În primul rând, tu ar trebui să cauți ajutor la un medic psiholog, care te va ajuta să te reechilibrezi.
Apoi, cu tatăl tău... e greu. Atât timp cât el nu conștientizează că are o PROBLEMĂ și e musai să renunțe de tot la alcool (și nu îi va fi deloc ușor!), nu veți putea face nimic util, nici tu, nici maică-ta, nici altcineva.
E timpul să te împaci cu gândul că e alegerea lui să trăiască așa și nu trebuie să te lași antrenat în procesul lui de victimizare. Depărtează-te de el (fizic - adică să te muți) și vezi-ți de viață. Pe la el mai dai doar dacă e (relativ) treaz.
Spune-i tot ce ai scris aici, va fi mai ok decât orice dezalcolizare. N-o să convingi niciodată un om să facă ceva până când n-o să se decidă singur. Just play with his mind.
Dezalcoolizarea e de căcat și îți cauzează și probleme nu doar rezolvă.
Salut,
Îmi pare rău pentru situaţia ta! Păi poţi pleca de acasă, la o rudă, la bunici împreună cu mama ta. Mama ta poate divorţa de acel om, poţi pleca, alte rude îţi pot oferi ceva mai bun.
Succes!
Intereseaza-te de dezalcoolizare. Tatal tau trebuie dus la dezalcoolizare. Asta e adevarul! Altfel, nu-si va distruge doar viata lui ci si pe a celorlalti.
Mai, nu te certa cu parinti tai, indiferent cum ar fi. Daca el nu poate, sigur poti tu. Nu ii da in bune ca ai accepta alcoolul si betiile tatalui tau, dar nici nu incepe cearta daca el nu incepe. Pe scurt, doar ignora-l. Tatal tau a avut vreun moment sau vreo problema peste care nu a putut trece, pe care nu a putut infrunta-o in realitate si a cazut, in cazul lui, in patima alcoolului.
Daca simti ca nu poti sta acasa si ai posibilitatea, vorbeste cu bunica si muta-te la dansa. Spune-le foarte clar ca ai nevoie de liniste si de detasare de problemele de acasa, si chiar de asta ai nevoie. Lasa-i pe ai tai sa-si rezolve problemele iar tu detaseaza-te, cel putin cat ai scoala de facut.
Spor in cele bune
P.S: Nu il ameninta pe tatal tau in niciun fel, mai rau ai face.
Pe o parte ai dreptate.
nu stiu daca intelegi sau nu dar incet incep sa te afecteze. tot asa ma gandeam si eu dar o data cand am fost cu el la pescuit a inceput sa-mi povesteasca si eu urmarind sa vad unde s-a produs prostia am observat ca nu era asta cauza ci el s-a invat prost si cu alcoolul cu tovarasii sai si toti sunt cam pe aceeasi unda, vorbind cu mama la inceput se mai ducea cu ei si consumau alcool dar nu facea ce face acum... acum e un badaran, nu mai tine cont de nimic si evident ca imi e rusine sa vin cu o fata de exemplu acasa, nu mai spun cu prieteni...
nu incerc sa creez un scandal, din potriva incerc sa le aplanez dar cand el ma ataca pe mine cu diferite chestii ii intorc vorba in secunda 2 cu cea mai tare vorba din dotare.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!