anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un copil daca a fost invatat de mic sa fie mutat dintr-o casa in alta din pricina scandalurilor de neamuri, mai tarziu va deveni un adult foarte problematic din punct de vedere profesional si personal?(Argumentati dupa parerea voastra sau chiar o experienta similara)

29 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Atata vreme cat primeste educatie serioasa si completa de la parinti, copilul nu ar trebui sa fie afectat de mutatul casei.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Numai mama s-a implicat cu educația. Tatăl s-a făcut că nu există copilul! E acolo de decor.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu are importanta ca tata nu a avut timp sa se implice in educatia copilului, atata vreme cat mama chiar a facut-o si l-a educat.
Enorm de mult tatici sunt prinsi cu munca si ajung noaptea acasa, prea tarziu in a mai avea timp sa vorbeasca cu copilul, dare ste suficient ca un parinte sa se implice si in cazul asta, a fost suficient ca mama a facut acest lucru.

Prins cu munca sau nu, au existat zile libere. In zilele alea libere ce a făcut? A mers la pescuit și a ajuns acasă beat. Da, ce să zic!

Chiar si asa, copilul a fost tot timpul sub supravegherea mamei, deci a primit educatie chiar si daca tatal nu a fost prezent acolo!
Deci un copil nascut sanatos mental si fizic nu are de ce sa aiba probleme pe viitor, nici profesionale si nici personale.

In occident, oamenii se muta foarte des din cauza serviciilor.
Nu am inteles asta pana nu am venit aici si ne-am mutat de 5 ori in 30 de ani, pana ne-am permis sa ne cumparam propria casa, dar noi suntem longevivi, pentru ca stiu familii care se muta la fiecare 2-3 ani, din cauza serviciului sau chiar mai des. Vor salariu mai mare, isi cauta altceva de munca si cum distantele sunt f mari aici si nu poti sta in trafic cate 1-2 ore in fiecare zi, decizi sa te muti in cartierul cel mai apropiat de locul de munca.
Acest concept este extrem de intalnit in America, Canada si Australia, unde copii sunt mutati frecvent de la casa in care au stat, in alta, la alta scoala si totusi nici un copil nu are probleme personale din cauza asta.

Din ce vad eu, nu copilul ar fi problema aici, ci faptul ca tu nu-l suporti pe tatal care nu s-a implicat in cresterea copilului.
Ei bine, in acest caz mama copilului este cea mai vinovata, ca l-a acceptat pe acest barbat in acest fel, cand ar fi putut sa divorteze de el, sau sa-i ceara sa se implice in educatia copilului.

Prea târziu, acel copil e acum adult și părinții încă sunt împreună.

Si cum a iesit ca om?
Problematic, temperamental, nervos... poate ni-l descrii, daca tot il cunosti, sau esti chiar tu?

E vorba despre o persoană de sex feminin:
-refuză mariajul,a prins dezgust și frică de ce o va aștepta la fel și cu sarcina.
-preferă să caute soluții comode în anumite lucruri, mai rar se implică în cele riscante.
-refuză să se smulgă din zona de confort din pricina neliniștii interioare,nu mai vrea să sufere în repetate rânduri ca înainte,caută izolare în ceva frumos și liniștit, visează cu ochii deschiși pentru a-și alunga gândurile pesimiste, încearcă să le renege cu forța,ca și cum nici nu ar exista.
-se refugiază în hobby-uri "de copil mic " ("copilărește") însă oamenii nu o lasă în pace cu niște indicații și o afectează nervos.
-multe subiecte de vorbă o enervează, în trecut nu a fost atât de sensibiă ceea ce duce la refuzul de comunicare indiferent cu ce persoană.
-suspiciunea și îndoiala sunt în floare, are încredere numai în persoanele din familie și puținii prieteni de încredere.
-refuză să mai cunoască alți oameni deoarece a avut parte de multe întâmplări neplăcute și decât să sufere iar, îi va păstra pe cei apropiați și atât, cu circuit închis.
-dacă ar avea posibilitatea de a renunța la internet pentru un trai mai lipsit de modernism, ar renunța fără probleme, deoarece internetul i se pare un iad.
-în viziunea ei,locul de muncă e un loc copleșitor la care nu ar face față de una singură, ci cu ajutorul unuia sau mai multor oameni.

Asta pentru ca nu s-a indragostit inca si probabil i se tot sugereaza sa se marite.
In ce priveste dezgustul, nu-l poti prinde pe ceva daca nu ai gustat inca acel ceva.
Pana acum nu vad decat parerile altora care pot fii total eronate, nu ale fetei, nu traite de ea.

Mai degrabă e realitatea percepută de ea. Una nasoală. Se ferește de ce i-ar provoca probleme. Nu văd ce ar fi eronat.

Eu nu vad nici o realitate aici, ci diverse scenarii negative, dar total ireale, odata ce ea nu s-a indragostit inca si nu a avut cum sa simta dezgust pentru omul iubit, sau repulsie, odata ce inca nu i s-a intamplat acest lucru.
Poti macar sa-mi spui ce varsta are fata si cate clase a facut?

Jignești persoana, jur. Are peste 19 ani, e "unsă" cu studii superioare.

Nu prea reusesti sa faci diferenta dintre a spune omului in fata adevarul si jignit, asa-i?
Apropo, la 19 ani nu-i inca "unsa" cu nimic, fiindca o facultatea necesita 4 sau 6 ani sa fie terminata, ori al anisorii ei se pare ca abia acum a intrat la facultate, deci nu poate fii vorba de nici un grad inalt, aici.

Se pare ca tu nu intelegi despre ce vorbesc eu aici.
Spun doar ca nu ar trebui ca fata asta sa fie afectata de cearta rudelor din casele pe unde a locuit. A avut o mama buna, care a avut grija de ea si nu a fost maltratata sau pedepsita, deci nici o sansa sa aiba probleme psihice, din aceasta cauza.

Are studiile încheiate!

Da,a inteles ca are liceul, ca acela se termina la 18-19 ani, faciktateanu.
Facultatea dureaza 4 sau 6 ani sis e face intre 19 si 25 de ani.
Cum fata are doar 19 ani a terminat lliceul doar.

In prezent are 27 de ani. Mai zi ceva!

Nu mai sti ce sa minti, sau crezi ca nu am vazut ce ai scris doar un pci mai sus?

"în 29 Mai | VesnicNeinteleasa a răspuns (pentru Jassmina):
Jignești persoana, jur. Are peste 19 ani."

Peste 19 ani poate însemna și 25 de ani

Cand mentionezi "peste 19" poate inseamna ca are 19 ani si doar cateva luni, dar in nici un caz 25.
Ori sunt cam multe miunciuni pe aici, ca a terminat facultatea, ca are 25 ori27... cand de fapt are doar 19 ani si daca este posibil doar anul 1, la anisorii astia.

| Mosotti a răspuns:

Depinde de ce genetica are, educatia, mediul se prinde de el in anume fel depinzand de genetica, ea hotaraste cum se prinde mediu de el, genetica e scheletul de baza, si educatia si mediu e cu ce se imbraca acel schelet doar.

Deci nu se stie cum va iesi. E posibil sa iasa cum zici tu, e posibil nu.

Si ca dovada:

Doi baieti vad in familie ca tata bate pe mama.
Unul va face la fel ca asa a vazut adica cel prost.
Si cel destept genetic va zice "nu, eu nu vrea sa fac ca tata".
Asa imi argumentez faptulca genetica hotaraste, oameni diferiti in acelasi medi ies diferit de multe ori.

| Freya1 a răspuns:

Dacă acel copil are cat de cant un pic de minte si stiinta va încerca să nu repete anumite greseli facute de cei din jur.Da, se poate sa aiba o perioadă de teribilism din curiozitate, dar daca il duce capul la maturitate va fi un om ok.

| anonim_4396 explică (pentru Freya1):

La maturitate vrea să evite cat mai multi oameni din lipsa de încredere și multă suspiciune și să nu se implice în intemeierea unei familii, îi e mai bine așa, nu își va bate capul prea mult cu drame și alte rahaturi.

| RobertMoon a răspuns:

Depinde de personalitatea copilui si de modul în care percepe el situația. Când eram prin liceu aveam un coleg care avea problemele pe care le-ai spus tu, părinții se certau, ba chiar erau în divorț și încă locuiau în aceeași casă, deci îți dai seama ce scandal era pe acolo, dar copilul ăsta era liniștit și nu era de loc problematic, singura problema pe care o avea era aceea că nu prea dădea importantă învățatului deoarece nu voia să dea la facultate după ce termină liceul, voia să se facă șofer de camion big grin

| anonim_4396 explică (pentru RobertMoon):

In acest caz, copilul a vrut să chiulească de la orele gimnaziale cu tot cu plâns din cauza părinților separați. Și nu avea decât vreo 7 sau 8 ani.

| Mosotti a răspuns (pentru RobertMoon):

Exact, si personalitatea si cum percepe, sunt date de genetica.

Aia destepti din gene va vedea ca nu e bine ce a vazut in familie, si nu va face la fel pentru ca se prinde ca ce vede e nasol, ala prost va face ce a vazut chiar daca e rau, considerand ca asa e normal si bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am fost exact acel copil.
Doar imahineaza-ti sa te muti dintr-o casa in alta din 2 in 2 zile. MEREU. Fara nicio exagerare. Timp de 10 ani de zile.
Si da, m-a afectat psihic.
Chiar in secunda asta incerc sa ma vindec. Sa descopar cine sunt eu si sa nu las experientele trecute care nici macar nu au fost vina mea sa ma mai afecteze. happy

| Mopmop a răspuns:

Da. Daca are parinti idioti care baga copilul in scandalurile adultilor gen : semeni cu urva de mata sau cu etivanul de tactu'...
Normal ca un copil are nevoie de un mediu stabil si plin de liniste pentru dezvoltare. Nu doar de haine, mancare si scoala...

| Dintrebare a răspuns:

Normal ca daca un copil creste intr-un mediu in care membri familiei se cearta e foarte posibil sa dezvolte probleme emotionale. Si toate problemele astea emotionale se rasfrang asupra a tot ce intreprinde, fie ca e legat de profesie sau de viata personala. Asa functioneaza psihicul oamenilor, e influentat din copilarie, de mediu, etc. S-au facut o gramada de studii pe tema asta. Inclusiv pe doi gemeni adoptati care unul a crescut intr-o familie intr-un mediu sanatos, iar celalalt nu. Iar cand au devenit adulti aveau o viata complet diferita unul de celalalt.

| geoconda a răspuns:

Nu! E drept să nu urmăm exemplul. Te asigur, că poți face o schimbare, evident, dacă vrei!