m-as duce la cineva pe care parinti nu cunoscu unde locuiesc te vor da disparuta dar vor vedea ce se intampla daca nu e totul cum vrei u (respect respectt da pana unde?)sper sa te fi ajutat

| Pitica_3139 a răspuns:

Poy daca parinti mei s-au fi despartit si trebuia sa aleg intre mama si tata o alegeam pe mama pentru ca nu as putea sa stau cu o persoana care bea, stiu ca e foarte greu dar nu poti sa ramai cu amandoi, dar sansele sa nu divorteze mama ta de tatal tau happy

| TheBadOne explică:

Va multumesc mult pentru raspunsuri, nu ma asteptam ca intrebarea mea sa primesca ata de multe.

| ALice_4674 a răspuns:

Eu zic sa ii lasi parintii sa-si rezolve parintii. Pune-te in pielea mamei tale. Te-ai mai impaca cu el?

| Buttercup30 a răspuns:

Pai pentru cum a actionat tatal tau, sincer nu i-as mai da sanse daca as fi in locul mamei tale.Si daca as fi in locul tau, as alege sa stau cu mama.Si daca as fi si in locul tatalui tau, as lasa bautura si as spera la o sansa din artea mamei tale.

| CrySsa_4535 a răspuns:

Mai bine i-ai lasa pe ai tai parinti sa isi rezolve singuri probleme. Tie ti-ar fi mai bine cu ei 2 insa nu cred ca ti-ar fi mai bine ca situatia de acum sa continue( tatal tau sa se imbete sa se certe cu mama ta, sa o dea afara din casa samd). Nu cred ca vrei ca mama ta sa stea sa se chinuie langa tatal tau cu astfel de probleme doar pentru ca tu vei fie(aparent) fericita.Eu iti zic sa nu te bagi in problema asta, sa astepti sa vezi cum decurge totul. poate vor discuta si se vor impaca daca vor considera ei ca mai pot locui in aceiasi casa si mai pot forma un camin impreuna, insa daca chiar nu se mai poate in conditiile astea poate e mai bine sa divorteze.

| SuperGirl8 a răspuns:

Imi pare f rau`sad Sper sa se rezolve. Dar ar trebui sa vorbesti calm cu fiecare-n parte, sa le explici situatia.Macar daca tot divorteaza sa o faca in mod demn, si sa nu ai tu prea mult de suferit, ca totusi doare.Sau in caz de se mai intampla iti recomand sa suni la 112...oh go on politia va veni, si va rezolva.pentru ca nu vor ca alte scandaluri sa se intample vor astepta ca ei sa se impace sau sa divorteze. iar daca se intampla iar. vor primi amenda. Dar sincer, nu stiu sa-ti zic pe cine sa alegi.Deoarece tatal tau bea, iar mama ta nici macar nu vrea sa vorbeasca cu tatal tau despre tine.Sincer.mama e mama.probabil pe ea as alege-o. Dar daca ea greseste, sau nu se comporta ca o mama, l-as alege pe tata`thinking Sincer. sper ca vei rezolvaa.Si capul sus.Va trece.fi puternic`:* Craciun Fericit si tie`:*

| Instinkt a răspuns:

Scz ca ti-o spun dar nu cred ca dintr-o data s-a intamplat ruptura
cred ca asta e picatura ce-a umplut paharu si numai ai ce sa faci decat sa speri si sa le spui la amandoi ca daca te iubesc macar fata in fata sa vorbeasca si cu tine sa hotarati ce faceti mai departe

| ii a răspuns:

Nu ai ce facewinking
Nu incerca sa-i impaci. pentru ca daca ii impaci nu o sa fie fericiti. Tatal tau iar o sa bea, iar o so bata, vor aparea mai multe certuri.
Imi pare ff rau pentru tine sadbig grinar ti-am zis daca ii impaci nu vor fi fericiti.sad

| cristiiiiiii a răspuns:

Wowstraight face sincer nu as vrea sa fiu in situatia ta dar imi pare tare rau pentru tinesad

| GuessWho_8607 a răspuns:

Mai...chiar imi pare rau pentru situatia asta. Cum a spus si Simona, cel mai bine e sa-i lasi pe ei sa-si rezolve problemele. Dar sunt cazuri in care chiar nu mai e nimic de rezolvat, iar atunci cel mai bine e sa divorteze (nu vb in cazul tau ca nu-mi permit si nici ni cunosc bine situatia). Am spus acest lucru deoarece sunt cazuri in care nu se mai poate face nimic, iar asta duce doar la prelungirea suferintelor sau chiar la inrautatirea lor. Eu sper sa-si rezolve problemele si tu sa fii bine. Incearca sa te linistesti si sa-ti vezi de scoala! Te-am pupat si iti doresc Craciun fericit poate vine mosul la tine cu o bucurie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Expresia "a alege" e cam mult spus, relatia dintre ei se va schimba intr-adevar dar relatia ta vis a vis de ei nu cred ca ar trebui sa aiba foarte mult de suferit. Mai mult intrebarea este, cu cine o sa locuiesti din momentul divortului.Asa ca nu te gandi ca alegi intre parinti, ca ei vor fi langa tine si dupa divort.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu a inceput totul pe 1 decembrie.ci cand mama ta a inceput sa umble aiurea si tatal tau a inceput sa bea.sau cand tatal tau a inceput sa bea si mama ta in loc sa-l ajute, s-a dus la hoasca sa-l barfeasca si sasi distruga casnicia. datoria lor este sa stea sa dicute omeneste si sa-si salveze viata impreuna, ca atunci cand se iubeau vesnic.si din dragoste pentru tine.

| Shine_3108 a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu tatal tau dar nu cand este beat.
daca ii spui cu lacrimi in ochi ce ai de spus poate il convigi.
totusi esti copilul lui. nu cred ca nu o sa. l doara inima sa te vada asa.
explica-i ca se duce la o vecina. prietena. si incearca sa vorbesti si cu mama ta.