N-am fost dependent niciodata de altceva decit de elementele pur existentiale; aer, apa si mincare.In rest Dumnezeu cu mila. Uite cum era sa mint, uitasem miscarea.
E trist dacă 'netul a ajuns să fie considerat viciu. Nu sunt dependetă de internet, iar în general persoanele care au asemenea vicii sunt persoane slabe.
Vizionare unui film şi/sau citirea unei cărţi nu sunt lucruri chiar atât de utile pe cât vreţi voi să credeţi. Da, ajută la cultura generală, dar nu-i nici o realizare în faptul că ai citit nu-ştiu-câte cărţi şi ai văzut tot atâtea filme.
Contează foarte mult modul în care foloseşti internetul. Unii au o grămadă de cunoştiinţe adunate de pe internet, alţii mai puţine. Şi ca fapt divers, cunoştinţele a 10 persoane adunate atât de pe internet cât şi de prin cărţi nu pot egala cu acele cunoştinţe a unei singure persoane ce le-a pus şi-n practică.
În opinia mea, atât cel care a stat pe internet toată ziua(dar l-a folosit într-un mod 'corect', ca să zic aşa) cât şi cel care a stat şi a citit cărţi toată ziua pot afirma la sfârşitul zilei că n-au făcut mare lucru.
N-as zice ca sunt dependenta, poate doar pe o cale alunecoasa.
Mai patesc si eu sa pierd uneori cate o zi, doua la rand in fata calculatorului, ca sa ma deconectez de lumea reala, de scoala, de stres.E acelasi principiu pentru care te imbeti dupa o despartire. Toti avem camaruta noastra unde fugim de realitate, pentru unii e bautura, cluburile, relatiile trecatoare, altii prefera sa doarma si sa manance, noi ne inecam amarul in fata unui monitor. Eu una la sfarsitul zilei cand ma intreb "ce-am realizat azi" ma simt oarecum mandra cand raspund "absolut nimic".In ziua de azi sa ai o zi intreaga doar pentru tine e un lux imens. Cat despre "un film" si "o carte" astea sunt pana la urma predecesorii internetului, metode de relaxare mai vechi, cand eram eu mica de tot era televizorul, inainte cinema-ul si inaintea de asta erau cartile.
Oricum, la un moment dat trebuie sa te intorci in lumea reala, asa ca iti dai 2 palme te duci si infrunti intai bolovanu' care te aruncase in primul rand in bratele calculatorului(in cazul meu, in mod ironic, lipsa timpului).Si apoi incepi din nou sa apreciezi realitatea, eventual mai cauti vreun hobby, inveti un instrument, te-apuci sa scrii un blog, chestii de-astea care te relaxeaza si totusi nu-ti lasa creierul sa se transforme intr-o muratura.Hope I helped.
Eu nu ma consider dependent de net.Consider internetul un fel de drog care are avantaje dar si dezavantaje.Treaba sta cam asa... internetul in cele mai multe cazuri creeaza dependenta, dezvoltarea sociala si intelectuala ca individ fiind cu mult incetinita.Asa ca toate lamentarile inepte prin care vei incerca sa dovedesti ca esti om si nu dovleac vor fi ignorate.In concluzie "pune piciorul in prag", fa-ti un program si incearca sa te retii, ocupa-te de alte lucruri mai importante cum ar fi o iubita... Sper ca ti-am fost de ajutor!
Mi-as face un iubit daca as gasi unul cum trebuie; n-am altfel de inclinatii sexuale. Poate imi dai tu o idee cum sa gasesc unul dar nu din astia ce-i gasesti pe net ca de astia nu comentez, sunt satula de disperati
Buna,
Nas putea spune ca sunt chiar dependent de net, dar nici fara el nu as puteao duce prea bine.Totul e sa stii cand sa te opresti. Sa incerci de asemenea sa folosesti netul in favoarea ta, altfel spus informatia pe care o gasesti pe net sa-ti foloseasca. O carte, o informatie, un film, un meci etc. le putem gasi si pe net.
Netul nu este alceva decat un univers de informatie, pe care trebuie sa stim cand, cat si cum il putem exploata la maximum, in favoarea noastra.
O zi buna iti doresc.
Buna! Este un univers intr-adevar, eu una de exemplu prefer sa citesc o carte pe care sa o tin in mana, imi este greu sa citesc una pe net. Restul lucrurilor enumerate uneori nu le poti gasi decat pe net intr-adevar. Dar sunt unii care de exemplu nu fac astfel de lucrrui pe net toata ziua ci doar stau si pun intrebari sau raspund pe forumuri de exemplu sau urmeresc pe fb ce face unul sau altul si tot asa. sa nu uitam ca acum intram pe net chiar si de pe telefon O zi placuta!
Eu,dupa parerea mea, stau destul de des pe net, dar totusi exista o limita si nu ma consider dpendenta de calculator.De obicei,multi sunt dependenti de acest "drog",dar trebuie doar sa te ocupi cu alceva,cum ar fi o pasiune sau un hobby(pictat,dans,carti,sa stai cu prieteni,o iubita etc.). Calculatorul este doar un el de jucarie in mana oamenilor,si daca vezi nu stiu cate filme sau te joci cate jocuri vrei,nu-n seamna ca ai prins si multe informatii,unele sunt educative altele, doar sa te bucure, nimic nu ai prins din el.Uni se cred "isteti"(genii) fiindca nu stiu eu ce level are la ceva etc.Treaba este ca,acest numit lucru popular, este o lume a informatiilor(de toate "tipurile") cu avantaje si dezavantaje. Poti sa te gandesti si tu putin, daca stai tot timpul pe net si plus nu te alegi cu nimic(ma refer la cultura generala atunci poti chiar sa-ti pierzi vederea sau mult mai grav.Nimeni nu zice ca nu poti intra,doar cu putina gandire si limita.Da,poti invata ceva,adica daca te intereseaza un scriitor sau un tablou, de exemplu, poti cauta de el si poti asa sa nu-ti irosesti degeaba timpul cu lucruri "neinsemnate". Mult succes!