Cred ca cel mai bine e sa ramai cu mama. ea iti intelege probleme, ea te ajuta in orice fel, ea te asculta.si da, ai avea un viitor mai luminos in germania, ai mai multe posibilitati acolo.imi pare rau de parintii tai.ai mei s-au despartit cand aveam eu 3 ani si surioara mea 1 an.am ramas cu mama, si acum ne mutam la tata in franta(el e stabilit in franta). se inteleg foarte bine acum.
Draga mea stiu ca e greu de luat o hotarare dar parerea mea este sa o alegi pe mama ta. Si in Germania sunt scoli, te vei acomoda pana la urma sunt convinsa ca si acolo poti sa iti faci un viitor dar asta depinde numai de tine.Chiar daca pleci in Germania cu prietenii tai poti vorbi pe messenger, pe noi ne gasesti tot aici.
Vei avea un viitor oriunde vei merge, pentru ca timpul nu se va opri odata cu divortul parintilor. dar fiind fata, eu te-as sfatui sa mergi cu mama.sunt sigura ca te va lasa sa vii in vacante sa-ti vezi bunicii si tatal.in plus, daca ramaicu tatal, intr-o buna zi te vei pricopsi sicu o noua mama, care poate are si ea copii... sper sa iei o decizie buna pentru tine.mult curaj.
Intr-adevar, grea decizie, alege ce e mai bine pentru tine ACUM. Compromisurile fac parte din viata si or sa vina curind si pentru tine. Un viitor in Germania? Depinde ce stii sa faci, la fel de bine poti sa te intrebi ce viitor poti sa ai in Romania. Fa ce-ti spune inima, e cel mai bun sfat pe care pot sa ti-l dau acum.
Eu aş zice să mergi cu mama ta.Sigur că ai să ai un viitor in Germania.Cu siguranţă mult mai bun ca în România. Oricum e decizia ta, dar eu te sfătuiesc să mergi cu mama ta. O mamă mereu te poate ajuta, pe când un tată. Bine nu zic că nu te ajută, dar o mamă te înţelege altfel, te poate sfătuii când ai nevoie de sfaturi, etc. Gândeşte-te bine!
O sa iti fie foarte greu in Germania, dar o sa te acomodezi.Nu o sa mai ai atati prieteni ca aici, nemtii sunt mai reci si in general in alte tari copiii nu prea ies decat cu parintii in parc, nu in fata blocului ca la noi, acum depinde si de ce varsta ai tu.Intr-
adevar, fetele au nevoie de mama, dar depinde si ce relatie au cu tata.Eu am avut o colega de liceu, care a crescut cu tatal ei si a crescut bine mersi si a primit o educatie tare buna.
Eu am locuit cu familia in Spania cativa ani, baiatul meu a facut 2 ani de scoala acolo si s-a descurcat foarte bine, atat ca la inceput i-a fost tare greu fara prietenii lui.Viitor poti sa iti faci poate mai bun acolo, avand in vedere ca noi suntem mai destepti decat alte natii si ne adaptam usor.Eu iti urez numai bine, oricare ar fi decizia ta.Cred ca iti este tare greu acum, dar o sa vezi ca va fi bine.
Hotararea o poti lua doar tu.Sigur iti este greu sa accepti un asemenea lucrul dar consider ca te vei obisnui pe parcurs. Dar o mama nu se compara cu tatal in cresterea copiilor.Si fara un tata care sa te ocroteasca este de neimaginat. Dumnezeu va decide prin tine.Sigur vei face alegerea corecta!
Iarta-ma, dar asta e o intrebare la care nu ar trebui sa-ti raspunda nimeni pentru ca doar tu cunosti *cu adevarat* raspunsul. Influenta noastra poate fi eronata. Era de preferat sa nu se ajunga la divort. Sper, pentru tine, intr-o decizie inteleapta pe cat cu putina.
Nu iti poate impune sa nu o vezi pe mama ta pentru ca la proces judecatorul ii va da dreptul mamei tale la niste ore de vizita...sau sa poata sa te vada cand vrea ea sau in weekend...gandeste te f bine cu cine si unde iti este mai bine, avand in vedere ca esti fata cred ca vei avea nevoie mai mult de mama dar cum crezi tu acum
Daca asta te ajuta:iti sunt alaturi.
E o alegere imposibila. Roaga-i, de dragul tau, sa renunte la divort.Aminteste-le de dragoastea cea dintai.
Daca ai alege-o pe mama ta, te-ar astepta o viata buna in Germania.In plus, un tata nu te poate creste ca o mama, orice ar fi.Banuiesc ca poti sa-ti vezi bunica din partea tatalui daca alegi pe mama ta, chiar si o data pe an (sau mai putin)... Oricum, pune in balanta (sau chiar pe o foaie) toate lucrurile pozitive si negative a mamei tale, dar si ale tatalui.Vezi unde se inclina balanta!
Cred ca ar trebui sa te duci cu mama si cat despre chestia cu Germania si eu locuiesc de aproape 2 ani in Germania si am invatat destula germana si cred ca o sa te descurci.