| karinka_7246 a întrebat:

Va rog dati-mi un sfatsad am 18 ani parintii imi sint devortati si traesc cu bunica. tatal meu nu stiu unde-i rar ma suna, iar mama e peste hotare si e departe si vb doar pe skayp dar nu ma impac in ultimul timp cu ea deloc, pricina e ca nu vrea sa ma inteleaga nu are incredere in mine pecind ma starui sa ii spun totul ca restul nu am penimeni, tot timpul am fost singura, sa spun sincer nu mai vreau nimic imi am doar prietenul linga mine dar si asta e o problema ca mama lui vrea sa ma desparte, m-am saturat de tot.Va rog mult ce sa fac ca sa nu mai simt durerea sau golul ista in mine?

8 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Răspunsul lui Plague este eminamente dezgustător.
Răspunde-ne te rog, dragă karinka, la următoarele întrebări. Răspunsurile sunt importante dacă chiar vrei să primeşti un sfat echilibrat:
1. Ai terminat şcoala? Dacă nu, ce clasă eşti?
2. Unde locuieşti cu bunica ta? (nu neapărat localitatea cât dacă locuieşti la ţară, într-un oraş mic sau într-un oraş mare)
3. Ai lucrat vreodată? Dacă da, ce anume?
4. Ce vârstă are prietenul tău? El lucrează ceva?
5. Mama ta, cu care vorbeşti pe Skype, te susţine financiar în vreun fel? Dacă da, cât de mult? (evident, nu suma în sine e relevantă ci dacă te susţine în mod regulat sau sporadic şi dacă susţinerea ei e suficientă)
6. În trecut ai avut prieteni (în sensul de oameni cu care să socializezi)? Dacă da, ce s-a-ntâmplat cu ei? Dacă nu, şi-atunci te simţeai singură? Dacă nu, de ce?

Dacă vrei poţi să-mi scrii şi-n privat (dacă ţi-e mai ok aşa) deşi mai bine-ar fi să le scrii aici ca să poată să vadă şi alţii şi poate mai primeşti şi alte răspunsuri.

Dacă nu vei dori să răspunzi, ţine minte măcar atât: Raţiunea şi voinţa de-a face ceva pentru tine prin puterile tale te vor scoate din situaţia asta. Nu complacerea, nu apelul la basme şi nu victimizarea.

Numai bine.

April
| April a răspuns:

N-ai putea merge la mama ta acum,ca e vacanta? Poate ca,fiind una langa alta, s-ar risipi neincrederea, iar faptul ca ai pleca din locul in care te simti singura si nefericita, si ai vedea alte locuri si alti oameni te-ar putea scoate din starea asta; uneori e nevoie sa plecam spre a ne regasi.Incearca sa vorbesti despre asta cu mama ta.Numai bine iti doresc.

| Kylexy a răspuns:

Daca e baiat destept si te iubeste cu adevarat nu se va lasa influentat de mama lui, acum depinde de norocul tau.

| Plague a răspuns:

Hm...o sa ma deschid putin aici, asa ca nu vreau mistocarii. Eu toata ziua sunt singur - sunt mai singuratic de felul meu - dar niciodata nu ma simt singur. Nu uita ca (probabil) esti crestina, si exista un Dumnezeu care e mereu cu tine. Nu esti niciodata singura...si daca neaparat vrei sa simti o prezenta iubitoare, ia un animal de casa. Eu am un caine de pe strada. E mic, alb-negruhee hee, pute si lasa par, dar ma iubeste si il iubesc; nu degeaba e cel mai bun prieten al omului. Daca sunt suparat, ajunge sa stau jos undeva si vine si se pune langa mine, sau imi sare in brate, ca sa nu stau singur. Parintii in general nu au incredere in copii, nici macar dupa ce cresc, dar cu mama prietenului tau ai putea vorbi, sa vezi ce nu ii place la tine - o discutie sincera in care sa zica totul pe fata, si rezolvati problema. Multa bafta

| Hombre a răspuns:

Nu da bir cu fugiti, esti la primele incercari de viata, vor urma si altele poate mai dificile. Sunt situatii in care unii are parinti langa ei si tot singuri sunt. Gandeste si fa-ti planuri de viitor, gandeste din perspectiva omului care trebuie sa reuseasca nu sa se prabuseasca cum faci tu acum. Nu-ti mai plange de mila singura, asta e realitatea in care te afli si nu plansul, caracteristica omului slab te ajuta ci actiunea. Si ce daca nu te vrea mama ăluia, mai sunt mame, mai sunt si barbati, iar daca tipul face ca mama lui, apoi sa faca si ai castigat fiintca ai scapat de necazuri in plus.

| LonelyLoner92 a răspuns:

Deci, zici ca ai 18 ani, da? Adica esti majora.
In primul rand, eu zic ca ar trebui sa mergi la un psiholog, pentru ca SINGURATATEA, este cel mai rau lucru de care poate avea un om parte.

Si inca ceva: Nu ai pe nimeni de incredere cunoscut, in fata caruia sa iti descarci sufletul? Adica, o persoana la care poti sa ii spui tot ce ai pe suflet, doar asa ca sa te descarci, ca daca ai sufletul descarcat te simti si mai bine.
Oricum, ca sa nu mai simti durerea si singuratatea din sufletul tau, incearca sa fii tare sufleteste, viata e plina de greutati si eu am simtit-o pe pielea mea din vara trecuta de cand am implinit 18 ani.
Si fi tarewinking, ai incredere in tine, adica in tot ceea ce faci si sunt sigur ca te vei descurcawinking Mult norocwinking

| romaniidinafaratarii a răspuns:

Capul sus si mergi mai departe va veni si soare pe strada ta
din austria

| speedrouch a răspuns:

Incearca sa iti gasesti un joc online unde sa iti faci multi prieteni intra pe chat-uri sa socializezi cu lumea.Mai me scurt incearca sa iti faci cat mai multi prieteni si o sa iti dispara aclel gol.