| adriana543768654567895334 a întrebat:

Un prieten adevarat iarta de fiecare data?

16 răspunsuri:
| PetreConstanta a răspuns:

Depinde ce ii faci omul in general trebuie sa ierte pentru ca si el la randul lui greseste Nu exista om sa nu greseasca Dar sa nu se faca asta o obisnuinta pentru ca atunci prietenul va ierta dar nu va uita si din prieteni veti deveni doar simple cunostinte daca nu dusmani Doamne ajuta

| ostea a răspuns:

Da, iartă dar totul are o anumită limită altfel o să fii luat de prost.

Am trecut printr-o situație cam proastă cu prietena mea cea mai bună, a greșit, am iertat dar m-am depărtat de ea pentru că așa era mai bine.

Nu trebuie să te lași călcată în picioare, ține garda sus.

| Rayyy a răspuns:

Bună.
Teoretic, aşa ar trebui. Dar să ştii că totul are o limită.

| didiDia a răspuns:

Dupa parerea mea, NU. Doar parintii iarta de fiecare data.(sau copilul pe parinti)

| push2gl a răspuns:

Depinde de greseala facuta, toate au o limita

| Melody a răspuns:

Nu. Deja aia nu mai e prietenie, prietenul 'iertator' e folosit de celalalt. Fiecare om trebuie sa aiba demnitate si putin orgoliu, ca sa nu devina unealta celorlalti.

| pwp a răspuns:

Nu

| LifeInColors a răspuns:

In mod normal da, dar totul depinde de greseli... exista lucruri care nu se pot ierta sau uita. Prieten se numeste acea persoana care are lucruri in comun cu tine, te intelege si te corecteaza atunci cand gresesti. Dar oare tu ii estiprieten daca faci o fapta pe care el nu poate sa ti-o ierte?

| iuliiiaaaaaaaa a răspuns:

Categoric nu` oh go on. am fost pusa intr-o situatie de genustraight face. sa iert mereu. chiar daca prietena mea nu considera ca face greseli. eu nici macar nu`i spuneam ce ma deranjastraight face(nu`i spuneam pentru ca tineam atat de mult la prietenia noastra incat eram constienta ca voi risca sa o pierd). dar in sufletul meu DA. o iertam! dar toate au o limita straight face. deja incepeam sa cred ca ma foloseste, ca profita de mine. si de fiecare data. la orice greseala cat de mica era ea trebuie sa`mi reproseze. lucru asta m-a deranjat foarte tare. dar mi-am facut alti prieteni, si totul a ramas de la sine! E bine sa ierti. e bine cand lumea te considera un om bun, dar nu e bine` cand esti luat de prost, cand esti calcat in picioare. pentru ca de fapt asta simti atunci cand ierti un "prieten"winking.

| a1doru a răspuns:

Din punct de vedere pshihologic,un prieten adevarat,poate sa ierte, dar niciodata, sa uite.in subconstientul sau, chiar daca nu o arata pe fata, va deveni un dusman redutabil.

| Adriannae a răspuns:

Un prieten adevarat nu raneste des.

| bunny112 a răspuns:

Iarta, da pina la un moment dat, caci fiecare au o limita.asa ca iarta si el dar pina la o limita oarecare.

| oanyyy a răspuns:

Buna! Nu chiar mereu! De exemplu, sa zicem ca tu ai o prietena pe care o cunosti de 6 ani si va intelegeti bine.Intr-o zi la un test la mate o rogi sa te ajute si te ajuta,apoi din nou,apoi din n ou si din nou, iar tu nu ai facut nimic pentru ca te-a ajutat(am dat un exemplu)Deci concluzia este ca nu trebuie sa profiti de cineva apoi sa-ti ceri scuze, sau sa-l musti de fund(sa-l barfesti) pentru ca el/ea se va supara si veti deveni dusmani/dusmance! Dai fundita?!puppy dog eyes

| diana_6879 a răspuns:

Daca nu e grav te iarta de fiecare data dar sa nu te astepti sa faci greseli nenumarate si ea sa te ierte doar pentru ca ii esti prietena. funda?

| nameuser a răspuns:

Daca e adevarat da.depinde si de ce ai facut ca sa te ierte.sint unele lucruri pe care nu poti sa le ierti.cum ar fi ca ti-a furat prietenul sau ca te vorbeste de rau pe la spate.dar daca e un prieten adevarat nu va face aceste lucruri.eu insa nu am intilnit o asemenea persoana

| dudutm a răspuns:

Depinde de greseli.
Daca se repeta e cam greu, depinde de mai multi factori...