Dumnezeu a lăsat legi clare în cuvîntul său Biblia, iar concubinajul este un păcat, femeia și bărbatul se pot bucura unul de celălalt doar dacă sînt căsătoriți.
Depinde cum vede fiecare casatoria. Nu stiu daca ar trebui sa o vedem ca pe un scop sau ca pe un final, ci sa ne bucuram de fiecare moment dintr-o relatie, sa ne traim dragostea. O hartie nu inseamna totul si cred ca o iubire nu se schimba daca traim in concubinaj ci mai degraba se schimba dupa casatorie.
In zilele noastre concubinajul e din ce in ce mai intalnit... daca stai in concubinaj e ca si cum ai fii casatorita. Ai aceleasi sarcini,indatoriri, numai ca nu ai un act ma indemana. deci nu vad cum ar afecta concubinajul o iubire.ce, daca stai asa nu il mai iubesti?
Ei pă dracu'. Stau în concubinaj şi crede-mă că nu schimbă cu nimic nici în bine nici în rău. Iubirea dacă există, există pur şi simplu indiferent dacă respecţi aberaţii medievale de tipul "căsătorie" sau trăieşti pur şi simplu viaţa.
Nu un act sau o petrecere(nunta) iti poate schimba sentimentul de persoana iubita, cu care tu locuiesti.Depinde foarte mult de persoana si de iubirea puternica...
Sunt de acord cu ideea de azi :nu o hartie schimba viata, sentimentele, intelegerea! Dar...mi se intampla cateodata sa am sentimentul ca undeva nu esti implicat 100%, nu iti asumi 100% responsabilitatile.Dar ma consolez cu ideea ca fac parte din vechea generatie!
Concubinaj sau casatorie, diferenta consta intr-o hartie oficiala, de stat tot impreuna stai.Si daca e sa se schimbe iubirea, se va schimba, fie esti casatorita fie traiesti in concubinaj.Nu un act hotaraste daca iubesti sau nu mai iubesti, daca iubirea va ramane aceeasi sau nu.Traind impreuna cu omul iubit,multe se schimba,iar cand iubirea exista intr-adevar,devine mai puternica! Daca nu exista, se va stinge incet, incet...Cu alte cuvinte,concubinaj sau casnicie, nu schimba iubirea, cand exista.
Da, ceva se va schimba, e normal. E mai mult decat o relatie fiecare la casa lui, dar mai putin decat responsabilitatea unei casatorii.
Se poate ajunge la concluzia ca nu te potrivesti cu omul ala, ca te deranjeaza faptul ca e dezordonat, sau din contra, sa iti dai seama ca, va intelegeti mai bine stand in aceiasi casa, ca stiti sa va impartiti sarcinile inauntrul casei si ca nu va plictisiti unul de altul.
Concubinajul e cel mai important test pe care trebuie sa-l treci inainte de a semna actul casatoriei.
anonim_4396 întreabă: