E mama ta, te va ierta pana la urma.Tu spune-i mereu ca iti pare rau si ca o iubesti.Crede-ma,va fi suparata un timp, dar apoi o sa te ierte.
Mama ta numai vorbeste cu tine pentru ca vrea sa iti dea o lectie. Nu iti fie frica o sa vorbeasca cu tine doar trebuie sa ai putina rabdare. Cere.i scuze si arata.i ca o iubesti. Mult noroc!
Nu te ingrijora, stii ca acum e criza iar toata lumea vrea sa isi pastreze banii, nu sa ii dea pe telefon. Si mama ta te va ierta. zice asa pentru ca asta este o pedeapsă. Stai linistita totul se va rezolva .
Baftă!
Totusi tu ai gresit repetat.
Ai fost pedepsita sa stai o zi in casa; trebuia sa fie o pedeapsa nu? mai ales daca banii sint numarati poate in casa.
Si ai incalcat-o.
La fel si a doua oara.
Si eu m-as simti sfidata in locul mamei tale.
Doar nu trebuia sa stai in casa toata vara!
Acum impac-o si arata-i ca poate avea incredere in tine. Ofera-te sa faci ceva util in casa ( ceva care de obicei iti este antipatic) si poate o imbunezi.
Du-te la biserica si roaga-te pentru mama ta; pune-te in situatia ei si gandeste-te daca ai avea un copil care sa te supere asa
Nu ştiu, dar pedepse de tip "prizonier la domiciliu" pe timp de vară mi se par cam exagerat-inconştient-nesănătoase din partea unui părinte.
Negociaţi, eventual, un alt fel de pedeapsă.
Aerul curat e mai sănătos decât statul în faţa televizorului şi ar trebui să ieşi, măcar acum, cât e vacanţă.
Eventual, oferă-te să o ajuţi cu ceva.
Cerei scuze de mai multe ori, spune-i ca nu o sa mai faci asta, ajut-o la ce are mevoie...si o sa teoerte la un moment dat
Foarte bine iti face... poate o iubesti tu pe mama ta dar e clar ca nu o respecti deloc.
In adevar este si vina ta ca ai depasit atata costul dar daca mama ta este asa dura cu tine inseamna ca insinte tu nu erai chiar asa si mama ta nu este chiar obisnuita ca tu sa fi rebel. Ea te va ierta doar daca:
- la urmatorul cost nu il mai depasesti asa mult
- incerci sa o asculti mai mult pana cand te iarta
- sau daca nu merge, ii spui ca nu ai vrut si ca era de inteles ca fiind telefonul tau nu te-ai putut abtine sa te joci ca totusi. coplaria nu este infinita si e pacat sa nu profiti de ocazie, macar cat a mai ramas din ea. Sper sa te ajute
Sa-ti spun ceva:niciodata o mamanu va fi cu adevarat suparata pe copilul ei.
Comunicarea e cea mai buna cale de a rezolva problemele.Cauta un moment cand mama ta e calma relaxata. Discutati pe larg problema. Oferate sa faci ceva treburi casnice.Nu cred ca mama ta te va tine in casa toata vara, sa fim seriosi.
Eu zic asa scoate-ti alocatia si plateste ce ai consumat in plus iar cu mama ta spune-i ca iti pare rau si ca niciodata nu o sa mai iesi din cuvantul ei si spune-i ca o iubesti ca esti foarte trista ca nu vorbeste cu tine.
Nu-ti face probleme! daca asa gandesti, sigur te va intelege daca-ti ceri macar scuze!
Crede-ma ca te va intelege, nu pe loc, in timp. Ai rabdare!
Macar atata!
O sa te ierte intr-un final. Daca vrei sa te ierte mai repede ii poti face o surpriza frumoasa.
Sigur te va ierta. Nu se poate sa nu mai vorbeasca cu tine niciodata. Poti sa incerci sa strangi bani si sa platesti tu costul suplimentar pe care l-ai facut. Dupa mine, e cea mai buna idee. Funda?
Buna
cred ca este un mod de a te pune la punct sa inveti ce inseamna sa fii responsabil..nu inteleg daca tu zici ca o iubesti si ca tii la ea, de ce nu o asculti? de ce crezi ca iti vrea raul? este o lectie pe care trebuie sa o inveti si sa stii ce inseamna cuvantul mamei..asa cum ea te respecta si iti face mofturile sa iti fie bine, asa trebuie si tu sa ii demonstrezi ca esti de acord cu pedeapsa ei, si dovedeste-i ca ai inteles mesajul si o vei asculta, lasa un pic sa treaca o vreme si promite-i ca pedeapsa ei a fost o lectie amara pentru tine si o sa-i demonstrezi in timp ca te vei schimba.
O zi frumoasa sa ai
Eu cred ca ar trebui in tiimp de 3, 4 zile sa te gandesti la : de ce am facurt asta.
Dar daca tot ai intrebat sa-i zici memei tale ca esti fica ei si ca tot o sa te iubeasca si pana la urma te va ierta.
