| lucyaneya a întrebat:

Un sfat va rog
i-am dat fostului iubit o suma de bani ca sa il ajut intr-un proces la intelegere cu imprumut.A continuat tot sa imi ceara pe motiv ca mi va da pe toti cand rezolva o vanzare de padure mostenita de la tatal ui
sunt 2 ani,am inceput sa il rog sa faca cumva sa ii inapoieze dar imi zice ca is nebuna ca il toc.
am dovezi tranzactiile ca i-am dat si capturi ecran din convorbiri.Am rupt legatura cu el,nu prea ma mai cauta fiind si intr-un oras apropiat de al meu.
Are un filmulet cu noi de la mare fara sa stiu ca filma telefonul si mi-a scris odata de el ca o amenintare, apoi a sters dar am captura.crying
Va rog ce ma sfatuiti sa fac :sa il dau in judecata sau sa il las naibii ca il bate Dumnezeu si sa merg inainte? Sa ii arat ca e un gunoi si ca nu banii ma fac
va rog mult un sfat

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Este bine ca atunci când dăm cu împrumut să o facem doar atât cât ne putem lipsi de banii respectivi. Mai mult, să o facem ca și când nu i-am mai vedea. În felul acesta putem să punem capul liniștit pe pernă. Va fi la fel ca și când i-am fi dat niște bani unui om amărât de pe stradă: nimeni nu se gândește niciodată la suma dăruită.

În cazul tău ai două posibilități, dar în funcție de cum vezi tu lucrurile.
Dacă ai în vedere caracterul omului și dorești ca el să capete educație și caracterul lui să nu mai aducă la dezamăgire și alți oameni, atunci poți deschide un dosar la judecătorie (cum a spus cineva aici dacă suma este mai mare de 1000 lei); totodată trebuie să fi pregătită și să pierzi procesul și să îți asumi cheltuielile de judecată, deoarece dovezile tale pot să nu fie suficiente (în privința aceasta te sfătuiești cu avocatul).
Dar dacă ai în vedere doar banii, atunci nu merge la proces împotriva lui. Banii nu trebuie să fie niciodată în viața noastră vreo motivație: nici în sensul bun, nici în cel rău. Banii ne strică în primul rând caracterul nostru, judecata noastră, și de aceea nu trebuie să-i avem niciodată în vedere. Banii să nu fie niciodată un scop. Fostul tău prieten a pierdut investiția deoarece scopul său a fost banii. În privința aceasta Dumnezeu nu poate fi alături și să ofere ajutor, binecuvântare.
Pe viitor nu te mai înjuga la un jug nepotrivit.
Vezi care este scopul tău. Dacă este unul rău, atunci poți să îi dai pierduți, să dai uitării banii aceia. Și când îți vin în minte, nu lași gândul să persiste, ci îl îndepărtezi de fiecare dată.

15 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1. plangere pentru inselaciune, apoi mers in judecata, daca suma de bani este suficient de mare. Adica pentru 1000 de lei, nu merita sa te mai obosesti cu procese.

2. pentru filmuletul respectiv, du-te lejer la prima sectie de politie, ca e fapta penala din orice unghi ai lua-o. In primul rand ca te-a filmat, in al doilea rand, ca te-a santajat/hartuit cu el.

"sa il las naibii ca il bate Dumnezeu si sa merg inainte? Sa ii arat ca e un gunoi si ca nu banii ma fac"
Niciodata sa nu gandesti asa. L-ai incuraja sa faca asta mai departe, si cu altele. Fii desteapta si pune-l la punct, ca Dumnezeu nu prea face legea pe pamant. Poate la el in gradina, dar aici, noi trebuie sa deosebim binele de rau. Iar un om periculos pus la pamant, inseamna binele multor alti oameni, care puteau fi intimidati/inselati de catre el. Nu da niciodata inapoi, intr-un caz din asta.

| relian a răspuns:

Depinde citi bani i-ai dat, daca is multi nu-l lasa asa, daca is putini si nu merita, dal la jalea, uita-l si pe el si de bani.

Nu inteleg de ce l-ai imprumutat, te asteptai cumva la ceva de la el? Deci tu inca mai sperai ceva cu individu ala, altfel sigur nu l-ai fi ajutat, ai crezut ca daca il ajuti cine stie poate va impacati, dar nu s-a intamplat asta, asa ca acu nu sti ce sa faci.

Dar este greseala ta, te-ai despartit de el, la revedere frate, nici nu mai trebuia sa tii legatura cu el, dapai sal mai imprumut cu bani.

Dar na dragostea e mare, nu ai putut sa te abtii, asa ca l-ai ajutat. Daca ai facut asta din motivul asta, atunci cum ai spus si tu, nul mai da in judecata, lasa-l naibi sa il bata Dzeu, tu mergi mai departe, pe viitor nu mai lasa sentimentele sa te conduca, nu mai amesteca sentimentele cu banii.

Ca o fi gunoi, sau nu, cum ai zis lasa-l in durerea lui, nul vorbi de rau, tu ai fost cea care la ajutat, nu ti-a bagat mina in buzunar, nu tea fortat, daca nu are cuvint, o sa pleateasca el altfel, sa stiio ca nu scapa nimeni fara sa plateasca pe lumea asta.

Eu asa am vazut, crede-ma am vazut cit nau vazut altii in sute de ani laughing nu stiu cum sau de ce, dar majoritatea care fac magarii platesc la un mom dat.

