anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPU, am și eu o problema cu tata. El joaca la apărare de mult timp, iar când mama nu-i da bani se enervează rau mama și ii tipa gen și tare mi-e ca o sa o bată intr-o zi. Acum câțiva ani cică a făcut-o vânata pe mama cand eram mic și eram in România, iar ei erau in Italia. Ce sa fac in caz ca începe sa dea in ea? Mi-e frica și mie de el.
Am și o sora mai mare, s-a luat și ea de el sa termine cu aparatele astea dar nu termina.
Ce sa facem?

11 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Nu ai ce sa faci, decât să nu mai vorbești cu el, iar daca te întreabă ce ai îi spui de ce te porți așa, pentru că joacă la aparate, mama ta trebuie sa ia atitudine, nu tu și sora ta, voi sunteți copii.

| Elena9328 a răspuns:

Protecția copilului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iar dacă da și in mine? Ce fac

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce nu contactezi Protecția Copilului? Poate fi partenerul tău cel mai bun de discuții! happy
Oamenii dependenți de aparate, ca orice alți dependenți, sunt ipocriți, orbiți, și suferă de probleme mintale. Nu încerca să-ți faci singur dreptate, căci oricine poate sa acționeze greșit in ciuda frustrărilor pe care le avem zi de zi.

Vorbește cu mama ta, și spune-i ca nu mai suporti ca zi de zi, tatăl tău sa facă lucruri regretabile.

Tatăl tău te iubește necondiționat, trebuie sa tii minte asta! Însă dacă v-a dat ca moneda de schimb pentru niște jocuri de noroc, atunci mai mult decât atât, tatăl vostru se confrunta cu o problema gravă. Este bine să-l ajutați sa treacă peste astfel de perioade.

Creierul are și funcția de a se închide sub propria-i carapace, iar cel mai probabil, tatăl tău considera ca jocurile de noroc sunt "cheia distracției și a câștigului garantat". Întotdeauna e bine sa abordezi și următoarea întrebare: și-ar părăsi familia pentru niște jocuri de noroc? V-ar da ca moneda de schimb pentru Aparatele de Păcănele? Dacă da, atunci discuta cu mama ta, și specifica-i acest lucru. Sunt sigur ca va înțelege despre ce este vorba, și sunt sigur că va găsi o soluție, inevitabil, va fi o soluție mult mai bună!

| ItsMaxi a răspuns (pentru anonim_4396):

In mare parte ce ai zis este ok. Dar n-ai de unde sa stii daca ta-su il iubeste neconditionat sau nu. ca in cazul unui criminal. dupa ce omoara pe cineva chiar daca dupa ani de zile isi revine, crezi ca daca i s-ar oferi bani nu ar omora din nou? ba cred ca da si e foarte clar asta. Daca ta-su a lovit-o pe ma-sa, o va face in continuare. copii astia il stiu de frica si au traume psihologice. Un rahat de barbat ca ala nu trebuie nici privit in ochi nici tratat cu respect. Nu mai ai cum sa il dai inapoi. Daca pentru un amarat de tonomat, care e facut cu schepsis, sa pierzi mai mult decat sa castigi i-a luat mintile si pune jocul de noroc inaintea familiei si a increderii lor in el mai ales sa il faca pe om sa isi verse frustrarea in batai atunci e pa, respectivul individ.

| Doja a răspuns:

Cum adica cand mama nu-i da bani? De ce nu ii da bani? De ce e in pozitia de i se da bani? Asta e problema. Raspunde la aceste intrebari si vei gasi solutia.

| ItsMaxi a răspuns:

Cati ani ai de iti e asa de frica? oricum, pentru siguranta a ta, a mamei tale si a surorii, cel mai bine suni la politie sa ii faca un dosar penal si sa aiba restrictionare sa se apropie la 10 m de voi. Vorbeste cu mama ta spune-i ca ti s-a luat sa il vezi in halul ala pe sotul ei, si cel mai bine ar fi sa va mutati. Am avut un tata mai rau de atat. N-ai vrea sa te trezesti cand ti-e lumea mai draga sa vina furios, beat sa o i-a pe maica-ta la bataie, si sa vezi sange pe pereti. sau sa se i-a de voi maica-ta sa va apere si sa o vezi cum e batuta ca pe un sac de box. Majoritatea barbatilor din patima bauturii, jocurilor de noroc, nu scapa. Nu aveti ce sa ii faceti. I-a intunecat mintea, nu realizeaza ca isi varsa frustrarea pe voi, familia lui, doar din cauza unui autonomat amarat. In loc sa va dea voua sau sa faca ceva cu casa, sa o amenajeze sau orice lucru important da toti banii pe miza ca ar putea castiga. Dar mai mult pierde. Gandeste-te bine. Ia masuri de acum, sa nu te trezesti in ultimul ceas. lasatil in pace si mutativa cel mai bine. ca sa fiti linistiti. nu sa va ganditi cu teama la momentul venirii matahalei sa va bata si sa isi bata joc de sufletele voastre. Sa nu crezi ca a lovit-o pe mama ta doar o data. Nenorocitii cand lovesc o femeie nu o fac doar o data, se repeta mereu. Dar mama voastra nu va zis de dragul vostru sa nu va ingrijorati sau sa va speriati. Fa-i un bine. Daca esti mai mare de 15-16 ani gasesteti loc de munca strange bani vorbeste cu sora ta sa te ajute sa va mutati. daca esti mai mic, vorbeste cu mama ta. sa stati o vreme la bunici /matusi pana va gasiti altundeva sa va luati cu chirie intr-un apartament. Ca sa fiti linistiti.

| anonim_4396 explică (pentru ItsMaxi):

Îmi pare rău fiindcă ai trecut prin astfel de experiențe neplăcute.

| ItsMaxi a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor))) ce zic eu, ce intelegi tu. Clar, n-am cu cine discuta. big grin

| anonim_4396 explică (pentru ItsMaxi):

Am înțeles despre ce vorbești, chill laughing