Am o sotie perfecta din punct de vedere fizic, insa intotdeauna in anii de dinainte de casatorie nu am exclus posibilitatea de a iubi si o fata cu handicap. Persoanele cu handicap sunt mai realiste, mai puternice sufleteste uneori, mai sensibile, si stiu sa aprecieze ceea ce faci pentru ele. Daca se poate trece de problema handicapului, se poate descoperi mai apoi cind ajungi sa cunosti omul, ca de fapt, el iti ofera mult mai mult si mult mai bine decit un om normal. Cindva am cunoscut o fata cu handicap, ne-am inteles bine, insa nu eram pentru ea, ea era finuta, genul de fata "de birou", ori eu eram genul sportiv, mai dur. Daca ne potriveam, poate azi eram casatoriti. Insa de multe ori faceam mincare impreuna duminica la prinz si mincam impreuna, si stateam ore la povesti. Era o fiinta extraordinara, si si-a gasit tirziu un sot, la 36 de ani, insa are un sot ca si ea, un om in toata puterea cuvintului. Oricum, cine poate accepta un handicap la o fiinta incit sa se casatoreasca cu ea, da dovada ca are un suflet mare.
In acest sens iti mai spun o poveste adevarata. Doi tineri se logodesc inainte de razboi. El pleaca in razboi, unde e ranit, si ramine handicapat, fara o mina, fara un picior, si orb. se intoarce acasa, si nu o mai cauta pe iubita lui. Stie ca dragostea lor nu mai are nici o sansa. Ea aude ce i s-a intimplat, il viziteaza, si dincolo de refuzul lui, insista ca sa continue ceea ce au inceput, luindu-si asupra sa povara unei astfel de casatorii. Au sfirsit, desigur, casatorindu-se! Deci, daca cineva are un handicap, oricit de serios ar fi, se poate sa gaseasca pe cineva care sa il iubeasca. Si acea persoana chiar il va iubi.
Depinde de handicap/dizabilitate.
Unul dintre puţinele criterii fizice pe care le aplic este acela de a avea toate membrele la locul lor, capul la locul lui şi să nu aibă boli grave de tip HIV sau Hepatită B.
Infecţia cu HIV sau lipsa unor membre duce tot la categorisirea persoanei ca fiind "cu handicap" dar nu, de o astfel de persoană nu m-aş apropia mai mult decât amical.
Am un prieten foarte bun care e persoană cu dizabilităţi dar sigur nu m-aş căsători cu o persoană cu handicap niciodată în viaţa asta!
Casatoria pentru mine e un subiect tabu
Totusi as putea fii prietena cu o persoana cu handicap.Sunt niste oameni minunati, care nu ai nicio vina ca sunt asa
Da.si eu am handicap si am un iubit de 3 ani. nu conteaza fizicul conteaza sa se poate frumos cu mine sa aiba suflet bun. iubitul meu nu are handicap si ma iubeste foarte mult.
Multa sanatate amandurora
Te referi la cineva trecut prin mana lu'ciomu? glumeam! deci cred ca iubirea nu ar trebui sa tina seama de chesti gen,, nu are o mana, un picior, e surd, mut...bine la handicap mintal nu e recomandet sa te incurci, in rest cred ca te-ai descurca si cu o persoana cu handicap.
Daca nu trebuie sa aduc eu toti banii in casa, daca handicapul ii permite sa comunice, daca nu se plange mereu facandu-ne viata chinuitoare amandurora (desi momente grele normal ca apar), daca trece de toate testele mele de personalitate si inteligenta, atunci da intr-un caz abstract in care as fi singura as accepta o relatie lunga care poate duce in diverse locuri si l-as sustine oricum ar fi necesar;
in schimb ideea de casatorie ma sperie mai rau decat cea de aligatori hamesiti, deci nu ma pot pronunta.
De ce nu?
Eu acum m-am gandit la fostul meu prieten.si daca ar fi fost asa cu siguranta nu la-si fi lasat singur sau sa incetez sa-l iubesc
Eu sunt în scaun cu rotile și povestea mea o găsești pe blogul meu https://vreausalupt.wordpress.com/. Dacă dorești să schimbăm o vorbă aștept răspunsul tău.
Daca m-as indragosti de o persoana care sa aiba vreun handicap, da.
Mai interesanta e intrebarea ce ai face daca persoana cu care te casatoresti si sunteti amandoi "la inceput" de viata, daca persoana aceea sufera un accident care sa il lase, de exemplu, invalid pe viata sau se imbolnaveste si etc. Acestea sunt exemple care dau de gandit.
