Nu cred ca te considera un idiot. Probabil atitudinea ta o deruteaza, ceea ce apropo este de inteles. Desi, este posibil sa te considere un idiot din cauza asta.
Oricum, sfatul meu ar fi sa incerci sa te apropii de ea cu lucruri marunte. Intreab-o daca vrea sa iesiti undeva, la un suc, la un film etc. Poti incerca sa incepi diverse conversatii cu ea pe Fb despre diverse profi, proiecte, vacanta de Craciun, eu stiu. Cu timpul te vei acomoda cu prezenta sa si iti va fi mai usor sa te controlezi in jurul ei.
Sfatul meu ar fi sa nu iti faci planuri inainte de iesiri. Eu sunt fata (probabil ti-ai dat seama) dar la fel ca si tine am fost destul de timida. In fine, acum m-as numi rezervata. Dar, la fel ca si tine uneori inainte de intalniri, inainte de diverse momente in care stiam ca ma voi vedea cu respectivul imi faceam diverse idei si diverse planuri, ma gandeam ce sa spun ce sa nu spun si intotdeauna imi ieseau pe dos sau nu imi ieseau. Asa ca am invatat sa ma relaxez si sa las totul sa decurga de la sine. Nu mai mi-am mai facut scenarii si totul a devenit mult mai usor. Nu mai stateam sa ma gandesc la ceea ce voiam sa fac, ci o faceam. La inceput se simte ciudat, dupa te obisnuiesti.
Asa ca nu mai astepta, timpul nu asteapta pe nimeni si nu stii cand apare vreun tip dupa care sa cada lata sau vreun fost iubit. Da-i o intalnire si luati-o de acolo.
Multa bafta!
Esti in eroare ---in cazul tau, nu actiunea este cea care poate fi calificata drept "idiotenie", ci lipsa ei!
Deci, daca ea iti transmite mesaje nonverbale fara echivoc, actioneaza!---alfel, vei fi perceput ca fiind un idiot care nu pricepe.
Daca mesajele ei sunt echivoci, atunci ramai in expectativa pana ce vor deveni suficient de clare(te place sau nu te place).
Succes in tot si la "toate"(fetele!).
Suntem la fel eu si tu. am acelasi temperament, asa am patit si eu la liceu ce ai patit si tu, la facultate la fel. ce tine de fete- la fel mi-e "teama"- de ele, desi am destul de multe fete ca prietene bune de liceu si chiar facultate, dar oricum am asa o blocare cum ai zis si tu mai sus. la fel am studiat cite ceva din limbajut trupului. daca fata te place atunci inainte de a te apropia de ea sa ii zici ceva, ai face bine sa repeti in gind de citeva ori, sa vezi cum suna, nu incerca sa te prefaci, fii tu insuti, in fine e greu sa tii contactul vizual dar fa un efort, nu te gindi in momentul in care vorbesti cu ea la frumusetea ei, trateaz-o ca pe oricare alta persoana de care nu " iti e rusine asa sa zic". cel putin eu nu am intilnit persoana care sa imi placa si sa ma placa. esti un norocos, nu " frina" caut-o macar pe vreo retea de socializare si vorbeste cu ea. in asa mod nu stai cu ea in fata, ai timp sa iti formulezi gindurile. si cum au spus si altii ai faci bine sa incerci sa o inviti la un suc. dar ar trebui sa stii ca limbajut trupului nu e ceva exact 100%, adica sunt si fete care se comporta si flirteaza absolul cu toti baietii... in fine sa presupunem ca nu e asa, eu nu vad nici o problema la tine, doar ca nu ai incredere in fortele proprii. daca zici ca te pierzi in preajma ei atunci e de bine, o iubesti , succes