Asa ca nul vorbi de rau, nul jigni, cum ai spus pe aici daca e gunoi, spune e neserios, nu banii te fac asa cum ai spus.

Pe viitor cum am zis fii mai atenta, nu le mai amesteca.Sa fii iubita.

| lucyaneya explică (pentru relian):

L-am ajutat cu imprumut si stie treaba asta. 1000 eu ro, plus ca mi-a tot cerut in fiecare luna intreband ironic "cat mai ai pe card? " sau direct "am nevoie de 100 euro.Da l-am iubit, ne-am reintalnit dupa 23 de ani, ambii divortati cu copil mare.Am zis ca e om matur si se tine de cuvant ca ii da pe toti cand vinde o parte de padure ce o mosteneste.Dar na ..am pierdut!

| relian a răspuns (pentru lucyaneya):

E bun si acum ce faci, tot asa o sai mai dasi vreo 2 mii, omu are nevoie.
Las ca e bun, tu ai sentimente pentru el, el are nevoie de bani, e bun si asa rau laughing

| VoidEternal a răspuns:

Cum zice NoTurbinaNoGood

| Furnicuta000 a răspuns:

Pune-ti o cagula, ia un pistol de jucarie, urmareste-l in ziua de salariu, pune-l sa scoata toti banii de la bancomat si apoi da-i un sut in c***
Poti sa stai cu constiinta impacata ca nu e furt laughing
Serios acum, altfel decat cu politia nu cred ca merge

| ioana748 a răspuns:

Deci, iti dai seama ca el a premeditat totul, apropo de filmare.
Oricum, ce poate fi in acea filmare. O chestie din intimitate, bazaconii, doar nu omorai pe cineva.Rahaturi.
Depinde de suma, daca merita sa ti bati capul sau sa-l lasi in plata Domnului.
Data viitoare, ma gandesc ca o sa stii sa ti alegi un iubit.
Acum stii sa faci diferența intre o mizerie de om si un om cu caracter.
Nu este vina ta ca esti fiinta de treaba, doar ca unii profita la maxim de pe urma acestui fapt. Da, este un gunoi si el stie acest lucru.Doar ca in capul lui de jeg uman se crede smecher.
Daca il dai in judecata vei avea castig de cauza si va plati si cheltuielile de judecată.
Faci cum consideri.

| Madaxo97 a răspuns:

Ai dovezi, tranzacții si capturi de ecran la tot inclusiv la șantaj? Perfect! Mergi la poliție sa vezi ce se poate face. Dacă e o sumă mare de bani nu merită să îl lași sa scape nepedepsit. Dacă e vorba de o sumă mică, sub 1000 euro, mai bine las-o baltă. Altădată nu mai împrumuta pe nimeni. Nu se mai merită in ziua de azi sa ai încredere, după te rogi de ei sa îți dea proprii bani înapoi.

| AliGab a răspuns:

Eu l-as lasa in pace pentru moment. Desi este corect sa iti dea banii inapoi ca sunt munca ta, daca nu vrea, este mai bine pentru tine sa il lasi in pace...momentan. Ca razbunare, m-as duce sa ii cer banii doar de fata cu prietena lui actuala si as avertiza-o pe aceasta sa aiba grija cu el.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Uită-l și învață să nu mai dai bani împrumut. Dacă vreodată vrei să împrumuți pe cineva cu bani aplică două reguli.
1- Nu mai aștepta să-ți vezi banii înapoi.
2- Împrumută doar atât cât îți permiți să pierzi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai încearcă să îi ceri banii.

| Korkodeln a răspuns:

Am zis si altei fiinte naive, careia iubitul i-a cerut sa-si puna telefonul la amanet si sa-i dea banii, ca-i da inapoi maine la prima ora... si dus a fost, dar merita repetat:
"NU IMPRUMUTA NICIODATA BANI LA PRIETENI, RAMAII SI FARA BANI SI FARA PRIETENI"

Un iubit barbat care iti cere bani, nu e un iubit, e un escroc sentimental, care profita de sentimentele tale sa te jumuleasca si trece mai departe, nu-i basa ABOSLUT DELOC de tine si de sentimentele tale. E dureros, dar adevarat ce-ti spun, nu esti nici prima si nu vei fi nici ultima.

Daca ai martori si documente vizavi de sumele imprumutate, mergi la un avocat sa-i faca o plangere in civil, daca nu ai documente si cel putin doi martori, poti considera banii pierduti deja.

Filmul de amenintare e alta poveste, de data asta penala, si cu noua legislatie merita sa mergi la procuratura si sa le arati si povesteti tot, daca procurorul considere ca sunt suficiente probe, poate sa-i deschida dosar penal si se mai linisteste o vreme.

Nu lasa asta sa treaca, o sa mai escrocheze si alte victime daca vede ca i-a mers.

| vatadezahar24 a răspuns:

Scumpa, mergi la poliție! Este inacceptabil să te trateze așa, și să te șantajeze în halul ăsta. Foarte bine ca nu mai vorbiți și ai rupt legătura, mergi la poliție și îi faci plângere.

| elennaionela14 a răspuns:

Luati legatura cu un avocat, puteti cere consulatnta contra cost la un avocat sau la un mediator.
Doar dovezile cu semnatura se admit oriunde, restul sunt povesti (egal cu zero).
Cand faceti o intelegere oridecare, faceti-o in scris cu semnatura, restul nu va recunoaste nimeni nimic.
Succes