Si stiu cateva persoane demne de admirat care nu au lasat totul cand celalalt a dat de greu, desi nu-s tiu cati din noi ar face asta.
Salut! Am o relatie de peste un an cu o fata care nu poate merge. Ne m-ai desparte si 300km . Nu este paralizata dar nu se poate deplasa de mica. Eu am un defect din nastere la mana stanga. Amandoi avem cate ceva din pacate . Este foarte greu dar nu imposibil. Ea inca nu si-a revenit emotional de la ultima relatie in care fostul era perfect sanatos si a lasat-o balta, iar din cauza asta ea mai are momente in care se inchide in ea si nu imi vb cu zilele . Eu caut sa o inteleg chiar daca imi este si mi-e greu cand nu comunicam. Ne-am vazut de cateva ori in acest an de cand vb si am facut cam de toate in afara de sex caci nu ne grabim. Ne-am cunoscut online. Vb pe telefon zilnic sms si uneori online. O iubesc enorm si ea tine la mine dar o astept sa ma iubeasca si ea pe mine asa cum o iubesc eu caci este o fiinta deosebita! Eu ma numesc Florin am 31 de ani sunt din Medgidia, iar pe iubita mea o chema Flory si este din Barlad. Ca sa iti raspund la intrebare: DA m-as casatori cu iubita mea
Da anka pentru ca si eu am un handicap daca doresti sa vb uite fb florinrazvanbucur
Hmm eu cred ca rari pers casa iubeasca o pers cu handicap de explu eu pe mine ma cam tredeaza fizicu dar nimeni nu stie ce e in sufletu meu. desi am 24 ani stiu sa pretuiesc o femeie pentru mine femeia e ceva de pret dar separe ca nu gasesc pa cineva la fel desi ies prin cluburi si am multi prieteni.nu gasesc o fata sa ne inpartim iubire reciproca sa fiu eu pentru ea si ea pentru mine...asa ca multi dintre voi spuneti asa dar.de fapt fata in fata sunteti alti oameni... tima
Hmm eu cred ca rari pers casa iubeasca o pers cu handicap de explu eu pe mine ma cam tredeaza fizicu dar nimeni nu stie ce e in sufletu meu .desi am 24 ani stiu sa pretuiesc o femeie pentru mine femeia e ceva de pret dar separe ca nu gasesc pa cineva la fel desi ies prin cluburi si am multi prieteni.nu gasesc o fata sa ne inpartim iubire reciproca sa fiu eu pentru ea si ea pentru mine...asa ca multi dintre voi spuneti asa dar.de fapt fata in fata sunteti alti oameni...tima
Si eu am un handicap dar problema e ca ce fel de grad are mintea da eu am o iubita normala nu are handicap nimic deci
Eu sunt cu handicap iubita mea nu da pana a ne casatorii mai dureaza inca suntem tineri si ne traim viata dar da masi casatorii cu una numa sa nu fie vreo proasta sa se lase influentata credinta si prostii de genu
Eu sunt un tip cu handicap (de cind eram copil; o chestie/boala musculara care-mi reduce forta, puterea de deplasare=mersul limitat). In ciuda acestor limitari fizice am urmat scoli normale, inclusiv facultate (in Bucureşti; eu locuind in Ploiesti). Am 34 de ani. In acest rastimp al vietii mele:
1) Sunt satul de sitagma "doar prieteni/amici" folosita de FMI (fete/femei)
2) De fiecare data cind vad/citesc pareri despre pers. cu handicap ma intreb daca autorii acelor pareri au cunoscut/relationat cu handicapati.
PS: nu am o relatie stabila. Am avut/am o relatie (in care ma complac) cu o tipa normala, maritata. AM avut o relatie pina acum 3-4 saptamini cu o tipa cu handicap (mai nedepasabila ca mine). am avut, mai tinar fiind, si eu reticiente de a relationa (inclusiv intim) cu FMI cu handicap. Acum sunt foarte deschis si relaxat faţa de orice femeie (e adevarat ca-mi poate place f mult o femeie, dar dc ea nu ma vede nu e nicio tragedie; prefer asa - sa nu ma vada/sa ma ignore - decit s-o aud "putem fi doar prieteni/amici")
CATEGORIC DA,,, si eu am un handicap locomotor, din pacate nu gasesti o fata care sa te inteleaga asa cum esti.mesu meu:crokosrl@yahoo.com
FreddieM întreabă:
DiannaDi întreabă:
asnico2005 întreabă: