| RAY a întrebat:

Va dispărea oare semnificația a ceea ce înseamnă familie?

40 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns (pentru AndreeaWTS):

In intreaga Biblie nu exista niciun verset care sa se opuna in mod explicit poligamiei. Isus n-a abolit poligamia la fel cum n-a abolit sclavia.

Si nu era vorba despre ce cred eu, ci despre cunoastere obiectiva. Deci n-are nicio legatura cu ce religie am sau n-am eu. Si n-am afirmat ca Romania ar trebui sa legalizeze poligamia. Era doar vorba despre ce scrie in mod real in Biblie, ca fapt obiectiv despre un material empiric (manuscrisele Bibliei), examinat din punct de vedere istoric si al principiilor criticii literare.

Exista cunoastere obiectiva despre Biblie, iar multi profesori universitari de Biblie au cunoastere obiectiva despre Biblie.

Deci raspunsul tau se refera la cu totul alte lucruri decat ce-am scris eu mai sus. Am constatat sec ca Biblia n-a abolit poligamia, iar acest fapt este obiectiv-real, este fapt istoric. Profesorii universitari de Biblie sunt demult constienti de el.

Asta a declarat un profesor universitar de Biblie pentru revista Time:

"So the fundamentalist Mormons who insist that polygamy is biblical are right, in a sense. If you're going to be a strict literalist, there's nothing wrong with polygamy."

"Așadar, mormonii fundamentaliști care insistă că poligamia este biblică au dreptate, într-un anumit sens. Dacă vei fi un literalist strict, nu este nimic în neregulă cu poligamia."

https://web.archive.org/......82,00.html

| AndreeaWTS a răspuns (pentru doctorandus):

Păi eu ți-am scris versetele de care tu spui că nu există.
Și mi-ai spus că sunt "tardive și trase la temă".

Când i s-au pus întrebări despre căsătorie, Isus a zis: „Cel care i-a creat i-a făcut de la început de sex bărbătesc și de sex femeiesc și a spus: «De aceea va lăsa bărbatul pe tatăl său și pe mama sa și se va alipi de soția sa și cei doi vor fi o singură carne»" (Matei 19:4, 5).

Ce înseamnă la tine că Isus n-a abolit poligamia?
Ce vrei mai mult decât faptul că răspunde că familia e monogamă?
Vrei decret prezidențial? În Monitorul Oficial?
De ce să mai prelungim discuția când tu, dacă nu vrei să vezi ceva, nu vezi?

Dacă îmi arăți ce au scris diverși de pe planeta asta, nu înseamnă că are vreo relevanță.
Și ei ca și tine, pot crede și interpreta ce vor.
Ce a scris "un profesor universitar" nu înseamnă că a scris un apostol.

Niciun apostol sau evanghelist nu a declarat ca poligamia este abolita. Tu pur si simplu nu ai cunoastere obiectiva despre Biblie si repeti doctrinele unor popi sau pastori care nici ei nu cunosc Biblia din punct de vedere obiectiv.

Si daca toti ai citat asta cu un singur trup, apostolul Pavel declara ca daca un barbat merge la o femeie de strada se face un singur trup cu femeia de strada, prin urmare daca merge la doua femei de strada se face acelasi trup cu doua femei de strada, s-a.m.d.

Un verset din Evanghelia după Matei e "doctrinele unor popi"?

Poți avea ultimul cuvânt ca să te simți bine.
Eu m-am lămurit.

Apostolul Pavel a interpretat versetul respectiv (presupunand ca-l cunostea) contrar opiniei tale.

La urma urmelor l-ai transformat pe Isus intr-un idiot savant, care habar n-avea ca evreii practicau poligamia conform Legii lui Moise. Adica era inconstient de societatea din jurul sau si legile ei.

Credinciosii fundamentalisti vor face cele mai ciudate echilibristici mentale in loc sa recunoasca clar ce scrie de fapt in Biblie.