| existential a întrebat:

Va e dor de persoanele din trecut? Oameni cu care nu v-ati mai vazut de ani buni, din liceu, facultate, de la fostul job.
Am vazut azi pe cineva din intamplare prin parc si mi-am amintit de viata pe care o aveam in urma cu 10 ani. Proaspat angajat, dornic sa ma afirm, sa fiu mai bun ca altii, sa fiu un expert in domeniul meu, sa fiu admirat de sexul opus.
Acum sunt cam opusul a ceea ce eram atunci. Mi se cam rupe de ce crede sexul opus si de cariera.
Nu obisnuiesc sa tin legatura cu vechile cunostinte. Dar de multe ori mi se face dor de trecut. Ma intreb oare ce mai fac fostii cunoscuti, unde traiesc, ce job au, daca au familie, etc. Voi?

37 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Doar de bunicii din ambele parti materni si paterni, in rest nu ma intereseaza de trecutul altora. Imi vad de mine, de prezent. Nu sunt curioasa de viata fostilor colegi, cat nici dor de ei nu imi este... Ii i-am ca prieteni pe Facebook si cand e sa dea ca viata sa ne intalnim, ne vedem cu drag, dar pana intr-un punct, nimic mai mult.

| AnemonaP a răspuns:

Nu, ma concentrez numai pe prezent, dacă as sta sa iau fiecare amintire, sa mi se faca dor sau sa regret unele chestii, nu as ajunge nicaieri. Prefer sa ma bucur de prezent, trecutul a trecut.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da! Mi-e dor de fostii colegi de liceu si facultate. Eu si cu o fosta colega am facut tot ce am putut si ne-am intalnit clasa noastra din liceu. Din 33 au venit 25. Unii au murit si 3 au fost plecati in strainatate, departe. M-am bucurat ca un copil care a primit o jucarie. Starea sanatatii nu mi-a permis sa ma duc si la intalnirea cu colegii din facultate. Asta mi-a produs o mare suparare care nu-mi va trece pana cand voi muri. Acum sunteti tineri dar peste 30-40 de ani o sa ganditi altfel.

| existential explică (pentru Salontanul):

Wow cum ati reusit sa va vedeti atat de multi? Ati fost o clasa unita?

| Salontanul a răspuns (pentru existential):

Da! Am fost 4 baieti si 29 de fete. Fetele sunt mai serioase si si-au pus amprenta si asupra baietilor. Mai mult, tineau la noi atat de mult ca ne aparau si cand faceam tampenii. Au trecut peste 45 de ani si ele isi aduc aminte cu drag de viata de elev.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nup big grin

| Celcestietot a răspuns:

Nu te-ai gandit la o reuniune? big grin

| existential explică (pentru Celcestietot):

M-am gandit doar. La vremea respectiva eram un om destul de rece. Ii vedeam drept competitori mai degreaba. Nu eram asa de apropiat de cei mai multi.
Cei care imi erau prieteni s-au cam imprastiat prin lume si cu timpul am pierdut legatura.

| Celcestietot a răspuns (pentru existential):

Eu zic ca ar merge sa organizezi o reuniune si sa va revedeti macar asa amical, de dragul acelor vremuri happy. Regreti felul cum erai in acea vreme, consideri ca trebuia sa fi mai cald?

| existential explică (pentru Celcestietot):

Normal ca regret. Cien stie, poate intr-o zi daca mai revad vreun fost coleg, o sa ii propun.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu. Mi-e dor de linistea din trecut. Acum am, cat de cat, dupa ce m-am "razboit" cu unii, deci liniste fizica am, psihica nu, dar nu ca m-ar deranja ruptura de vecini, ci pentru ca ii simt pregatiti de atac (apreciez foarte mult timpul, si daca cineva imi strica o seara, sau o noapte, imi strica orice moment in care imi amintesc ca am pierdut acea seara sau noapte). In rest... nu mi-ar placea sa stau la povesti cu fostii colegi. M-am autoeducat, sunt diferita de majoritate, si ma deranjeaza lucrurile pe care le face majoritatea. Ma mai uit pe Facebook cine ce mai face, si n-as vrea sa avem timp de povesti.

| LoveSleep a răspuns:

Uneori mi se face dor de senzatia pe care cred ca am avut-o in trecut, dar atunci nu ma simteam cu nimic mai special decat acum. Doar ca lucrurile evolueaza si viata devine tot mai complicata si tinzi sa crezi ca in trecut erai mai linistit si fericit, cand de fapt, erai la acelasi nivel, pentru tine acel usor era greul de acum.
Din toata viata mea, perioada in care sunt acum e cea mai buna si totusi, uneori am senzatia aia de "ce bine era atunci".

Imi e dor de trecut, imi e dor de orasul in care am stat, de vechea mea masina, de plecarile de la 3 noaptea sa mananc, de meniul zilei de **** de la Auchan, de apartamentul in care am locuit, de tot in afara de oamenii din trecut, si cu asta cred ca ti-am raspuns si la cealalta intrebare.

Mi se pare groaznic sa te reintalnesti cu colegii de liceu. In cazul meu, majoritatea sunt niste ratati si m-as simti cringe pentru ei cand ar trebui sa ne spuna ca cea mai mare realizare a lor, e copilul lor, cum se obisnuieste.

Legat de colegii de facultate, situatia se schimba. Adica ăstia nu mai sunt tiriști si toti au joburi bune, dar ăstia pe programare, ce am facut eu, tind sa creada ca daca sunt buni intr-un domeniu, sunt automat buni la tot, dar din pacate, majoritatea sunt la acelasi nivel cu cei de la liceu.

Deci, pe scurt, nu mi-e dor de nimeni si nu m-as duce la nicio reintalnire jalnica.

| existential explică (pentru LoveSleep):

Cred ca si la mine ar fi jalnica o reuniune cu cei din liceu. Multi erau destul de slabi la carte.
Si da, asa cum zici senzatia e ca "era mai bine inainte", deci sa mergem inainte big grin

| Frank51 a răspuns:

Normal. Dar cu marea majoritate nu mă pot vedea că suntem împrăștiați pe planetă. Ne mai scriem de 2 ori pe an, și cam atât.

| OldSoul a răspuns:

Mie imi sunt indiferente persoanele din trecut.
Singurile persoane din trecut de care ma intereseaza sunt cele care au pastrat legatura cu mine pana in prezent.

| J0B0MAT a răspuns:

Da, de unele. De majoritatea nu.

| Lukasssz a răspuns:

Daca nu sunt din familia mea, putin imi pasa cum o mai duc ei...

| Nirvanaaa a răspuns:

Da, imi lipsesc colegii din liceu, îmi e dor de vremurile alea uneori.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi-e doar doar de cele dragi care au decedat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu duc dorul nimănui. M-am întâlnit cu cineva și era doar același om tâmpit cum îl știam și atunci, dar cu alt look.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

" Va e dor de persoanele din trecut? "
Nu. Persoanele din trecut de care ar putea teoretic sa-mi fie dor fac parte si din prezent.
Imi place ce fac si unde sunt acum, nu simt nevoia de a retrai nimic din trecut.
Mi-e dor intr-o anumita masura numai de orasul unde am crescut. Adica nu de oras, de casa, desi n-as mai putea-o numi acum "acasa".

| existential explică (pentru anonim_4396):

Si mie mi se face dor uneori de orasul in care am copilarit. Il mai vizitez uneori, dar n-as putea trai acolo. Pe atunci eram altul si avea alta viata happy

| literallythesamebruh a răspuns:

Nu prea am o persoană din trecut de care să-mi fie dor, deoarece cam toți fac parte din prezent. Dar și dacă ar exista, evident că și sentimentul acela de nostalgie și emoție ar veni de la sine.

| TheStrategist a răspuns:

Nu. Nu ar avea rost să mă gândesc la ce s-a întâmplat în trecut. Trecutul e trecut.

| 4ndr33y a răspuns:

Da, imi amintesc constant de prima fata din liceu ce ne-am placut reciproc si de clipele petrecute impreuna, dar cand ne-am dus la facultati diferite, n-am mai tinut legatura, doar un timp, online, apoi adios.
Nu ma uit la profilul ei de Facebook pentru ca e maritata, are copii si asta ma afecteaza emotional. Nu sunt invidios pe ea ca s-a implinit, dar e o chestie naspa s-o vad cu altul si cu copiii lui.

| existential explică (pentru 4ndr33y):

Si eu imi mai amintesc de primele fete pe care le-am placut. Doar ca eu ma bucur ca nu suntem impreuna happy Unele sunt maritate, altele habar n-am. Le vad in poze si ma bucur ca nu sunt eu ala din pozele de nunta sau cu copilul in brate laughing Il compatimesc intr-un fel. In schimb sper ca ele sa fie mai fericite acum, decat daca ar fi fost cu mine happy

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| HelpingHands a răspuns:

Mi-ar plăcea sa pot fi nostalgic dar eu nu-mi aduc aminte de trecut prea mult. Sunt doar câteva lucruri pe care mi le reamintesc cu plăcere. Consider ca ești un norocos ca ai nostalgii! Cei ca mine sunt foarte raționali și nu obișnuiesc sa își facă amintiri plăcute. Încerc sa fiu corect, sa învăț... Dar atât.

| nevermatch a răspuns:

Deloc. De o singura prietena din copilarie mi-a fost dor asa ca am cautat-o si ne-am reimprietenit.

| AdeLeu a răspuns:

Nu, oamenii importanti au ramas langa mine si asta conteaza cel mai mult.

| Arii2 a răspuns:

Nu mi-e dor de nimeni happy cu oamenii importanti am pastrat tot timpul legatura.

| underArock a răspuns:

Nu. Daca am curiozitatea sa vad ce mai fac, pot da de ei pe social media.

| existential explică (pentru underArock):

Si eu ii mai gasesc pe unii pe Facebook uneori. Altii stau ascunsi, ca si mine de altfel.

| underArock a răspuns (pentru existential):

Mai bine decat sa-ti pui toata viata pe internet.

| Nome145 a răspuns:

Deloc.Daca o persoana vrea să fie în viața ta va face totul să fie acolo.Mai bine focuseazate să fi cel mai bun până la urmă toți o să rămânem singuri chiar daca nu vrem asta

| Paparuderuderuderuderude a răspuns:

Nu trăiesc în trecut