| nikol_8225 a întrebat:

Va rog cat mai multe raspunsuri si repede! Funda+vot.Pfff,ce sa mai fac? Tin la iubitul meu foarte mult, dar parintsi mei nu sunt de acord cu relatia dintre noi(zice ca`s prea mica si am deja 13 ani iar el are 14), si nu stiu ce alegere sa fac acum cateva zile i-am lasat un mass(pe mess)ca cel mai bine ar fi sa ne despartim(acesta a fost mesajul mai exact: pa! in sensul ca prefer sa ne despartim ca deja observ ca nu mai avem nici un rost(adica relatia noastra nu se indreapta intr-o directie buna)imi pare rau dar asa e...in plus cred ca ai observat si tu ca nici familia ta nu prea a fost de acord aşa ca cel mai bine e sa punem punct relatiei)si acum nu stiu ce sa facsad mi-a lasat mass sa-l sun dar eu nu mai am telefon(datorita faptului ca au aflat parinti mei de noi2). Simt ca innebunesc! Intru fel zic ca cel mai bine e sa ma despart de el pentru a nu'mi creea probleme si mai mari cu familia, pe de alta parte nu as vrea sa ne desparim pentru ca'l iubesc...cryingcryingcryingAm nevoie de ajutorcryingcrying! Help me!

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Ai "deja" 13 ani? Crezi ca esti deja suficient de matura pentru o relatie serioasa? Eu tind sa le dau dreptate parintilor tai. La 13 ani inca nu iti poti asuma responsabilitatile unei relatii, in asa fel incit sa nu ai de suferit mai pe urma. Si parintii tai aceasta vor, sa te fereasca de suferinte. Da, poate acum e placut sa fi cu acel baiat, dar netinind cont de responsabilitati, relatia se va duce de ripa si amindoi mai devreme sau mai tirziu veti avea de suferit. Poate ca parintii tai sunt duri cu tine, dar cred ca ar fi bine sa asculti de ei. Te va durea acum un pic, insa mai tirziu s-ar putea sa te doara nespus mai tare daca nu te opresti aici. Eu cred ca un tinar devine apt pentru o relatie abia dupa virsta de 16 ani, dar si aceea cu ingaduinta, pentru ca cred ca o relatie reusita poate fi stabilita dupa 22 de ani, cind partenerii sunt suficient de maturi pentru asta. La 13 ani esti inca copil, si ar trebui sa te bucuri inca de asta, pentru ca aceasta perioada a vietii tale nu se va mai intoarce niciodata.

10 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Ai primit mai multe sfaturi si cred ca tu deja stii ce ai de facut.
Nu o sa-ti spun ca esti prea mica de varsta(cu toate ca acest lucru este evident) ci, o sa-ti spun ca este timp destul pentru a te indragosti si pentru a spune ca iubesti un baiat.
Poate ca, mai tarziu, vei avea posibilitatea sa fii prietena, iubita a baiatului despre care ne vorbesti insa acum, mai im portant este sa inveti, sa te formezi ca om si sa-ti stea mintea la copilarie si nu la dragoste.
Parintii tai te iubesc si vor sa te fereasca de probleme nedorite, care pot sa intervina atunci cand esti prea fraged ca varsta, pentru ca sa decizi ce este mai bine pentru tine.
Nu-ti recomand sa te intalnesti pe ascuns, asa cum ti-au spus unii useri, nu este bine si nici nu este cinstit fata de parintii tai care, te educa, te intretin si care muncesc pentru ca, voi toti sa aveti ce va trebuie.
Sper ca ai sa faci ce este mai bine pentru tine.
Iti urez mult noroc si multa sanatate.

| ღNameღ a răspuns:

E intr-adevar o varsta fraceda 13 ani.iti dai seama ca mai ai multe iubiri.
Si mie mi se intampla la fel,daca imi place un baiat simt ca il iubesc, noi fetele suntem mai afectuase, si iubim mai puternic.Eu cred ca cel mai bine e sa va tineti o relatie in secret.
Succes!

| nikol_8225 explică:

Cristi202 intr-un fel ai drepatate dar totusi si tu ai fost de varsta mea si tu ai trecut prin ce am trecut eu! si alexa daca ar fi cum spui tu "esti fetita lor care are nevoie de joaca si grija din partea lor"atunci de ce ma neglijeaza(cu anumite lucruri?crying)

| Bullweif a răspuns:

Ai sa razi de situatia asta peste cativa anihappy 13 ani e totusi o varsta cam frageda ca sa iti pui probleme de genul astahappy si sincer pentru asta dau vina pe mass-media si anturajhappy orice decizie serioasa pe care ai putea sa o iei in situatia ta implica maturitate, si tu nu ai cum sa o ai. Cel mai bine cred ca ar fi sa stai de vorba cu ai tai, sa incerci sa le explici situatiahappy sunt cei mai in masura sa te ajute, fiind cei mai aproape de tine adulti.

| Alexa_4667 a răspuns:

Nu o sa comentez varsta, ci situatia. Parintii iti vor binele, chiar daca nu-ti dai seama inca. Ei intotdeauna vor avea ca argument ca este prea mica, iar asta te va enerva si mai tare. Pentru ei esti fetita lor care are nevoie de joaca si grija din partea lor, asa va fi mereu. Sa sti ca parintii foarte rar aceepta relatile fetelor lor( cu baietii este mai usor), chiar si pe la 17-18 ani. Daca simti cu adevarat ceva pentru acest baiat, discutati situatia impreuna, cel putin asa ar trebuie sa se rezolve probleme de tipul asta. Daca exista un sentiment din partea lui, sigur o sa va intelegeti( sa tineti relatia ascunsa de parinti etc). Cu telefonul se poate rezolva mai usor: cumpara-ti o noua cartela si un telefon amarat( foarte vechi de ex) si tine-l ascuns de parinti( prietena mea a trecut prin asta). Succes!

| FrozenRose_1831 a răspuns:

La 13 si 14 ani o relatie nu e o problema. diferenta de varsta nu este mare astfel incat lui sa ii stea capul la alte cele... avand in vedere ca e vorba de o dragoste de copii, eu un as sustine relatia voastra... daca parintii tai nu sunt de acord, ai putea sa le explici ca nu e nimic rau in asta. pana la urma la 13 ani nu se poate pune problema unei relatii in adevaratul sens al cuvantului care sa implice toate lucrurile de care ai tai se tem. totul este, asa cum spune si ellen sa nu neglijezi scoala, si sa le demonstrezi parintilor, ca poti sa ai un prieten si sa fii si fata responsabila pe care o stiu happy

| bebeusha123 a răspuns:

Parinitii tai au dreptate...dar inima iti sp sa stai cu el, fa ce iti spune inimawinkingparerea mea

| Ellen_7403 a răspuns:

Pf.dificil dar ei considera ca esti prea mica si ca daca ai prieten uiti de scoala si de atributiile pe care le ai acasa; incearca sa le explici si sa le arati ed fapt ca iei si rezultate bune la scoala si ca ti la acest baiat si nu trebuie sa iti descurajeze sentimentele pentru ca sunt fragede ei nu trebuie as fie duri cu tine in aceasta perioada cand ti se formeaza personalitatea; Daca ei chiar nu te inteleg mai exista o solutie.sa te evzi cu el pe ascuns...cum a spus daca nici parintii lui nu sunt de acord din cauza varstei puteti avea o relatie secretabig grin
iti sugerez sa le explici totul si ce faceti voi ca la 14 ani lucrurile merg decat pana la un anumit punct ca de ex pana la sarut...si in timupl liber ajuta-i la treburi prin casa, sa nu neglijezi scoala si totul va fi ok:* bafta>big grin

| Smeck15 a răspuns:

Va rog frumos. lasati fata in pace ajunge cu morala asta. mi'se face rau aici. atat am de zis.si nico mai suna'l si tu pe baiatul alaaa. ca nu ai mai vorbit de mult cu el...:*, daca nu va lasa parinti. stati impreuna in secret. bafta... si nu uita. mai suna-l si pe baiat ca i'o fi dor de tine!

| Happycolours a răspuns:

Sunt de acord cu Cristi:esti prea mik si nu stii deocamdata prea multe