Pai poti sa ii faci un cadou sau sa faci curat, sa speli vasele...va vedea ca faci un efort si poate te va ierta.Sau spune-i ca vrei sa muncesti pentru aia 8 euro in plus si sa iti spuna ea ce sa faci.Bafta! Daca nu merge zi-mi ca mai am o metoda dar incearca-le mai intai pe astea doua.
Draga acuma prea mult tupeu strica, esti constient/a.
A procedat bine mama ta, putea sa iti confiste telefonul 2 zile si era mai grav cred.
Incearca sa afli mai exact tot ce presupune pedeapsa data viitoare cand primesti o pedeapsa, si mai negociaza asa subtil.
Decat sa o minti sau sa o fentezi mai bine esti cinstita si iti asumi.
Iti va prinde bine mai tarziu.
Acuma ca tot ai suparat-o baga aspiratorul in priza!
Bafta!
E mama ta si o sa te ierte. Eu zic sa vorbesti cu ea si daca chiar se complica treba pentru 8 euro, atunci poti sa strangi 32 de lei ca sa ii dai inapoi.
O să te ierte până la urmă, n-are cum să înceteze să mai vorbească cu tine vreodată, doar e mama ta. Cere-ţi scuze, promite-i că nu se va mai întâmpla şi "autopedepseşte-te", poate în felul ăsta vede că-ţi pasă şi-o să te ierte. Deci închide calculatorul, televizorul, tot ce mai ai prin apropiere şi încearcă să faci ceva ce cu siguranţă n-ai mai făcut de mult: deschide o carte, de exemplu. Lol, nu trebuie să percepi lectura ca pe o pedeapsă, dar pentru o mamă să vadă copilul făcând şi ceva bun în afară să-i mănânce nervii e ceva, crede-mă.
Baftă!
Păi şi mama mea a fost de multe ori supărată pe mine, dar nu am fost pedepsită niciodată. Sinceră să fiu ar trebui să o tratezi şi tu puţin cu indiferenţă să vezi dacă rezistă, dacă nu du-te la ea, cereţi scuze şi explică-i că eşti şi tu copil şi ai simţit nevoie să ieşi afară şi nu uita să îi promiţi că nu vei mai face şi o vei asculta de acum înainte! Succes! O seară plăcută! Fundăăăăăă?
Asta este modul ei de ati arata ca ai gresit! este o lectie prin care vrea sa iti arate ca trebuie sa ai mai multa responsabilitate si ca ar trebui sa o asculti mai mult atunci cand iti zice un lucru! asa sunt toti parintii crede-ma! fiecare parinte are metoda lui de a ne pedepsi intr-un fel! eu iti zic sa stai linistita ca nu are cum sa nu mai vorbeasca cu tine niciodata! e imposibil! tu doar incearca sa stai mult mai mult pe langa ea sa o ajuti la ce are nevoie si sa ii arati nu numai sa ii spui ca iti pare rau! mult succes! va fi bine! ai incredere!
Ai gresit de 3 ori si ar trebui sa fi constienta de asta ca sa iti dai seama de ce e suparata mama ta. Cu siguranta ii va trece pentru ca o mama iarta intotdeauna, dar nu uita... trebuie sa ai rabdare. Bafta!
Si eu am fost la fel numai ca am avut cost suplimentar mai mult. fai ce am facut si eu si va merge.eu nu am iesit timp de 5 zile afare si am facut tot ce a zis ea. mama ta o sa vada ca te-ai facut cuminte si o sa te lasa cate un pic o sa incepi cu vreo 2 ore pe afara dar in timp de o saptamana te lase di ce in ce mai mult. dar nu uita sa faci tot ce spune ea cand esti pedepsita si sa facu si suplimentar. daca o sa iesi in continuare afara o sa fi pedepsita mai rau
De ce era pentru tine asa greu sa nu mai iesi din casa? Alte mame isi pedepsesc mai grav copii, ii bat, le iau telefonul, nu ii mai lasa la calculator...etc. Pedeapsa ta era extrem de usoara si ti-ai facut-o singura cu mana ta.
Ia-i o ciocolata, du-te si discuta cu ea si cere-ti scuze de cate ori e nevoie. E mama ta, te va ierta oricum.
Ii trece stai linistita, incearca sa nu mai iesi si tu o zi doua fara fara sa iti spuna ea ca nu ai voie sa iesi.gen..pedepseste-te singura pentru o zi doua..nu mori daca nu iesi afara cateva zile.succes:*
100% mama ta te va ierta. Trebuie doar să îi acorzi timp. E supărată, pentru că ai dezamăgit-o.E firesc. Dar nu îi va ține mult supărarea, crede-mă! Până la urmă e o mamă! E un lucru bun că-ți regreți fapta. Într-adevăr nu trebuia să iei acea decizie. Dar nu am de gând să te cert eu, un necunoscut.Tot ce poți face pentru mamata e să-i acorzi timp, afecțiune și înțelegere. Încearcă să o îmbunezi. Dă-i cadouri, îmbrățișăr, cine, atenție. Mama ta e cel mai important lucru din lume, trebuie să o păstrezi cu multă dragoste pentru totdeauna, așa cum ea te-a păstrat cu extrem de multă iubire timp de 9 luni.Mult succes!
anonim_4396 întreabă: