| Elena1995elenaelena a întrebat:

Va cer părerea! Viitorul meu soț bea in fiecare zi când este liber,suficient încât să se îmbete. Când este liber face treaba acasă, dar fără băutura nu poate. Mă deranjează când vorbesc si îl văd așa amețit. Am vorbit cu el ca nu sunt de acord cu băutura si el spune ca exagerez si ca nu considera relație dacă ii impun reguli. Ultima data când i-am spus nu a vorbit doua zile cu mine si după doua zile eu am fost cea care la căutat. Toate par perfecte dar ma deranjează ca nu vrea sa renunțe sau sa diminueze cantitatea de băutura. Simt ca nu mai pot continua când îl văd așa.

17 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Tu alegi dacă te măriți sau nu cu cineva bețiv.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Atunci nu mai e viitorul fost. Ar trebui sa fie fostul viitor soț.

| VoidEternal a răspuns:

In fiecare zi când e liber și bea până se îmbată.

Aici ai toate informațiile de care ai nevoie dacă ai dubii legat de ce sa faci pe viitor.

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai si ai mai vrea sa fie viitorul tau sot? Daca asta te deranjeaza la el, il poti parasi.

| Solane a răspuns:

Tu vrei sa te mariti cu un betiv?
Ar trebui sa stii ca asta e boala fara leac. Mai ales daca el considera ca "e normal", nu se va lasa niciodata.
Ai inca timp de ales: ori renunti la el, ori traiesti o viata chinuita. Poate si cu batai mai tarziu.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"Viitorul" suna bine. Sau nu?

Orice betiv iti va spune ca exagerezi. Filmeaza-l cand e beat, incearca sa ai o conversatie cu el atunci.
Apoi ii arati filmarea. Il intrebi daca ii place.

Se spune ca alcoolul, ca si alte forme de adictii, anesteziaza ceva.
Dupa ce ii arati ca are o problema, trimite-l la psiholog, poate reuseste sa faca pasi spre a iesi din adictia asta.
Din pacate in Romania nu prea exista centre de recuperare din adictii. Desi alcoolismul e foarte raspandit la noi in societate.

Tu nu esti legata de el. Daca vezi ca situatia nu se remediaza, nu-ti mai pierde timpul. E viata ta si viitorul tau! Alege ceva mai bun pentru tine!

| Kiran a răspuns:

Nu ar trebui sa existe probleme atat timp cat nu evolueaza din betie inspre violenta / certuri.

Daca esti sigura ca vei putea rezista la un viitor cu el, la a avea copii impreuna cu el, incearca sa il consolezi, poate vei avea norocul si usor usor se va lasa de aceste senzatii aduse de alcool.
Insa trebuie sa stii, este complicat sa urci un deal avand legat de tine o greutate de 80 kg fata de a urca dealul ajutandu-te de o franghie. (ma refer ca este greu pentru moral sa tragi dupa tine un barbat fata de a fi sustinuta de unul)

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Kiran):

"Nu ar trebui sa existe probleme atat timp cat nu evolueaza din betie inspre violenta / certuri." Gresit!
Mai citeste o data ce scrie femeia: "Viitorul meu soț bea in fiecare zi când este liber"
Cu cine are ea relatie? Cu un tip beat in timpul liber! Nici nu are cu cine sta de vorba! Ce relatie mai e si aia?
Mai bine se intalnesc de 1-2 ori pe saptamana pentru ceva actiune in pat, decat sa stea cu asa ceva!

| Kiran a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Crezi ca omul se naste direct alcolic, drogat, violent, cu ura si ce alte lucruri imorale mai exista? Nu, nu ne nastem asa si pe parcursul vietii ajungem sa ne "rescriem" codurile morale din diverse motive.

Da, nu este cel mai capabil barbat pentru o relatie, dar ce ar trebui sa spune acum? Sa il trimita la dezalcolizare si sa isi caute un barbat mai vrednic? Ea lupta pentru un raspuns pentru situatia data, cu toti stim sa plecam, dar incercam mereu sa rezistam asupra problemelor aparute prima data si consider ca in textul ei se regaseste dorinta de a continua lupta, unde eu, i-am oferit o alta viziune in afara de a-si gasi alt barbat.

Pe toti zeii. pe zi ce trece ne pierdem dreptul la homo-sappiens si ajungem homo habilis. cand ne lasam de aceste oportunitati si ne acceptam alegerile. ea l-a ales pe el, ea vrea o solutie pentru ea, nu o alta problema.

Ea are o problema atata timp cat ramane cu el.
Am scris si mai sus: Din pacate in Romania nu exista centre de recuperare din adictii.
Asadar, tipul ori are vointa sa se repuna pe picioare, ori ramane o problema.

| Kiran a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Cati din centrele de recuperare droguri / alcool dupa un mic accident se reintorc la viciile lor?

Care centre?

| johnnny123 a răspuns:

Chiar ai de gând să te căsătorești cu un om care nu poate funcționa decât turmentat? Și crezi că după ce vă căsătoriți lucrurile se vor îmbunătăți sau se vor înrăutăți?

| Elena1995elenaelena explică:

Vă mulțumesc tuturor pentru sfaturile reale pe care le-ați oferit! Chiar m-am simțit aproape de voi, și decizia in sufletul meu o știu :că nu avem un viitor bun împreună pentru că pentru el este mai presus băutura. Este foarte greu dar mă gândesc si la faptul că dacă vom avea copii împreună cum va fi? Nu e ceea ce îmi doresc. Îmi pare rău că nu l-am cunoscut și i-am cunoscut obiceiurile după ce m-a cerut in căsătorie?

| eliancodrut a răspuns:

Daca el nu are vointa sa nu bea sa se imbete, nu o sa-l poti determina si viata ta va fi un calvar. Rar sunt oamenii care se pot lasa de bautura. Bautura ca si fumatul sunt doua vicii de care ori te lasi ori nu. Jumatati de masura merg doar perioade mici. Una este sa bei un pahar doua pe zi, la masa, alta este sa te imbeti.
Desi este foarte greu de facut, dar, daca nu aveti copii, este mai bine sa nu te casatoresti cu el. Alcoolismul se accenueaza pe timpul vietii. Asta nu este viata.
Asta ti-o spune un om care mergea des la local (1-2 ori pe saptamana) dupa serviciu si care si fuma. Zic doar care facea aceste lucruri, dar acum, de ani buni nu mai bea bauturi alcoolice si nici nu mai fumeaza.

| thealchemist a răspuns:

Ori il accepti asa cum e ori deloc.
e alegerea ta, dar trebuie sa te gandesti ca e probabil ca situatia se va inrautati. nu e vorba doar de deteriorarea fizica si boli, dar si deteriorare psihica, va ajunge la scandaluri, violente, etc.
plus ca arata ca tine la bautura mai mult decat la tine, ca altfel ti-ar lua opinia in considerare si s-ar lasa doar pentru ca te deranjeaza pe tine daca nu pentru sanatatea lui.

| Elena1995elenaelena explică (pentru eliancodrut):

Până acum nu a avut voința sa renunțe și nu recunoaște ca se îmbata. Din punctul lui de vedere este ceva normal si spune ca eu exagerez. Mi-a spus că nu merge relația noastră pentru că îi tin lecții de viață și îi impun reguli. In fiecare zi din ce știu eu, bea câte 3-4 beri la 0, 750.